Lån til snøscooter

Trenger du et lån til snøscooter? En snøscooter er en kostbar investering, men det kan også være et svært nyttig transportmiddel. I denne artikkelen tar vi for oss behovet for snøscootere, prisnivået og hvordan du kan finne beste snøscooterlånet.

Behov for snøscooter

Med en snøscooter kan mange hytter som ikke har vintervei brukes mer.

Dersom du tenker på å kjøpe en snøscooter, men ikke har tilstrekkelig med penger kan det være en løsning å ta opp et lån uten sikkerhet.

Akkurat som med bil, så er en snøscooter en kostbar investering. For mange kan derfor et lån være en løsning for å bli mobil på vinterføre utenfor allfarvei.

Noen er helt avhengig av snøscooter i forbindelse med arbeidet sitt. Andre ønsker å anskaffe en snøscooter for å gjøre det enklere å komme seg på hytten også etter at snøen har falt. Over hele landet finnes det mange hytter som ikke har vei helt frem. Og selv om det er vei helt frem, er den ofte ikke ryddet om vinteren.

Det er også slik at mange trenger å frakte tunge ting til hytten sin, enten det er gassbeholdere, proviant eller andre varer. Er man en hel familie, med oppakning for en hel påskeferie, så kan det bli vel tungt å bære alt i ryggsekken. Da er ofte snøscooter eneste løsningen.

Noen steder kan man leie snøscooter-tjenester, men det gjelder ikke alle steder i landet.

Mange bruker snøscooter

Bruken av snøscooter i Norge har økt gjennom de siste årene. Ifølge Transportøkonomisk Institutt er det så mye som 85 000 registrerte snøscootere i landet. De har laget en rapport om adferd, uhell og risikoer rundt bruk av snøscootere i Norge.

Dagsavisen forteller at Alta er den kommunen i Norge hvor flest innbyggere har snøscooter. Der har så mange som en av fire en registrert snøscooter.

For å ha lov å kjøre snøscooter må man ha fylt 16 år, og ha førerkort klasse S. Da kan man kjøre både med eller uten tilhengerslede.

Se tips for bruk i denne videoen

Prisnivået på snøscootere og lånebehov

Prisene på snøscootere varierer mye, etter ytelse, type og alder.

Det varierer stort hva en snøscooter koster, etter type, alder og ytelse. Dersom man ønsker å minimere kostnadene kan det være en fordel å lete etter en brukt snøscooter, for eksempel på Finn.no.

Med et budsjett et sted mellom 50 000 – 150 000 kroner er det mye å velge mellom. Dette er også innenfor beløpsgrensen for hva man kan låne uten sikkerhet hos mange banker.

Som ved andre bruktkjøp kan det være fornuftig å få med en kyndig person til å inspisere snøscooteren man vurderer å kjøpe, dersom man selv ikke er veldig erfaren.

Låne penger til snøscooter

Det er slett ikke alle som har tilstrekkelig sparepenger til å kjøpe en snøscooter akkurat når behovet melder seg.

Da kan det være en god løsning å søke om et forbrukslån for å dekke kostnaden.

Det som da er viktig er å sette opp et budsjett med inntekter og utgifter, for å finne ut hvor mye man har råd til å låne. Ved å benytte en lånekalkulator ser man lett hva et lån vil koste i måneden, samt totalkostnaden.

Totalkostnaden for lånet er det viktig å regne inn som en del av prisen for snøscooteren.

Hvordan finne billigste lån til snøscooter

For å finne det forbrukslånet som er billigst for nettopp deg, er det viktig at du søker om lån mange steder samtidig. På den måten kan du få mange tilbud, og deretter velge det som tilbyr lavest rente.

På våre nettsider kan du finne vår kalkulator for forbrukslån som raskt lar deg regne ut kostnadene.

Der kan du også finne informasjon om banker og finansinstitusjoner som tilbyr forbrukslån i Norge. På den måten kan du enkelt og raskt søke om lån hos en rekke banker samtidig. I enkelte tilfeller kan du også få utbetalt forbrukslån på dagen uten sikkerhet.

Når du skal sammenligne lånetilbudene er det dessuten viktig at du ser på den effektive renten. Den inkluderer alle kostnader ved lånet, som etableringsgebyr og administrasjonsgebyrer. Det er dermed den som viser den reelle kostnaden ved lånet.