MC-lån uten sikkerhet

Velg lånebeløp: 123
5 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

MC lånleveres i to utgaver hvor et lån med sikkerhet er det vanligste valget.

Her finner du en komplett oversikt over de reglene som gjelder for lån til motorsykkel, samt hvilke fallgruver du bør passe deg for. Vi går blant annet gjennom følgende punkter:

 • Kostnadene forbundet med hvert type lån.
 • Hvilke krav som stilles til egenkapital, forsikring og tinglysning.
 • Hvilke banker som tilbyr lån uten krav til sikkerhet

Motorsykkel lån uten pant

MC lån uten sikkerheter et alternativ som har økt i popularitet de siste årene. Her er det snakk om et lån hvor banken ikke krever pant i motorsykkelen. Fordelene kan oppsummeres på følgende måte:

 • Ingen krav til egenkapital.
 • Du slipper betale for tinglysningsgebyret.
 • Banken stiller ingen spesifikke krav til forsikring.
 • Rentenivået ligger som oftest mellom 12-15%.

Et lån uten sikkerhet passer bra for de som ikke ønsker å legge inn betydelige mengder egenkapital. Løsningen er i tillegg ideell for kjøp av scooter og moped.

Nedenfor har vi listet opp noe populære tilbydere av MC lån uten sikkerhet, inklusive viktige nøkkeltall.

Finansiering via Sambla

sambla logoSambla tilbyr MC lån uten sikkerhet med gode betingelser og lave gebyrer. Lånevilkårene finner du oppsummert nedenfor:

 • Kredittrammen er fra 5 000 til 500 000 kroner.
 • Nedbetalingstiden er fra 1 til 15 år.
 • Effektivt rentenivå begynner fra 6,86%.
 • Betalingsforsikring er tilgjengelig hos noen av meglerens partnere.

Når du søker om MC lån hos Sambla vil de foreta en kredittsjekk. Prosessen er automatisert og du kan forvente svar på søknaden samme dag. Søknader kan signeres med BankID og du må ha fylt 18 år for å søke.

Ellers er det et krav at du tjener minst 10.000 kroner per måned. Altså 120.000 kroner i året.

Finansiering via Axo Finans

Axo Finans har vært på markedet siden 2008 og spesialiserer seg innen tilbudet av lån til forbruk.

For de som ønsker å finansiere kjøpet av MC kan Axo Finans tilby lån med gunstige vilkår.

Vi har listet opp den viktigste informasjonen nedenfor:

 • Kredittrammen er fra 5 000 til 500 000 kroner
 • Nedbetalingstiden er på maks 15 år (banken anbefaler deg ikke å gå over 5 år).
 • Effektiv rente på et MC-lån fra Axo Finans starter fra 6,81%.
 • Betalingsforsikring er tilgjengelig.

For å søke om MC lån hos Axo Finans må du ha fylt 25 år og kunne dokumentere en årlig inntekt på minimum 250 000 kroner. I tillegg kan du ikke ha registrerte inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Motorsykkel lån med sikkerhet

MC lån med sikkerhet betyr at banken tar panterett i motorsykkelen din, i bytte mot et lavere rentenivå. Her kan du forvente å betale et effektivt rentenivå mellom 7-10%.

Egenkapitalkravet ligger vanligvis omkring 35%, på lik linje med lån til båt og bil. Noen banker lar deg spytte inn mindre EK, i bytte mot et høyere rentenivå.

MC forsikring er også et krav fra bankens side. Ettersom banken tar panterett i kjøretøyet vil den også kreve at du forsikrer motorsykkelen.

DNB Nyheter: Så mye koster MC Drømmen

Tinglysningsgebyret er noe du selv må dekke. Banken vil inkludere dette i etableringsgebyret. Tinglysning betyr at banken registrerer salgspanten i motorsykkelen i et offentlig register. Heftelser i bil og andre kjøretøy registreres i Brønnøysundregisteret.

forbrukslån til motorsykkel

MC lån med sikkerhet krever at du stiller egenkapital og betaler for tinglysning av salgspant.

Sjekkliste før du kjøper MC

Ønsker du å kjøpe en brukt motorsykkel av en privatperson, bør du lese videre. Få med deg gode råd om hva du bør tenke på før du kjøper motorsykkelen, og hva du bør sjekke på visning. Da er sjansen større for at handelen blir vellykket.

#1 Bruksområder

Bruk litt tid på å tenke gjennom hva du skal bruke motorsykkelen til. Skal du fortrinnsvis bruke den som et transportmiddel til og fra jobb? Eller planlegger du å kjøpe en MC til lengre ferieturer? Det er store forskjeller på motorsykler, og det beste er å undersøke hvilken MC som passer best til ditt behov.

#2 Undersøk markedet

Når du har funnet ditt bruksområde, bør du undersøke markedet. Er det et bestemt merke du er ute etter? Kanskje du drømmer om å eie en Harley-Davidson? Leter du etter en brukt motorsykkel, skaffer du deg raskt oversikt over priser, merker og typer på Finn.no

Tenk også gjennom hva slags ekstrautstyr du trenger, og undersøk priser på dette.

#3 Dra på visning

Har du funnet en brukt MC som egner seg til ditt formål, kontakter du selger og avtaler visning. Kjøp aldri en MC usett! Bruk god tid på å undersøke motorsykkelen, og be om å få prøvekjøre den.

Sjekk kilometertelleren og kontroller serviceboken. Spør om motorsykkelen har vært utsatt for skade tidligere, og undersøk dekkene, både når det gjelder alder og mønster. Sjekk også at lysene virker som de skal, både foran og bak.

Merk deg alltid følgende under prøvekjøring:

 • Er det ulyder fra motoren?
 • Lekker det olje fra motoren?
 • Fungerer clutchen tilfredsstillende?
 • Virker instrumentene som de skal?
 • Er bremsene gode?

#4 Sjekk om det er heftelser på motorsykkelen

Skriv inn motorsykkelens registreringsnummer hos Brønnøysundsregistrene, og finn ut om det er heftelser på den. Har den tidligere eieren av motorsykkelen ikke nedbetalt all gjeld på sitt MC-lån før han selger den, vil det fremkomme her. 

Ønsker du å kjøpe motorsykkelen til tross for at det er heftelser på den, kan du betale inn restgjelden direkte til banken som har pant i kjøretøyet. Da vil heftelsen bli slettet. 

#5 Skriv kontrakt

Har du bestemt deg for å kjøpe motorsykkelen, bør du alltid fylle ut en kontrakt sammen med selger. Benytt gjerne Forbrukerrådets kontrakt for kjøp av brukt motorsykkel. Husk å få med deg det originale vognkortet på motorsykkelen, og pass på at selger sender inn en salgsmelding til Statens Vegvesen.

#6 Melding om eierskifte (salgsmelding)

Før du kan ta i bruk din nykjøpte MC, må salgsmeldingen bli godkjent hos Statens Vegvesen. Deretter må du betale omregistreringsavgift. Les mer om salgsmelding og omregistrering av kjøretøy på nettsiden til Statens Vegvesen.

#7 Forsikring

Ved forsikring av motorsykkelen, er det lurt å sammenligne tilbud fra flere forskjellige forsikringsselskaper. Forsikringspremien vil variere ut fra hvilket selskap du velger, men også alder, bosted og MC-type vil påvirker prisen.

Nedbetalingstiden på motorsykkelen

Hvis du velger å finansiere motorsykkel med et lån uten sikkerhet kan du betale tilbake lånet over maks 5 år.

For et mclån med sikkerhet kan du derimot få opptil 10 års nedbetalingstid, som du kan lese mer om på ssf.no. Uansett så lønner det seg ikke å velge for lang tilbakebetaling.

Vurderinger av Forbrukslån.no

Gjennomsnitt: 5/5

Meny