Lån til bryllup

Velg lånebeløp: 123
5 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Lån til bryllup kan i mange tilfeller være den rette løsningen. Bransjetall viser at nordmenn i gjennomsnitt bruker mellom kr. 100.000,- og 120.000,- på bryllupet sitt, inklusive bryllupsreisen. Her ser vi nærmere på noen av de tilbudene som finnes, der innholdet kan oppsummeres i tre punkter:

  • Hvilke typer lån du kan velge mellom.
  • Hvilke banker som tilbyr finansiering.
  • Nyttige tips til hvordan du sparer penger.

Hvilke typer lån til bryllup finnes?

Forbrukslån er det som passer best til å finansiere et bryllup. Her krever ikke banken sikkerhet i eiendeler som bil og bolig for å utbetale pengene. Lånet er fleksibelt og lar deg prioritere de kostnadene ved bryllupet du mener er viktigst. Effektiv rente ligger vanligvis mellom 12 til 16 %.

Kredittkort er et annet lån du kan velge, uten krav til sikkerhet. Ulempen med slike kort er først og fremst det høye rentenivået. En rask sjekk hos Finansportalen.no viser at kredittkort i gjennomsnitt har en effektiv rente over 26 %. Det er omtrent 10 % høyere enn forbrukslån.

Lån fra familie er et tredje alternativ, som også mange benytter seg av. Dette er den billigste løsningen og noe som anbefales. Likevel er det ikke alle som har velstående familiemedlemmer som kan åpne lommeboken.

Bilde mann og kvinne danser sammen i bryllupet sitt.

Søk om lån til bryllup sammen og spar penger i form av lavere renter.

Bank Norwegian

Bank Norwegian tilbyr fleksible lån til bryllup, med effektive renter fra og med 9,49 %.

Fordelen med å låne penger til bryllup via Bank Norwegian kan oppsummeres på følgende måte:

  • Ingen etableringsgebyr på lån mellom kr. 5.000,- og kr. 15.000,-.
  • Effektiv behandling av søknaden med svar samme virkedag.
  • Medsøker på lånet er tillatt.

Aldersgrensen for å søke om lån er 23 år. Du må i tillegg kunne dokumentere en registrert likning, som viser at du er i fast arbeid.

Slik sparer du penger

Det finnes flere måter å spare penger når dere tar opp et lån til bryllup. Her har vi listet opp de viktigste punktene, med en kort tilhørende forklaring.

Medsøker på lån til bryllup er den enkleste måten å redusere kostnadene. Her står dere begge ansvarlig for nedbetalingen av lånet. Sett gjennom bankens øyne betyr det lavere risiko for mislighold, som vil premieres med lavere renter.*

Søk flere steder for å finne det beste tilbudet. Du kan spare tusenvis av kroner hvis du tar deg tid til å sammenligne priser hos flere banker. Prisene bankene oppgir er kun veiledende, og av den grunn er du nødt til å sende inn en søknad for å motta et endelig tilbud.

Kombiner lånet med oppsparte midler for å spare mest mulig penger. Det lønner seg alltid å betale mest mulig av egen lomme. Spør familien hvorvidt det er mulig å få forskudd på gave, og legg dette inn i budsjettet.

*Forutsetter at dere begge oppfyller bankens krav til inntekt, likningshistorikk osv.

Easybank

Easybank tilbyr lån til bryllup med enkle vilkår og en effektiv rente fra kun 9,62 %. Banken er kjent for å behandle søknader effektivt.

Du kan søke om lån fra kr. 10.000, uten at det stilles noe minstekrav til inntekten din. Easybank gjør heller en totalvurdering av privatøkonomien din. Her har vi listet opp noen øvrige fordeler:

  • Avdragsfrihet på inntil 5 år ved lån til bryllup.
  • God kunderservice med fokus på brukervennlige nettløsninger.
  • Medsøker er tillatt, med muligheten til å oppnå lavere rente.

Aldersgrensen for å søke om lån hos Easybank er 23 år. Du må i tillegg være norsk statsborger og ha liknet til landet i minst 3 år.

Kilder:

Det koster å si ja – Aftenposten.no

Slik budsjetterer du for bryllup

Enten du planlegger en storslått bryllupsfeiring med flere hundre gjester eller ønsker å ha et lite selskap sammen med de aller nærmeste, bør du sette opp et bryllupsbudsjett. Med et budsjett får du bedre kontroll på utgiftene, og du vet hva bryllupet vil koste totalt sett. 

Her kan du lese om de viktigste postene du bør ta med i budsjettet for et vanlig kirkebryllup.

Gifteringer

Det finnes vakre gifteringer i mange ulike prisklasser, så her bør dere sjekke priser og utvalg hos flere gullsmeder. Før opp en realistisk pris i budsjettet. Ønsker dere å spare penger på akkurat denne utgiftsposten, er det mulig å smelte om gamle gullringer til nye. 

Brudekjole

Skal du kjøpe brudekjole, er dette ofte svært kostbart. Det er ikke uvanlig å bruke 25.000 kroner på denne utgiftsposten. Noen velger å redusere utgiftene ved å kjøpe brukt brudekjole. Andre finner sin perfekte kjole i en vintage-butikk. Husk at du kan selge brudekjolen etter bryllupet. Ta også med utgifter til frisør, hårpynt og sminkør.

Blomster

Blomster til dekorasjon i bryllupslokalet og brudebukett må også inngå i budsjettet, og en større forseggjort brudebukett koster gjerne fra kr. 2.000,- og oppover. 

Kirke 

Ønsker du å gifte deg i en spesiell kirke? Da må du regne med å måtte betale opptil 5.000 kroner i leie. Det er imidlertid gratis å gifte seg i en kirke som man sogner til. 

Bryllupslokaler og servering

Det finnes populære bryllupslokaler å leie for den store dagen, og ofte inngår mat og drikke i en totalpakke. Husk å sammenligne priser på forskjellige lokaler, og velg det som passer best ut fra egne preferanser. Prisene ligger gjerne mellom kr. 5.000,- og kr. 200.000,-. 

Underholdning

Noen ønsker å leie DJ eller band til å spille i festlokalet på bryllupsdagen. Husk å undersøke priser i god tid, slik at du ikke ender opp med det dyreste alternativet. Det er også mulig å redusere kostnadene dersom dere selv lager en spilleliste med egen musikk. De fleste selskapslokaler har tilgjengelig musikkanlegg som kan benyttes.

Fotograf

De fleste ønsker å forevige begivenheten, og bestiller en profesjonell fotograf til bryllupet. En heldagsfotograf koster som regel mellom 25.000,- og 35.000,- kroner, og vil jobbe opptil 12 timer på selve bryllupsdagen. Det er ikke alle som ønsker å benytte en heldagsfotograf, og utgiftsposten kan reduseres ved å velge at fotografen kun tar bilder av brudeparet i sitt studio.

Dekorasjon

Det kan være vanskelig å beregne hvor mye dekorasjon til bryllupsdagen vil koste. Husk å regne med utgifter til bordpynt, bordkort, invitasjonskort og takkekort.

Bryllupsreise

Planlegger dere en bryllupsreise, bør denne også tas med i budsjettet. 

Vurderinger av Forbrukslån.no

Gjennomsnitt: 5/5

Meny