Lån til tannlege

Mange drømmer om et fint smil, men kan bli stoppet av dyre behandlinger hos tannlegen. Her ser vi på hva du kan få dekket, og hvordan du kan låne penger til tannlegebesøk dersom du trenger det.

Lån til ulike tannbehandlinger

Det kan være mange grunner til at man ønsker å forbedre tennene. Det kan være både av estetiske og medisinske grunner, eller en kombinasjon.

Dersom man i voksen alder ønsker tannregulering, eller man trenger å bytte noen tenner, så kan det bli både langvarige og kostbare behandlinger.

I noen tilfeller kan man få dekket en del av utgiftene gjennom offentlige ordninger. Når det i utgangspunktet er temmelig dyre behandlinger kan det likevel bli en betydelig egenandel.

Denne egenandelen må i mange tilfeller tas opp som et lån. Da kan et lån uten sikkerhet til tannlege være et alternativ.

Tannlegetjenester gjennom HELFO

Mange drømmer om et perfekt smil, men tannbehandling kan være dyrt.

Dersom tannlegebehovene er helsemessig begrunnet kan det være lurt å oppsøke en tannlege som har direkte oppgjør og HELFO-avtale. Da kan det hende man får dekket en del, avhengig av hva slags behandling man trenger.

Både du og familiemedlemmer kan ha mulighet til å få dekket enkelte behandlinger gjennom HELFO.

Likevel kan det hende du som pasient først må legge ut beløpet, og deretter eventuelt få det refundert. Det kan være snakk om behandlinger som koster opp mot 150 000 kroner. Det er slett ikke alle som har det tilgjengelig på brukskontoen.

Det er også slik at det som dekkes gjennom HELFO følger statens takster. Hvis du går til behandling hos en privatpraktiserende tannlege kan det være at takstene er høyere. Da må du som pasient selv dekke mellomlegget.

Les også: Ulike lån til bryllup.

Hvilke tannlegebehandlinger dekkes av HELFO

HELFO opplyser at følgende tannlegebehandlinger kan komme inn under deres støtteordninger:

 • Leppe-kjeve-ganespalte
 • Svulster i munnhulen
 • Tannbehandling som er infeksjonsforebyggende
 • Tannkjøttsykdom
 • Munntørrhet
 • Tannskade som følge av godkjent yrkesskade
 • Sjelden medisinsk tilstand

Det er også noen flere tilfeller, som ved noen medfødte tilstander. Det er mulig å lese nærmere om alt som dekkes på HELFO på deres nettsider.

Lån til tannlege som du ikke får dekket

Det er en god ide å sette opp et budsjett på hvor mye et lån til tannlege vil koste deg

Det er likevel slik at i svært mange tilfeller av tannbehandling får du ikke dekket det av det offentlige. De fleste voksne pasienter må derfor betale for eksempel tannregulering selv.

Siden det er fri prissetting på alle tannlegetjenester behøver ikke tannlegene å følge takstene som staten har foreslått. Prisene er derfor gjerne markedsbaserte. De kan dermed variere mye.

Dersom kostnaden er det som stopper deg fra å få det smilet du ønsker deg, kan et forbrukslån uten sikkerhet til tannlege være en løsning.

Da er det viktig at du først setter opp et budsjett, for å se hva du har råd til å låne. Du må føre opp inntektene dine, og alle utgiftene du har. Ved å benytte lånekalkulator kan du se hva lånet vil koste deg i måneden og den totale kostnaden av lånet.

Den totale kostnaden av lånet bør du beregne som en del av prisen på tannbehandlingen, når du skal vurdere om det er verdt det. Samtidig er tennene noe du skal ha hele livet, så det kan gjerne ses på som en investering for fremtiden.

Slik finner du billigst lån til tannlege

Dersom du kommer frem til at du ønsker å finansiere en tannbehandling med et forbrukslån er det viktig å finne frem til den banken som tilbyr deg lavest rente.

Alle finansinstitusjoner er pålagt å behandle kunder individuelt. Det betyr at renten blir satt individuelt. Dermed kan to forskjellige kunder bli tilbudt ulike rentebetingelser for samme lånebeløp i samme bank.

Ved å følge disse trinnene kan du føle deg trygg på at du finner den beste renten:

 1. Sett opp et budsjett – Når du setter opp et budsjett finner du ut hvor mye du har råd til å låne.
 2. Velg lånebeløp og nedbetalingstid – Velg en realistisk nedbetalingstid. Betal ned så raskt som mulig.
 3. Søk hos flere banker – Dette gjør at du kan sammenligne og finne flere tilbud.
 4. Velg det beste tilbudet  – Sammenlign effektiv rente og velg det billigste lånet.

Les også: Informasjon om lån til oppussing ved å klikke her.

Oppsummert

 • Hvis du vurderer å søke om lån til tannlege for å gjennomføre en tannbehandling er det lurt å først sjekke med HELFO hva du kan få støtte fra hos det offentlige.
 • Dersom du ikke får lån hos HELFO bør du sette opp et budsjett og vurdere å søke om et lån uten sikkerhet.
 • Vi anbefaler at du søker lån hos flere tilbydere for å oppnå best mulig rente.