Søk forbrukslån med BankID

BankID gjør det enklere, raskere og tryggere å søke om forbrukslån. Den gjør det også mulig å skaffe lån fra hvor som helst, og når som helst. I tillegg er BankID svært nyttig å ha i andre sammenhenger.

Sett deg inn i alle fordelene, og lær om hvordan søknadsprosessen for forbrukslån er blitt forenklet.

Slik fungerer BankID

Stadig flere nettbutikker lar deg identifisere deg med BankID. Dette gjør det enda tryggere å handle på nett.

BankID er en elektronisk identifikasjon som ble utviklet av den norske banknæringen i 2004. Systemet aksepteres av alle norske banker.

Per i dag er det mer enn 4,2 millioner nordmenn som bruker BankID som legitimasjon.

Fordelene er blant annet at du slipper personlig oppmøte. I tillegg anses BankID som mer sikker enn fysisk legitimasjon.

Med BankID kan du blant annet:

 • Logge inn og identifisere deg på offentlige tjenester.
 • Underskrive kontrakter, avtaler, og andre dokumenter.
 • Legge inn bud på eiendom.
 • Handle trygt i nettbutikker.
 • Bruke betalingstjenester i nettbank.
 • Søke om lån og signere låneavtaler.

For å bruke en BankID må du ha både det personlige passordet, og kodebrikken eller mobilappen som genererer engangskoden. Dette gjør at BankID er mye tryggere enn andre identifiseringsmetoder.

BankID gjør det mulig å få lån på dagen

Digitaliseringen av banktjenester er en kjempefordel for oss forbrukere. Det er blant annet mye enklere å sammenligne mange tilbud.

Tidligere var det en ganske omfattende prosess å skaffe seg lån. Først måtte du sende en papirsøknad med vanlig postgang, eller møte opp personlig i banken.

Deretter ble søknaden vurdert av en kunderådgiver, før den eventuelt ble godkjent. Før lånet ble utbetalt måtte du på nytt innom banken for å signere låneavtalen.

I dag kan alt dette gjøres unna omtrent umiddelbart.

En av de viktigste årsakene er nettopp det at vi legitimerer oss med BankID. I tillegg er både søknadsprosessen og kredittvurderingen blitt digitalisert.

Dette gjør at du som kunde kan få lån på dagen. Les mer om forbrukslån på dagen her.

Hva er egentlig BankID? Sparebanken 1 forklarer i denne videoen.

Søke om forbrukslån med BankID

En av de største fordelene med nettbaserte søknader, er at det blir veldig enkelt å sammenligne forbrukslån fra flere banker. Du bruker noen få minutter på å innhente tilbudene.

Vanligvis må du oppgi følgende:

 1. Navn
 2. Fødselsnummer
 3. Mobilnummer
 4. Epost-adresse

I tillegg velger du lånesum og ønsket nedbetalingstid.

Dette er nok til at banken kan behandle søknaden. De henter inn informasjon fra offentlige registre, og foretar en kredittvurdering. Deretter får du svar på epost.

Har du medlåner på forbrukslånet? Husk at begge parter må dokumentere inntekt, og begge må signere låneavtalen med BankID.

Signer låneavtalen med BankID

Lånesummen bestemmes fortrinnsvis av betalingsevnen din. Husk å dokumentere ekstrainntekter fra for eksempel utleie og bidrag.

Svaret fra banken vil inneholde et lånetilbud dersom de mener at du er kredittverdig. I tilbudet ser du hvilke renter du får på lånet, og hva totalkostnadene blir.

For å eventuelt godta tilbudet logger du deg inn i bankens nettbankløsning. Der signerer du på låneavtalen med BankID.

Det siste du må gjøre er å laste opp dokumentasjon på inntekt.

 • Kopi av siste 1-3 lønnsslipper.
 • Kopi av skattemeldingen.

Utbetaling av forbrukslån

Så snart låneavtalen er signert og dokumentasjonen lastet opp, vil banken sette i gang prosessen med å betale ut lånet. Det innbefatter at en fysisk ansatt i banken godkjenner utbetalingen.

I mange tilfeller blir lånet utbetalt samme dag, og spesielt når lånesummen er lav.

Med BankID kan du søke om forbrukslån fra hvor som helst i verden. Så lenge kodebrikken eller mobilappen er med, har du en løsning hvis du for eksempel trenger nødpenger. 

Forbrukslån uten BankID

Majoriteten av bankene som tilbyr forbrukslån krever at du har BankID. Dette skyldes både det at sikkerheten er bedre med elektronisk identifikasjon, og at manuelle løsninger betyr merarbeid for banken.

Det er også et praktisk spørsmål. Banker som tilbyr forbrukslån er som regel nettbaserte. De har ingen filial der du kan legitimere deg.

Hvis du ikke har BankID, anbefaler vi deg på det sterkeste å ta kontakt med banken du bruker til vanlig. Der får du hjelp til å skaffe deg det du trenger.