Sammenlign smålån uten sikkerhet

Velg lånebeløp: 123
5 000 kr 600 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling

glass med penger

Smålån gir deg fleksibilitet og muligheten til å skaffe finansiering på kort varsel.

Smålån er betegnelsen på forbrukslån som har lav låneramme, og oftest er maksimum lånebeløp 50 000 kroner. Det finnes imidlertid smålån der du kan låne helt opp til 100 000 kroner, og minste lånebeløp er gjerne 5 000 kroner. Denne typen lån betegnes forøvrig også ofte som minilån eller mikrolån.

Flere banker og finansselskaper markedsfører seg med at de tilbyr små lån til privatpersoner, og nedbetalingstiden er vanligvis kortere enn ved andre forbrukslån. Maksimum nedbetalingstid er som oftest satt til 5 år, men du kan også velge å betale ned gjelden raskere.

Fleksibelt

Velg en bank som ikke krever høye gebyrer. Slik kan du spare mye penger på et smålån.

Et smålån kan brukes til akkurat det du selv vil. Det inkluderer oppussing av boligen, ny vaskemaskin, reise, en større reparasjon på bilen eller andre utgifter.

De fleste smålån har en høyere rente enn større lån uten sikkerhet, og den effektive renten ligger gjerne fra 12,50% og oppover.

Minstekravene for å kunne søke om smålån er ofte mindre strenge enn om du ønsker et høyere lånebeløp. Som regel kreves det at du har fylt 23 år, men enkelte banker opererer med 18 års aldersgrense.

Det kreves også at du har en fast inntekt og beløpet varierer mellom 100 000 til 300 000 kroner. I tillegg kan du ikke ha betalingsanmerkninger.

Fordeler

Ung kvinne

Bankene stiller lavere krav til innvilgelse av små lånebeløp.

Det er oftest lavere terskel for å få innvilget søknaden om et smålån sammenlignet med et større lån. Det stilles heller ikke like strenge krav til lånesøkers inntekt og alder.

I tillegg er søknadsprosessen oftest raskere, sammenlignet med større forbrukslån. Til forskjell fra større forbrukslån velger flere banker å behandle søknader om smålån automatisk, uten at en kundebehandler involveres.

Mindre papirarbeid gjør at minilån ofte kan utbetales raskt til lånesøker, gjerne samme dag eller dagen etter at banken mottok søknaden.

Ulemper

Det finnes også noen ulemper du bør kjenne til. En av disse er at du må regne med å betale en høyere rente enn for et større lån uten sikkerhet. En annen ulempe er at nedbetalingstiden er kort, og varierer mellom 1 og 5 år.

Det er også en ulempe at enkelte banker opererer med de samme høye gebyrene på smålån som på alminnelige forbrukslån. Enkelte tilbydere har derimot lavere etableringsgebyr på smålån i forhold til forbrukslån med høy lånesum. En av disse kan du lese mer om i neste avsnitt.

Bank Norwegian

Bank Norwegian sin logo.

Med et smålån fra Bank Norwegian kan du låne fra 5 000 kroner og oppover.

Banken er kjent for å behandle søknader om minilån effektivt, og hele søknadsprosessen skjer på nett.

Med et smålån fra Bank Norwegian drar du i tillegg nytte av et par unike fordeler:

  • Ingen etableringsgebyr på lån mellom 5 000 og 15 000 kroner.
  • Halvt etableringsgebyr (450 kroner) på lån mellom 15 000 og 25 000 kroner.

Etableringsgebyret er som kjent den viktigste årsaken til at smålån har høy rente. Derfor lønner det seg å velge et lånetilbud som enten har et fleksibelt etableringsgebyr.

L’easy

L’easy har vært på markedet siden 2001, og tilbyr i dag smålån opp til kr. 50.000,-. Laveste lånesum er kr. 10.000,-, og maksimum nedbetalingstid på lånet er 6 år.

Den effektive renten på et smålån fra L’easy starter fra 12,53%, og strekker seg oppover til 26,62%.

L’easy har et svært kortfattet søknadsskjema på internett der man velger ønsket lånebeløp og ønsket nedbetalingstid, og fyller inn navn, adresse, telefonnummer, personnummer og kontonummer.

Kort tid etter at søknaden er sendt, vil man bli kontaktet av en saksbehandler. Blir lånesøknaden innvilget, vil man få lånedokumentet tilsendt på e-post, og det er mulig å signere dem elektronisk med Bank-ID.

L’easy stiller ingen minimumskrav til årsinntekt, men lånesøker må ha fylt 25 år. I tillegg må lånesøker ikke ha betalingsanmerkninger.

Thorn

Thorn Privat Finans AS har tilbudt smålån til privatpersoner siden 2011. Minste lånesum er kr. 10.000,-, og høyeste lånesum er satt til kr. 100.000,-.

Du kan velge mellom 3 ulike lånetyper, der alle har sin spesielle profil; Privatlån Pluss, TryggLån eller PauseLån.

TryggLån er et typisk smålån som har en maksimum lånesum på kr. 50.000,-, og her får man opp til 5 års nedbetalingstid. Den effektive renten ligger fra 16,37% og opp til 30,69%.

Du har mulighet for å tegne betalingsforsikring på TryggLån, dersom dette er ønskelig.

Både Privatlån Pluss og PauseLån har maksimum nedbetalingstid på 6 år, og den effektive renten er noe lavere enn på TryggLån.

Thorn har et meget enkelt søknadsskjema som man sender inn online, og man får raskt svar på lånesøknaden.

For å kunne søke om et lån fra Thorn må du ha fylt 25 år og ha en fast årsinntekt. Du kan heller ikke ha registrerte betalingsanmerkninger.

KlikkLån

KlikkLån er en del av Thorn Privat Finans AS, og tilbyr små lån fra kr. 10.000,- og opp til kr. 40.000,-. Maksimum nedbetalingstid på lånet er 72 måneder (6 år).

Et smålån fra KlikkLån har en effektiv rente fra 13,0% og oppover til 27,06%.

Søknadsprossen på nettsiden til KlikkLån er rask og effektiv, og man får svar på lånesøknaden umiddelbart etter at skjemaet er innsendt. Dersom man få innvilget sin søknad, vil pengene betales raskt ut til lånesøkers bankkonto.

Det tilkommer et etableringsgebyr på kr. 695,- på smålån hos KlikkLån, og termingebyret er kr. 45,-.

KlikkLån opererer med visse minimumskrav for å kunne søke lån hos dem, og det eneste som kreves er fast inntekt, ingen betalingsanmerkninger samt at lånesøker er 25 år eller eldre.

Meny