Hvordan søke om et usikret lån?

hvordan søke lån

Sammenlign lånet først

Det anbefales alltid å sammenligne forbrukslån fra forskjellige banker før man sender inn en søknad. Da ser man raskt at maksimum lånesum, nedbetalingstid, rentenivå, vilkår og gebyrer varierer fra bank til bank.

Prosessen bak søknaden

Det lønner seg alltid å søke forbrukslån hos minst to ulike banker, slik at man kan velge lånet som har de beste betingelsene. Enklest er det å fylle ut søknadsskjemaet på nettsiden til bankene. Det er trygt å søke om forbrukslån på nett, og det eneste banken trenger av informasjon – er personlige opplysninger om deg selv og din økonomi. Her er det viktig å fylle ut søknaden korrekt med hensyn til både gjeld og inntekt. I tillegg fyller man ut ønsket lånebeløp, ønsket nedbetalingstid på lånet og eventuelt om man ønsker betalingsforsikring på lånet eller ikke.

I noen tilfeller må man også oppgi formål med lånet, og her får man flere alternativer å velge mellom. Det kan f.eks. være til oppussing, reise, eget forbruk eller refinansiering. Om de nevnte formålene med lånet ikke passer, kan man velge rubrikken “Annet”. Når søknadsskjemaet er ferdig utfylt, klikker man på “send inn”-knappen nederst på siden.

Dersom man vil spare tid på selve søknadsprosessen, er det enkleste å benytte en lånemegler. Da fyller man ut et søknadsskjema på lånemeglers nettside, og selskapet videreformidler søknaden til en rekke banker som de samarbeider med.

Det er enkelt, raskt og trygt å søke om et forbrukslån online

Tilbakemelding på lånesøknaden

Enkelte banker som tilbyr forbrukslån, foretar en automatisk kredittvurdering når man sender inn lånesøknaden. Dette gjør at man får svar umiddelbart om man får innvilget lånet eller ikke. Andre lånetilbydere svarer gjerne i løpet av samme dag på søknaden, og man får som oftest beskjed pr. e-post. Dersom banken trenger tilleggsopplysninger i forhold til lånesøknaden, vil man gjerne bli kontaktet pr. telefon.

Signering og utbetaling

Har man fått innvilget et lån uten sikkerhet, vil man motta en bekreftelse på dette i den e-post-adressen man oppga i lånesøknaden. Flere og flere banker tilbyr nå lånesøker å signere lånepapirene elektronisk med Bank-ID. Dette forenkler søknadsprosessen, og saksbehandlingstiden blir kortere. Man må i enkelte tilfeller laste opp siste lønnsslipp samt siste års selvangivelse i signeringsprosessen for å dokumentere inntekten.

Etter at banken har mottatt og kontrollert opplysningene, vil forbrukslånet bli gjort klar for utbetaling til lånesøker. Enkelte banker betaler ut samme dag som de mottar dokumentene, mens i andre tilfeller går det 2 – 5 virkedager før man får lånet utbetalt til sin bankkonto.

Meny