Beste forbrukslån i Norge – Kåring 2019

beste lån

Vi har kåret Norges 3 beste forbrukslån basert på en rekke ulike kriterier. Sambla vant kåringen, og du kan lese mer om hvert tilbud nedenfor. Besøk forsiden vår for å sammenligne lån fra flere banker og lånemeglere.

Kriterier som er lagt til grunn

For å finne Norges beste forbrukslån har vi vektlagt følgende:

  • Hvilke beløp som tilbys på forbrukslån og lån til refinansiering.
  • Hvilken rente som er mulig å oppnå hos hver megler/bank.
  • Størrelsen på termingebyr og etableringsgebyr.
  • Hvorvidt nettsiden er brukervennlig og har en lett forståelig søknadsprosess.
  • Kravene som stilles til deg som skal søke om forbrukslån (f.eks årsinntekt og alder).

Til slutt har vi vurdert generelle forhold, og hvorvidt det er noe som gjør at tilbudet skiller seg ut i positiv retning. Typiske eksempler er tilbudet om rentefri nedbetalingsperiode og låneforsikring.

Sambla – Best rente

sambla

Sambla vinner vår kåring av “Beste forbrukslån i 2019”.

Sambla har videreformidlet lån uten sikkerhet på det norske markedet siden 2014 og er kjent for å yte god kundeservice. De henter inn opptil 16 pristilbud fra ulike banker, og du kan søke om forbrukslån fra 10.000 til 500.000 kroner.

Nedbetalingstiden er begrenset til 5 år for nye forbrukslån og 15 år for refinansiering.

Effektiv rente på forbrukslån hos Sambla begynner fra 6,19%. Endelig rentetilbud mottar du først etter at søknaden er ferdig behandlet.

Sambla har relativt fleksible krav til alder og inntekt. De krever at du har fylt 18 år og har en fast inntekt på minst 120.000 kroner. Sambla tilbyr også gjeldsforsikring på forbrukslån i samarbeid med forsikringsselskapet Gjensidige.

Sambla vinner kåringen over beste forbrukslån på grunn av følgende: Muligheten til å oppnå en ekstra lav rente, et høyt antall samarbeidspartnere og fleksible krav til deg som søker om lån.

Lånemeglere som Sambla og Lendo behandler lånesøknader like raskt som ordinære banker. Prosessen er i dag automatisert.

Lendo – Bra dekning

Lendo tilbyr fleksible lånesummer og personlig oppfølging av søknaden innen 24 timer.

Lendo er en populær lånemegler som samarbeider med 17 ulike banker. Noen av disse er yA Bank, Santander Consumer Bank og Ressurs Bank.

Formidlingstjenesten er gratis og uforpliktende. Det er mulig å få innvilget et usikret lån gjennom Lendo fra kr. 10.000,- og helt opp til kr. 500.000,-. Nedbetalingstiden på nye forbrukslån er 1 – 5 år og inntil 15 år dersom man vil låne til refinansiering.

Søker du om forbrukslån via Lendo kan du få en rente som begynner fra 6,86%, der gjennomsnittet for kundene ligger på 14,3%. Lendo har forøvrig en brukervennlig nettside og gir deg svar på søknaden innen 24 timer.

For å kunne søke om et forbrukslån gjennom Lendo må du være fylt 20 år og ha en årlig inntekt på minst 120.000 kroner.

Komplett Bank – Fleksibel kreditt

Komplett Bank tilbyr et av de beste forbrukslånene.

Komplett Bank tilbyr forbrukslån i form av en rammekreditt. Her får du tildelt låneramme på mellom 10.000 og 500.000 kroner, med nominelle renter fra 7,9%.

Etter at søknaden er innvilget bestemmer du selv hvor stor del av lånet du vil overføre til din egen brukskonto. Du betaler da kun renter på det beløpet du har valgt å trekke ut av kontoen.

Forbrukslånet forblir tilgjengelig på denne kontoen etter at det er betalt tilbake og kan derfor sammenlignes med et kredittkort. For å få lån innvilget hos Komplett må du være fylt 20 år og stå oppført med adresse i folkeregisteret.

Oppdatering 2019: Retningslinjene for rammekreditter er blitt strammet inn. Det kan derfor se ut som at denne muligheten ikke lenger er tilstede.

Forbrukslån har høyere rente enn de fleste andre typer lån. Derfor lønner det seg å sjekke flere priser samtidig.

Oppsummering av testen

Komplett Bank, Sambla og Lendo tilbyr omtrent det samme lånebeløpet. Samtlige kan i tillegg skilte med effektiv saksbehandling/utbetaling.

Lendo og Komplett Bank kommer dårligst ut med hensyn til minimumsvilkårene for å kunne søke om et forbrukslån. Dette skyldes at kravet om lånesøkers alder er noe strengere. Her har Sambla 18-årsgrense, mens Lendo og Komplett Bank krever at lånesøker er fylt 20 år.

Den viktigste årsaken til at Sambla vinner, er muligheten til å oppnå en rente ned mot 6,19%. Prisen er kun veiledende, men gir lånemegleren det lille ekstra som skal til for å toppe målingen. Lendo kommer også styrket ut med 17 partnerbanker. Komplett Bank blir slått på rentenivå, alderskrav og etableringsgebyr. Tilbudet om rammekreditter trekker derimot vurderingen i positiv retning.

Meny