BankID – Lån penger raskere

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Lån
 4. chevron_right
 5. BankID – Lån penger raskere

Rundt 3,5 millioner nordmenn bruker i dag bankID. Brikken benyttes til mange ulike formål og har hatt stor innvirkning på vår økonomiske hverdag.

Her tar vi en titt på hvordan teknologien bak bankID hjelper oss i møte med både private og offentlige institusjoner. Her er noen viktige punkter du bør kjenne til:

 • BankID knyttes til én bank. Avslutter du kundeforholdet med banken, vil også brikken deaktiveres.
 • BankID må ikke forveksles med en vanlig kodebrikke. Sistnevnte genererer kun en engangskode uten krav om PIN.
 • Verifisering med pass eller førerkort er et krav før du kan motta brikken. Det skjer enten hos banken eller på postkontoret.

Les også: Lån på minuttet eller timen – Er det mulig?

Alt handler om identifikasjon

Hensikten med bankID kan oppsummeres på en enkel måte: Elektronisk identifikasjon av privatpersoner og bedrifter.

Brikken gjør det mulig å signere gjeldsbrev, pengeoverføringer og mange andre typer transaksjoner på nett. Det inkluderer signering ved tilbud av forbrukslån. Her er noen eksempler på hva vi bruker den til:

 • Inngåelse av nye strømavtaler.
 • Budgivning ved boligkjøp.
 • Innlogging hos banker og diverse medlemssider.
 • Kommunikasjon med det offentlige, inklusive Skatteetaten og NAV.

Antall svindelsaker har sunket jevnt og trutt siden bankID ble innført som identitetsbevis mot slutten av 2000 tallet.

Stort sett alle banker som tilbyr forbrukslån aksepterer og foretrekker at du signerer med bankID. I tillegg til økt sikkerhet gjør dette at søknadsprosessen kan gjøres unna i løpet av noen få minutter.

Banken vil være sikker på at de kommuniserer med rette vedkommende og unngår å bruke tid på å kontrollere legitimasjon. Derfor gir de også svar på søknaden umiddelbart, eller i løpet av kort tid.

I svaret inkluderes et lånetilbud dersom du er kredittverdig. Dette gjelder ikke bare om du søker om forbrukslån direkte fra de bankene som tilbyr dette, men også om du søker gjennom en lånemegler.

Bilde av mann med mobiltelefon og laptop.

BankID tilbys både på mobil og laptop. For å benytte mobiløsningen må du ha et norsk telefonnummer og være registrert som bosatt i Norge.

Med BankID kan utbetalingen skje på dagen

Med bankID signerer du avtalen med banken elektronisk. Du slipper derfor å vente på en langsom postgang, som er den største tidstyven ved søknader om forbrukslån.

En signatur med bankID er juridisk bindende, som betyr at du ikke kan trekke deg fra avtalen etter eget ønske. Det er viktig at du aldri oppgir din personlige kode til andre.

Vær likevel oppmerksom på at ikke alle banker tilbyr elektronisk signering via bankID. Ønsker du rask utbetaling av pengene er det viktig å sjekke dette punktet på forhånd.

Fordelen av å være på nett

BankID er et viktig verktøy for de som bor i utlandet. Den gjør det mulig å søke om kreditt eller foreta overføringer i banken uten å sette en fot innenfor bankens lokaler.

Brikken har i tillegg blitt et vanlig krav blant norske nettbutikker. Den anses som et viktig ledd i kampen mot svindel som følge av stjålne kredittkort etc.

Meny