Billån uten sikkerhet

Velg lånebeløp: 123
5 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Vi har sammenlignet ulike typer billån for å se hva som lønner seg fra et økonomisk ståsted. Det inkluderer en analyse av de vilkårene som stilles av banken, samt hvordan de påvirker lånets nøkkeltall. Nedenfor finner du en kort oppsummering av hovedpunktene:

  • Hvilke økonomiske fordeler og ulemper som følger med hvert billån.
  • Bankens krav til bileier (forsikring, egenkapital og tinglysning av pantedokumenter osv.).
  • Hvilke långivere som tilbyr bilforsikring, både med og uten sikkerhet.

1. Lån uten sikkerhet

Billån uten sikkerhet er i prinsippet det samme som et forbrukslån. Eneste forskjellen er at du bruker pengene til et bilkjøp. Lån uten sikkerhet leveres vanligvis med effektive renter fra 10 til 15 %, der nivået fastsettes i tråd med kredittverdigheten din.

Her har vi oppsummert de fordelene som følger med et billån uten sikkerhet:

  • Ingen krav til egenandel.
  • Ingen krav til alder på bilen (lån med sikkerhet har som regel en maksgrense).
  • Bilen behøver ikke registreres med salgspant i Løsøreregisteret.
  • Lånet har ofte et lavere etableringsgebyr enn lån med sikkerhet
  • Lang nedbetalingstid, opptil 15 år.

Lendo

Lendo henter inn tilbud på billån uten sikkerhet fra hele 17 banker.

Lendo er en av landets største og eldste finansagenter. Tjenestene deres er gratis for den som søker om billån uten sikkerhet. Finansagentens styrke ligger primært i  antallet banker de samarbeider med.

I Lendos tilfelle betyr dette at din lånesøknad kan resultere i hele 17 tilbud på billån uten sikkerhet. De laveste effektive rentene du kan få er for tiden på 6,86%.

Du kan søke om lån opptil kr 500.000,- med en anbefalt nedbetalingstid på maks 5 år. For å søke må du ha fylt 18 år og kunne dokumentere en årlig inntekt på minst kr 120.000,-.

Bank Norwegian

Bank Norwegian billån logo

Søk om billån uten sikkerhet opptil kr. 600.000,- hos Bank Norwegian.

Bank Norwegian lar deg låne opp til kr 600.000,- med maks 15 års nedbetaling. Billånet leveres uten krav til sikkerhet.

Lånets effektive rente begynner så lavt som 9,49 %, og vil basere seg på resultatet av bankens kredittsjekk.

For å søke om lån i banken må du ha fylt minst 23 år og ikke være registrert med betalingsanmerkninger.

2. Billån med sikkerhet

Billån med sikkerhet er den vanligste finansieringsformen i Norge. Her opprettes det et pantedokument (kalt en heftelse) i Løsøreregisteret. Teknisk sett er det banken som eier bilen din i et slikt tilfelle.

Den effektive renten er lavere enn hva du oppnår med et lån uten sikkerhet. Det skyldes at banken påtar seg mindre økonomisk risiko. De effektive rentesatsene ligger som regel et sted mellom 5 og 7,5% , men kan være høyere.

Egenkapitalen utgjør som regel et sted mellom 25 og 35 % av kjøpesummen.

Tinglysing av salgspant må dekkes av deg som låntaker. For øyeblikket koster det kr 1051,- å tinglyse lånet elektronisk i Løsøreregisteret. Velger du registrering på papir vil kostnaden stige til kr 1561,-.

Ny bil hos forhandler som venter på å bli kjøpt

Hvilket billån du bør velge avhenger i stor grad av din privatøkonomiske situasjon.

Bilforsikring og rabatter

Bilforsikring kreves for billån både med og uten sikkerhet. Det stilles her et minstekrav om ansvarsforsikring, til forskjell fra bl.a båtlån. Dette påvirker derfor ikke den økonomiske analysen i nevneverdig grad. Det eneste vi merker oss, er at noen banker tilbyr en reduksjon i rentenivået til de som stifter hel- ellerdelkasko.

Rabatter på bilforsikring er noe som kan spare deg for gode penger. Mange store norske organisasjoner har spesialavtaler med forsikringsselskaper. Det kan i mange tilfeller gi deg opptil 20 % årlig rabatt.

Sjekkliste før du kjøper bil

Skal du kjøpe bruktbil av en privatperson, er det flere ting du bør undersøke før du gjennomfører handelen. Følger du sjekklisten nedenfor, slipper du ubehagelige overraskelser i ettertid. Dersom du kjøper bruktbil av en forhandler, vil selgeren vanligvis ha sjekket disse tingene for deg på forhånd.

#1 Er bilen fri for heftelser?

Det første du bør gjøre, er å undersøke om bilen er fri for heftelser. En heftelse betyr at banken har tatt pant i bilen som sikkerhet for lånet. Når lånet er innfridd vil heftelsen bli slettet. Dersom du kjøper en bruktbil privat og det er heftelser på bilen, kan du risikere at den forrige eieren ikke innfrir sitt billån. Da kan bilen i verste fall bli tvangssolgt, slik at banken får inn pengene som den tidligere bileieren skylder. 

Er det heftelser på bilen, risikerer du dermed å miste bilen eller måtte betale ekstra for den.

Dersom du likevel ønsker å kjøpe en bil med heftelser, kan du velge å innfri restbeløpet på billånet når du betaler for den. Du kan få opplysninger om restgjelden av banken som har innvilget billånet, og innbetale summen som står igjen på billånet. Koster bilen mer enn restgjelden, kan selger få utbetalt resten av kjøpesummen til sin konto. På denne måten er du sikker på at heftelsen blir slettet.

Du finner informasjon om en bil har heftelser ved å skrive inn bilens registreringsnummer på nettsiden til Brønnøysundsregistrene.

#2 Er bilen EU-godkjent?

Det er vanlig at privatpersoner som skal selge sin bil opplyser om bilen er EU-godkjent eller ikke. Ønsker du likevel å sjekke opplysningene om dette, skriver du inn bilens registreringsnummer på nettsiden til Statens Vegvesen.

#3 Prøvekjør bilen

Du bør alltid prøvekjøre bilen før du kjøper den, slik at du får mulighet til å sjekke at bremser, håndbrekk, lys og andre ting fungerer. Les gjerne hele sjekklisten til NAF ved prøvekjøring av bil.

#4 Kjøpekontrakt

Det anbefales alltid å fylle ut en kjøpekontrakt sammen med selger når du skal kjøpe bil av en privatperson. Kjøpsloven regulerer kjøp og salg mellom privatpersoner, og en kjøpekontrakt er et viktig dokument på handelen.

#5 Omregistreringsavgift

Husk å fylle ut salgsmelding og betale omregistreringsavgiften på bilen når salgsmeldingen er blitt godkjent. Dette kan du få ordnet elektronisk på nettsidene til Statens Vegvesen. Det er kjøper som er ansvarlig for å betale denne avgiften.

Vurderinger av Forbrukslån.no

Gjennomsnitt: 5/5

Meny