SMS lån: Se her før du søker

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Lån
 4. chevron_right
 5. SMS lån: Se her før du søker
person taster på mobiltelefon

Har du behov for å låne en mindre pengesum? Kanskje du har hatt uforutsette utgifter en måned, og mangler noen tusenlapper for å klare deg økonomisk frem til neste lønningsdag? Da kan et mindre lån uten sikkerhet være eneste alternativ.

Hva kjennetegner et SMS-lån?

Et SMS-lån er et lån uten sikkerhet der du kan låne små pengesummer for en kort periode. Du sender en tekstmelding fra din mobiltelefon, og får svar umiddelbart om lånet er innvilget eller ikke. SMS-lån er det samme som mikrolån eller smålån. Den eneste forskjellen blir at du søker via en tekstmelding, fremfor online.

SMS-lån har i dag samme utbetalingsprosedyre som et forbrukslån, og man har pengene tilgjengelig på konto innen 1 – 2 virkedag.

En vanlig myte er at SMS-lån er enklere å få innvilget enn et vanlig forbrukslån, da lånerammen er lavere. Dette stemmer ikke ettersom søknader alltid krever signering via BankID.  Som regel kan man låne fra kr. 1000,- og opp til kr. 30.000,-, men renten kan være meget høy, noe blant annet Forbrukerrådet har reagert på. Har man betalingsanmerkninger, vil man alltid få avslag på søknaden.

Les videre for å se gode alternativer til SMS lån med effektiv behandlingstid.

Komplett Bank

Komplett Bank eies av samme selskap som driver Norges største nettbutikk for data og elektronikk. At de startet med utlån er på sett og vis naturlig, da kredittkjøp er vanlig på nettbutikken deres.

De skiller seg fra andre banker med forbrukslån, i det at hos Komplett kan du få et fleksibelt lån uten sikkerhet på mellom kr. 10 000,- og kr. 500 000,-.

Hovedforskjellene er at på et fleksibelt lån beregnes det renter på kun den delen av lånerammen som du til enhver tid har brukt. Det er heller ingen bestemt nedbetalingstid, men du må betale et minimumsavdrag av benyttet kreditt hver måned. Dette virker på samme vis som et kredittkort.

Den laveste nominelle renten du kan få på lånet fra Komplett er 7,9%. Etableringsgebyret varierer i forhold til størrelsen på det fleksible lånet, og fra kr. 450,- til kr. 1 990,-.

Minimumskrav for å søke om lån fra Komplett Bank:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må være bosatt i Norge, med adresse i Folkeregisteret
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkning eller inkassogjeld

 

mann søker finansiering med sms melding

SMS lån har ofte en svært høy rente. Her finner du noen alternative långivere med bedre rentebetingelser.

Lendo

Lendo er kjent for å tilby effektiv behandling av lånesøknader.

Lånemegleren Lendo hjelper deg gjerne med å legge din lånesøknad ut på anbud, slik at du kan oppnå lavere effektiv rente på ditt usikrede lån. Lendo samarbeider med 17 anerkjente banker, og gjennom formidlingstjenesten kan du søke om lånesummer fra kr. 10.000,- og opp til kr. 500.000,-. Nedbetalingstid på nye forbrukslån er 3 – 5 år.

Gjennomsnittsrenten på et lån gjennom Lendo er for tiden 14,3%. Lavest mulig effektiv rente er 6,86%. Også hos denne lånemegleren vil etableringsgebyr og termingebyr variere, da de ulike samarbeidsbankene opererer med forskjellige satser.

Minstekrav som må være oppfylt for å kunne søke gjennom Lendo:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må ikke være eldre enn 70 år
 • Du må tjene minst kr. 120.000,- i året
 • Du må ikke ha betalingsanmerkninger

Sambla

Sambla tilbyr en fleksibel kredittramme.

Også lånemegleren Sambla tilbyr gratis sammenligning av lån uten sikkerhet, der du vil motta konkrete lånetilbud fra opptil 15 banker. På denne måten vil du få lavest mulig rente på ditt forbrukslån. Enten du har behov for små eller store lånesummer, kan Sambla hjelpe deg med å oppnå bedre betingelser på ditt forbrukslån. Minste tilgjengelig lånesum gjennom Sambla er kr. 5.000,-.

Du kan selv velge ønsket løpetid på ditt forbrukslån når du fyller ut søknadsskjemaet, og maksimal nedbetalingstid er 5 år. Effektiv rente på et usikret lån gjennom Sambla ligger fra 7,97% og oppover. Siden Sambla er en lånemegler og ikke en selvstendig bank, vil etableringsgebyr og termingebyr variere ut fra hvilken bank som tilbyr deg lån.

Minstekrav for å kunne søke gjennom lånemegleren Sambla:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en fast årlig inntekt på minst kr. 120.000,-
 • Du må ikke ha betalingsanmerkninger

Santander

Som eneste bank i Norge tilbyr Santander helt gebyrfrie lån.

Santander Consumer Bank eies av Banco Santander, som er et av verdens største finanskonsern. Avdelingen for Norden holder til på Lysaker utenfor Oslo.

Selskapet skiller seg positivt ut blant banker og finansieringsselskaper på det norske marked som tilbyr lån uten sikkerhet. Årsaken til dette er at Santander kan tilby 100% gebyrfritt forbrukslån på små lånesummer.

Det betyr i praksis at man slipper å betale både etableringsgebyr og termingebyr dersom man låner mellom kr. 10.000,- og kr. 70.000,-. Et smålån fra Santander har en nedbetalingstid på 1 – 5 år.

Den effektive renten på et usikret lån fra Santander ligger fra 8,6% og oppover. Din personlige økonomi vil påvirke hvilken endelig rente du vil få på ditt forbrukslån.

Minstekrav for å søke lån hos Santander:

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du må være bosatt i Norge
 • Du må ha en fast årsinntekt på kr. 200.000,- eller mer
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Annen viktig info

Et SMS-lån stiller ikke krav til at lånesøkere må sende inn dokumentasjon. Tar man opp et større forbrukslån må man som regel dokumentere sin inntekt elektronisk, og sende inn kopi av både lønnsslipp og selvangivelse før lånet blir utbetalt.

SMS-lån og mikrolån har betydelig høyere rentenivå enn vanlige forbrukslån. Ofte ligger den årlige effektive renten på SMS-lån fra 258% og helt opp mot 2324%.  I tillegg kommer kostnader som etableringsgebyr og termingebyr.

Les mer om gebyrer og kostnader på forbrukslån

Meny