Lån til vannskade

Hvis man opplever å få vannskade bør man utbedre det raskest mulig, for å begrense skadeomfanget. Da kan et forbrukslån til vannskade være en god løsning, dersom man ikke har tilstrekkelige oppsparte midler. Her viser vi deg hvordan du kan gjøre det rimeligst mulig.

Ulike typer vannskader

Det er mange typer vannskader. Noen kommer brått, mens andre er følger av langvarig vedlikeholdsmangel.

Vannskader kan oppstå både i bolig og på hytta. Noen ganger skjer det som følge av feil ved utstyr, men ofte er årsaken langvarig slitasje. Noen typiske vannskader er:

  • Lekkasje i tak
  • Lekkasje fra varmtvannsbereder
  • Vann og/eller fukt i kjeller
  • Lekkasje fra vaskemaskin eller oppvaskmaskin

Uansett hvilken skade du opplever, så er det viktig å reagere raskt. På den måten kan du hindre at skaden blir større, og mer kostbar, enn nødvendig.

Sørg for at forsikringen gjelder for vannskade

Vannskader kan oppstå plutselig, og da skal det være dekket av forsikringen din. Det er dessverre også en del tilfeller hvor det kan være at forsikringen blir avkortet eller bortfaller helt. Det kan skje dersom skaden kommer som følge av manglende vedlikehold.

Når man forsikrer boligen sin plikter man også å vedlikeholde den i rimelig grad, for å unngå at skader som kan unngås oppstår. Dette kan du lese mer om på nettsidene til Sparebank1.

Et typisk problem kan være at taket på huset eller hytta ikke blir ettersett og vedlikeholdt. Da kan det over tid bygge seg opp vannskade.

Det er imidlertid viktig å være klar over at forsikringen likevel kan gjelde, enten helt eller delvis, selv om det ikke har vært fullt vedlikehold. Så ta kontakt med forsikringsselskapet ditt.

Tips: Se også vår artikkel om lån til oppussing ved og klikke her.

Vannstopper kan hindre vannskade

Det beste er alltid å gjøre så godt man kan for å unngå skader. Regelmessig ettersyn og vedlikehold er en god måte å sikre seg mot uforutsette utgifter på.

I tillegg kan det være en god investering å sette inn såkalt vannstopper og waterguard.

I mange tilfeller vil det også redusere kostnaden til egenandel ved en eventuell skade. Du bør sjekke med ditt forsikringsselskap om det gjelder for din forsikring.

Få oversikt over kostnaden

Når du oppdager en vannskade bør du snarest kontakte forsikringsselskapet ditt. Når du har meldt fra der, får du tilbakemelding om hvor mye av skaden de vil dekke.

Du må også finne en håndverker til å rette opp skaden. Da er det fornuftig å vurdere håndverkeren ut ifra:

  • Pris
  • Omtale
  • Hurtighet

En enkel måte å gjøre det på er å finne noen på nettsidene MittAnbud, men du kan også ta kontakt med håndverkere direkte. Innhent pris fra flere, slik at du kan sammenligne og finne den som kommer best ut.

Det er også lurt å lese noen omtaler av håndverkerne, før du bestemmer deg for hvilken du vil gå for. I tillegg er det viktig for deg at de kan komme relativt rask, slik at skaden ikke forverres.

Finn en håndverker som kan komme raskt, gir god pris og har god omtale.

Finn ut hvor mye du skal låne til vannskader

Når du har fått en pris på jobben som må gjøres, og vet hva forsikringsselskapet vil betale, så vet du hvor mye du selv må ut med. Alt etter hvor mye penger du har til rådighet selv, vet du da hvor mye du trenger å låne.

Sett så opp et budsjett over egne inntekter og utgifter, for å se hvor mye du klarer å betale i måneden. Det lønner seg å betale ned et lån til vannskade så raskt som mulig, for å unngå at renten løper lenge. Imidlertid er det viktig å ikke ha større månedlige betalinger enn at du klarer det på komfortabel måte.

Send søknaden til flere banker

Deretter søker du til mange banker. Søk da om samme lån, og med samme nedbetalingstid. Da kan du lett sammenligne tilbudene du mottar, og velge det rimeligste.

Du må sammenligne den effektive renten, fordi den tar med alle utgiftene.

Bruk lånekalkulatoren til å beregne hvor mye lånet koster deg i måneden, og totalkostnaden. Hvis du setter litt lengre nedbetalingstid, får du lavere månedlige kostnader.

Oppsummert

En vannskade bør alltid utbedres raskest mulig, for å unngå at den forverres. Da kan det være fornuftig med et lån til vannskade. For å gjøre det best mulig, og til lavest mulig pris, bør du følge noen enkle trinn:

  • Kontakt forsikringsselskapet ditt for å sjekke hva de dekker
  • Kontakt flere håndverkere for å få en god pris på jobben
  • Kontakt flere banker for å få det beste lånet for deg