Lån til førerkort

Å ta førerkort er for mange en viktig begivenhet, i tillegg til at det har stor praktisk betydning for hvordan man klarer seg i samfunnet. Her forklarer vi hva som skal til for å få førerkort samt informasjon om lån til førerkort.

Lån til førerkort kan være en løsning

Et mindre lån kan ofte være en løsning for å skaffe seg et førerkort.

I tillegg til det praktiske arbeidet ved å skaffe seg førerkort, må man også kunne betale for det. Påkrevd undervisning og prøver kan være en økonomisk belastning, særlig når man er ung. Mens noen får hjelp fra sine foreldre for å betale for kjøreundervisning, så gjelder det slett ikke alle.

Da kan et lån være en løsning. Det er imidlertid viktig å sørge for å finne det lånet som er billigst for nettopp deg. Lån behandles individuelt.

Derfor bør du sørge for å gjøre egne undersøkelser. Vi viser deg hvordan du kan gjøre det raskt og enkelt lengre nede i artikkelen.

Hva skal til for å ta førerkort?

Du får førerkort ved å bestå en oppkjøringstime. Imidlertid er det en del trinn du må igjennom før du kommer så langt at du kan bestille en slik time. Det inkluderer:

  • Trafikalt grunnkurs
  • Grunnleggende kompetanse om kjøretøy og kjøring
  • Trafikal del
  • Avsluttende opplæring
  • Du må også bestå en teoriprøve

Alle disse trinnene kan lese mer inngående om på nettsidene til Statens vegvesen. Der har de beskrivelser av veien til førerkortet, for alle kjøretøy som krever førerkort.

Ifølge Statens vegvesen anbefales det at du har kjørt minimum 110 timer, eller over 2 000 km, før du prøver deg på førerprøven. Det henger sammen med at man tilegner seg trening og erfaring ved å kjøre mye. Dessuten kan det også bidra til at man føler seg tryggere i bilen, og dermed takler situasjonen ved å kjøre opp enklere.

Les også: Artikkel om billigste billån uten egenkapital

Øvelseskjøring

Du bør kjøre med en kjøreskolelærer for å lære korrekt kjøring. Imidlertid er det mulig å i tillegg øvelseskjøre privat, enten med en forelder, eldre søsken eller venner.

På den måten kan du få verdifull mengdetrening, og bli tryggere og roligere i kjøresituasjonen.

Det som er viktig å huske på da er at den som øvelseskjører med deg må være over 25 år. Dessuten må vedkommende ha hatt førerkort sammenhengende i minst fem år, i den samme klassen som du skal ta førerkort i.

Det er viktig at du føler deg komfortabel med kjøreskolelæreren du får.

Valg av kjøreskole og lånestørrelse

Det kan være lurt å ta kontakt med en kjøreskole i god tid, for å være sikker på at du får timer når du selv ønsker.

Det er også slik at hvordan skolene legger opp sin undervisning kan variere en del. Hvilke priser de har er også forskjellig som vil kunne påvirke størrelsen på et eventuelt lån. Derfor er det lurt å sjekke med flere kjøreskoler før du bestiller timer.

Det er viktig å huske på at du antagelig skal sitte mange timer sammen med den kjørelæreren du velger, så du bør føle deg komfortabel med den personen. Det kan oppleves stressende å kjøre i trafikken i utgangspunktet, så da er det godt å ha en person ved siden av som du har god kjemi med.

Dersom du underveis føler at det ikke fungerer godt med den kjørelæreren du har fått, så er det helt greit å si ifra. Da kan du velge en annen. Det er du som er kunden, og du skal føle at kjøreskolen gjør alt de kan for at du skal lykkes.

Statens vegvesen har en oversikt over godkjente kjøreskoler på sine nettsider. Du kan også finne kjøreskoler på nettsiden til Kjøreskoler.no.

Hvordan finne det beste lånet til førerkort

Enten du trenger lån til hele, eller deler av førerkortet, så bør du bruke tid på å finne det som vil koste deg minst. Hvis du allerede er i gang med å ta førerkortet, men finner ut at du ikke har råd til flere timer, så kan det bli enda mer kostbart å begynne helt på nytt senere.

  • På våre nettsider kan du raskt og enkelt søke om lån uten sikkerhet hos mange banker og finansinstitusjoner. Du finner også lenker til lånemeglere som sender søknaden inntil 25 banker for deg.
  • Innsendelse av lånesøknader er gratis og uforpliktende.
  • Når du så mottar mange tilbud tilbake kan du enkelt se gjennom og velge forbrukslånet med laveste rente.
  • Da er det viktig at du sammenligner den effektive renten. Den inkluderer alle rentekostnader og i tillegg alle gebyrer som påløper gjennom etableringen og nedbetalingstiden. Det er dermed den som viser den reelle kostnaden av lånet.