Lån til vannscooter

Når sommeren står for døra er det mange som kan tenke seg en vannscooter. Dersom du vurderer å søke om lån for å kjøpe en vannscooter viser vi deg her hvordan du skaffer deg et forbrukslån med lavest mulig rente.

Billigste lån til vannscooter

Dersom du har bestemt deg for å kjøpe vannscooter, men ikke har tilstrekkelig med kapital, kan et forbrukslån være en løsning. Det kan brukes til hele eller deler av beløpet.

Vær imidlertid nøye med å sette opp et budsjett i forkant, slik at du er sikker på at du klarer å betale tilbake lånet. Du kan lett se hva et lån vil koste deg med lånekalkulator på vår nettside her.

For å finne det lånet som er rimeligst for deg bør du følge disse trinnene:

 1. Velg lånebeløp og nedbetalingstid
 2. Søk gjennom flere banker
 3. Velg beste tilbud

1. Velg lånebeløp og nedbetalingstid

Når du har funnet ut hva du har råd til å låne, skriver du beløpet i lånesøknaden. Du skal også fylle inn ønsket nedbetalingstid.

Det lønner seg å betale ned lånet raskest mulig. På den måten er det kortest tid med rentebærende gjeld. Imidlertid er det viktig at nedbetalingstiden er realistisk, slik at du ikke får for høyt beløp å betale hver måned. Det er viktig at du ikke får betalingsproblemer.

Husk at mange banker lar deg betale inn ekstra beløp uten å kreve gebyr for det. På den måten kan du enkelt betale inn ekstra, hvis du i etterkant ser at du klarer det.

2. Send søknaden om lån til vannscooter til flere låneinstitusjoner

Det er svært viktig at du sender den samme søknaden til flere tilbydere av lån uten sikkerhet. På den måten får du flere tilbud, og kan lett sammenligne dem.

Benytt gjerne en lånemegler som sender søknaden din til inntil 25 banker samtidig.

Uansett hvordan du søker så er det kostnadsfritt og uforpliktende å søke om lån til vannscooter. Du har ikke forpliktet deg til noe før du har signert på det lånetilbudet du til sist velger.

3. Velg lån til vannscooter med laveste rente

Når du mottar tilbud om lån til vannscooter kan du se nøye gjennom alle, og velge det som har lavest effektiv rente.

Det er den effektive renten som viser hva lånet faktisk kommer til å koste deg, fordi den inkluderer alle utgiftene som kommer i tillegg. Det er utgifter som etableringskostnader og termingebyrer. Disse utgiftene kan variere mye fra bank til bank, og kan derfor være litt uoversiktlige å sammenligne.

Derimot er det svært enkelt å sammenligne den effektive renten.

Vannscooter er populært

Vannscootere er enkle å kjøre og har blitt svært populære mange steder i Norge.

De siste årene har vannscootere økt kraftig i popularitet i Norge. Vannscootere er relativt enkle å kjøre, og mange har stor moro av å bruke scooterne.

Vanlige vannscootere drives av et vannjetaggregat, og er beregnet for en til tre personer.

Ifølge Aftenposten er det om lag 15 000 vannscootere i Norge i dag. De har vært innblandet i noen ulykker, også fatale. Likevel sier Redningsselskapet at de rykker ut til relativt få ulykker med vannscootere, og at de fleste brukerne tenker på sikkerhet. Blant annet bruker de dødmannsknapp. Det er en knapp som stopper motoren om du faller ut av båten eller av vannscooteren.

Forbudet mot vannscootere

I 2001 ble det innført et forbud mot å bruke vannscooter her i landet. Imidlertid fikk den forrige regjeringen gjennom et vedtak om at kommuner kan gi dispensasjon til bruk av vannscooter i enkelte områder.

Derfor har bruken økt kraftig, i de kommunene hvor det er tillatt. Det er likevel viktig å være klar over dette vedtaket, siden det gjør at reglene er litt ulike forskjellige steder i landet.

Hvis du for eksempel vurderer å kjøpe vannscooter for å bruke den når du er på hytta, bør du først sette deg inn i de reglene som gjelder for kommunen hvor du har hytte.

Det kan være nyttig å være klar over bakgrunnen for deg generelle forbudet mot vannscootere, slik at du bruker scooteren fornuftig. Det var ment for å beskytte:

 • Vernede områder hvor det lever truede dyrearter
 • Vernede områder hvor det vokser truede plantearter
 • Bolig- og hytteområder
 • Badesteder og rekreasjonsområder
 • Områder med yrkesfiske eller annen næring
Vær klar over reglene for kjøring med vannscooter, og unngå badesteder.

Førerkort for vannscooter

Førerkort klasse C gjelder for både båter under 10 fot og for vannscootere. Dersom man er født i, eller senere enn, 1980, må man avlegge en båtførerprøve for å få lov til å kjøre vannscooter.

Oppsummert

 • Dersom du drømmer om vannscooter til hytteferien i sommer kan det være mulig å realisere med et lån uten sikkerhet til vannscooter.
 • Sjekk først med kommunen din at det er tillatt med vannscooterbruk.
 • Deretter bør du søke om lån hos flere tilbydere, slik at du er trygg på å finne det lånet som tilbyr deg beste rente.
Velg lånebeløp: 123