Lån til verkstedregning

Dersom bilen må på verksted, og du ikke har oppsparte midler å betale regningen med, kan et forbrukslån være en god løsning. Her forteller vi deg hvordan du går frem for å sikre at du får best mulig lån til verkstedregningen.

Når er lån til verkstedregning en god løsning

Noen ganger kan et forbrukslån være til god hjelp. Hvis vi opplever uforutsette utgifter og rett og slett ikke har penger nok, kan det være en måte å løse problemene på. For at ikke lånet skal bli et problem i fremtiden, er det imidlertid viktig å sette opp en god nedbetalingsplan.

Dersom bilen havner på verksted er det for de fleste viktig å få reparert den så fort som mulig. Det gjelder enten den har krasjet, må på påkrevd EU-kontroll eller har tekniske problemer.

Bilen brukes daglig

Hvis uhellet er ute med bilen, haster det ofte å få fikset den.

Noen kan klare seg uten bil i mange dager, og andre har to biler og kan dermed la den ene stå en stund uten at det skaper problemer.

Likevel er det slik for de fleste av oss at vi er avhengige av bilen for å kjøre til jobb, barnehage, skole og handling. Da må vi få reparert skader som oppstår så raskt som mulig.

Viktig å sjekke før du drar på verksted

Før du leverer bilen inn på verksted er det to ting du bør undersøke:

  • Hva dekkes av forsikringen
  • Hvilket verksted er rimeligst på det du må utføre

Hva dekkes av forsikringen

Vi må alle ha ansvarsforsikring på bilen, men hva slags forsikring vi har for øvrig varierer en del. Noen har full kasko som dekker det meste, noen har delkasko, og noen har såkalt superkasko.

Hva disse betegnelsene innebærer kan variere noe fra selskap til selskap, så du må sjekke i dine egne forsikringspapirer. Hvis du er usikker, kan du ta kontakt med forsikringsselskapet ditt. Et av selskapene som tilbyr bilforsikring, Sparebank1, forklarer på sine nettsider hva kasko inkluderer hos dem.

Tips: Klikk her for å se vår artikkel om billån uten sikkerhet

Hvilket verksted er rimeligst på det du må utføre

Det kan lønne seg å bruke litt tid på å ringe rundt og sjekke priser hos flere verksteder. Noen er bestemte på å kun bruke merkeverksted. Imidlertid kan det være penger å spare på å vurdere andre verksteder.

Dersom du er usikker på arbeidet som blir utført, kan du forsøke å sjekke på nett om noen har lagt inn vurderinger av de ulike verkstedene.

Som ved mange andre anledninger er ofte det beste å innhente pristilbud fra et verksted, og så ringe rundt og sjekke om noen kan gjøre samme jobben rimeligere. Du kan også be om priser på verkstedarbeid på nettet, for eksempel på sidene til Mitt Anbud.

Ta deg tid til å finne ut hvilket verksted som er rimeligst for deg.

Finn det beste lånet for verkstedregning

Når du har funnet ut hva reparasjonen vil koste, vet du hvor mye du må låne. Da er tiden inne for å ta en runde hos bankene som tilbyr forbrukslån.

Det viktigste du gjør er å søke om lån til mange forskjellige banker. Ved å få mange tilbud, kan du lett velge det som gir deg best rente. Da må du sammenligne den effektive renten, ikke den nominelle renten.

Effektiv rente inkluderer alle kostnadene ved lånet, inkludert gebyrer. Siden gebyrene også varierer fra bank til bank, er det derfor den beste måten å sammenligne på.

Tips: Se også vår artikkel om billig båtlån her.

Velg nedbetalingstid for lån til verksted

Samtidig som du søker om lån, setter du også opp ønsket nedbetalingstid. Du kan benytte lånekalkulatorer som viser deg hva et lån vil koste deg i måneden, samt den totale kostnaden.

På forhånd bør du ha satt opp et fullstendig budsjett, med familiens inntekter og utgifter. Vær nøye med å føre opp alle utgifter, så du får et godt bilde av privatøkonomien. Da ser du hvor mye du har til overs hver måned, som viser hvor mye du har råd til å betale på et lån.

Når du velger lang nedbetalingstid blir det mindre å betale hver måned. Imidlertid betyr det at totalkostnaden blir høyere, fordi lånet løper lenger.

Likevel kan det være lurt å velge lang nok nedbetalingstid til at du greit klarer innbetalingene. Det er viktig å ikke få betalingsproblemer på grunn av lånet til verkstedregningen. Dessuten er det slik at du kan betale inn ekstra på lånet dersom du noen måneder ser at du klarer det.

Oppsummert

Hvis du trenger å låne penger for å reparere bilen raskt, bør du sjekke følgende;

  • Hva dekkes av forsikringsselskapet
  • Hvilket verksted er rimeligst
  • Hvilken bank gir lavest rente til nettopp deg
  • Hvor lang nedbetalingstid skal du velge

Når du bruker litt tid til å sjekke disse punktene, har du god mulighet til å få reparert bilen raskt, og likevel holde kontroll på privatøkonomien.