Samlelån

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Refinansiering
 4. chevron_right
 5. Samlelån

Det er stadig flere som velger å samle smålån og dyr gjeld fra kredittkort og avbetalingskjøp. Denne typen refinansiering kan kutte gjeldskostnadene betraktelig. Samtidig som de totale renteutgiftene reduseres får du også færre termingebyrer å betale. Ikke minst gir det ro til sinns når du får orden på økonomien din.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du går frem når du vil samle gjeld.

Hvor finner du samlelån?

Det er rimelig å anta at lånebehovet er relativt høyt når du skal samle flere smålån og gjeld fra kredittkort. Da er det fortrinnsvis de bankene som tilbyr store lånesummer som er aktuelle. Her er noen eksempler:

 • Bank Norwegian – Låneramme inntil 600 000 kroner
 • Easybank – Låneramme inntil 500 000 kroner
 • Instabank – Låneramme inntil 500 000 kroner
 • yA Bank – Låneramme inntil 500 000 kroner
 • OPP Finans – Låneramme inntil 500 000 kroner
 • Nordax – Låneramme inntil 400 000 kroner
 • Ikano Bank – Låneramme inntil 400 000 kroner
 • Santander Consumer Bank – Låneramme inntil 350 000 kroner
 • Re:member – Låneramme inntil 350 000 kroner

Dette er bare noen av de omtrent 30 bankene som tilbyr lån til refinansiering uten å kreve pant. Enkelte av de andre aktørene har betydelig lavere låneramme, for eksempel Thorn hvor du kan låne inntil 100 000 kroner. Slike summer er sannsynligvis mindre aktuelle når du skal refinansiere flere lån og kreditter.

Innhente tilbud på samlelån

Det er ikke alltid like lett å finne det billigste lånet. Valget du tar får betydning for kostnadene dine. Derfor lønner det seg alltid å innhente mange tilbud.

I stedet for å bruke tid på å skaffe full oversikt over alle aktuelle banker kan du vurdere å bruke en låneagent. Disse selskapene er gull verdt når du vil sammenligne mange lånetilbud. Fordelene kan summeres slik:

 • Dyktige låneagenter innhenter potensielt 15 eller flere lånetilbud.
 • Tjenestene til agentene er gratis for låntakeren.
 • Alle tilbudene mottas av låntakeren slik du selv kan vurder hvilket som er mest gunstig.
 • Du taper ikke tid på å sende søknaden via en låneagent.
 • De beste agentselskapene har erfarne medarbeidere som kan gi råd og hjelp når du trenger det.
 • I noen tilfeller kan rentetilbudene bli bedre dersom banken mottar søknaden via en låneagent*

* Dette er det ingen automatikk i, men det er likevel nærliggende å anta at bankene strekker seg litt lenger når de vet at det er flere konkurrenter på banen. Mottar for eksempel Instabank søknaden din via Axo Finans, vet kundebehandleren hos Instabank at det kan være opptil 20 andre banker som også vurderer søknaden din.

Et lånetilbud er alltid uforpliktende. Tilbudene gjelder som regel også i inntil 30 dager etter at du mottok det.

Tre dyktige låneagenter som tilbyr samlelån

Det er flere agentselskap vi kunne anbefalt, men disse tre vil så godt som alltid være blant de vi mener er best. Dette vurderer vi ut ifra antallet partnerbanker de samarbeider med, størrelsen på selskapene, rådgivertjenestene deres, og servicegraden de er kjente for.

Axo Finans samarbeider for tiden med 21 ulike banker. Samtlige banker tilbyr forbrukslån og lån til refinansiering, men med ulike lånestørrelser. Det maksimale beløpet du kan søke om er 500 000 kroner.

 • Minstekravene for å søke via Axo Finans er at du er minst 23 år og har registrert og skatteliknet inntekt.

Lendo er blant de eldste og beste låneagentene i Norge. For tiden er representerer de 18 finansieringsselskap der maksimal lånegrense hos de fleste er 500 000 kroner.

 • Minstekravet for å søke via Lendo er at du er minst 20 år gammel og har en årsinntekt på over 120 000 kroner.

Sambla er også blant selskapene vi anbefaler når du skal søke via en låneagent. For tiden innhenter Sambla inntil 15 tilbud på samlelån, med en øvre lånegrense på 500 000 kroner.

 • Minstekravet for å søke via Sambla er at du er minst 18 år og har fast inntekt på minimum 10 000 kroner per måned.

Viktig når du søker via en låneagent

Det anbefales ikke å bruke mer enn én låneagent av gangen. Årsaken er at enkelte banker samarbeider med flere agentselskap. Dermed kan for eksempel Bank Norwegian komme til å motta to søknader fra deg dersom du henvendte deg til både Lendo og Axo Finans. Skjer dette vil det sannsynligvis oppstå uklarheter og forsinkelser.

Dersom du ønsker å søke hos en bank som ikke samarbeider med låneagenten du valgte kan du heller gjøre dette direkte og samtidig.

Nedbetaling av gjeld bør ses på som en effektiv investering. Du tar ingen risiko og vil nyte godt i fremtiden når du reduserer rentekostnadene dine.

Hva sparer du på å samle lån og kreditter?

Det er som oftest ekstra motiverende å regne ut nøyaktig hvor mye penger du sparer på å refinansiere gjelden.

Hva du nøyaktig sparer beror både på hvor store rente- og gebyrkostnader du har nå, og på hvilke betingelser du får på et samlelån. Generelt kan vi si at de fleste som tar dette grepet sparer betydelige summer.

Besparelsen kommer først og fremst på det at et stort lån som du bruker til å innfri all annen gjeld vil sannsynligvis ha mye lavere effektive renter. I tillegg reduserer du antallet månedlige termingebyr.

I de neste avsnittene viser vi deg hvordan du selv finner ut hvor mye penger du kan spare på å refinansiere.

Lag en oversikt over gjelden

Du bør starte prosessen med å sette opp en liste over alle lån og kreditter du har. Husk å ta med alt, også eventuelle avbetalingsavtaler du måtte ha.

Bruk gjerne et regneark der du fører opp navn på kreditor i første kolonne. Deretter fører du opp lånesum/kredittsum som gjenstår å betale, månedlige avdrag, og til slutt effektive renter. Dersom du vet totalkostnadene på den resterende gjelden kan du ta med dette også.

Eksempel:

 • Mikrolån – 10 000 kroner i restgjeld, 3 000 kroner i avdrag, 85% effektive renter.
 • Avbetaling – 25 000 kroner i restgjeld, 1 200 kroner i avdrag, 35% effektive renter.
 • Kredittkort – 60 000 kroner i restgjeld, 2 500 kroner i avdrag, 32% effektive renter.
 • Smålån – 30 000 kroner i restgjeld, 2 000 kroner i avdrag, 30% effektive renter.
 • Kredittkort – 40 000 kroner i restgjeld, 1 500 kroner i avdrag, 28% effektive renter.
 • Summen av gjelden = 165 000 kroner.
 • Summen av avdragene = 10 200 kroner.

Som du ser er gjelden rangert etter hvor høy de effektive rentene er. Å sette opp listen slik gir deg et godt verktøy dersom du må prioritere hvilken gjeld du skal innfri med samlelånet. Du vil alltid spare mest på å betale den dyreste gjelden først. I dette tilfellet vil det si at mikrolånet bør inn i samlelånet først, deretter avbetalingskjøpet, deretter det første kredittkortselskapet, og så videre.

Effektive renter får vi når vi legger sammen de nominelle rentene med etableringsgebyret og alle terminomkostninger.

Lånebehov for å innfri gjelden

Dersom vi fortsetter med eksempelet fra avsnittet ovenfor så trenger du altså et samlelån på 165 000 kroner for å innfri all annen gjeld. Dette er en lånestørrelse der du kan forvente en effektiv rente på omtrent mellom 10% og 15%.

Hva du får nøyaktig i rentebetingelser avhenger av både banken du låner fra, og hvilken betalingsevne og kredittscore du har. De beste rentene disse bankene tilbyr starter på omtrent 6% til 7% nominelt. Rentefastsettelsen beskriver vi mer detaljert lenger ned i artikkelen.

Sammenligne tilbudene på samlelån

Det er fullt mulig å motta over ti tilbud på samlelån innen et døgn. Ta deg likevel tid til å sammenlige alle betingelsene før du velger. Du vil helst ha så lave totalkostnader som mulig.

Når du har oversikt over gjelden er det bare å gå i gang med å innhente tilbudene. Dette kan gjøres ganske raskt. De fleste banker gir deg svar innen noen timer, og så godt som alltid før det er gått et døgn. Du vil motta svarene like raskt dersom du søkte via en låneagent.

Tilbudene vil spesifisere både effektive renter og hva totalkostnadene blir på lånet. Det er disse tallene du må bruke når du sammenligner.

Dersom du må prioritere

Om det skulle vise seg at du ikke får låne nok til å innfri all den dyre gjelden du vil kvitte deg med, må du prioritere. Da anbefaler vi at du bruker oversikten du lagde, og starter med kreditorene som koster deg mest penger. Gjør du det vil du spare mest penger.

For noen er det mer hensiktsmessig å kvitte seg med så mange kreditorer som mulig, uavhengig av hva slags rentekostnader de betaler hos hver enkelt. Dette er det som kalles snøballmetoden. Metoden er for så vidt effektiv fordi det er motiverende å se at antallet krav og regninger reduseres. Målt i kroner og ører er imidlertid metoden mindre egnet, sammenlignet med det å prioritere den dyreste gjelden først.

Unntak når du har inkassovarsler

Dersom ett eller flere av lånene og kredittene har gått til inkasso bør disse ha prioritet. En inkassosak kan fort bli veldig dyr, og i verste fall går kravet til rettslig inndrivelse.

Du bør i alle tilfeller ta kontakt med kreditorene og informere de om at du er i ferd med å samle lånene dine, og at du dermed har umiddelbare planer om å betale det du skylder. De fleste kreditorer er velvillige når du viser at du ønsker å gjøre opp for deg.

Har du allerede inkassosaker på gang? Sørg for å refinansiere gjelden din før kreditorene mister tålmodigheten.

Gjeld som bør samles

Denne listen kan være til hjelp når du skal skaffe deg oversikt over hvilken type gjeld du har, og hva som bør bakes inn i et samlelån.

 • Kredittkortgjeld – Skylder du penger på kredittkortet betaler du sannsynligvis mellom 25% og 35% i effektive renter.
 • Smålån – Om du har tatt opp små forbrukslån på under 75 000 kroner har du sannsynligvis effektive renter på over 20%.
 • Mikrolån – Såkalte mikrolån på kun noen få tusenlapper kan ha effektive renter på flere hundre prosent.
 • Forbrukslån med lav restgjeld – Dersom et samlelån gir deg lavere renter enn det du allerede har på forbrukslånet vil det lønne seg å refinansiere også denne gjelden.
 • Kaskofrie billån – Kaskofrie billån betyr at banken ikke har tatt pant i bilen. Dermed er rentene en god del høyere enn på et vanlig billån. Er rentene også høyere enn på samlelånet bør du vurdere å refinansiere kaskolånet.
 • Kjøp på avbetaling – Dersom du har kjøpt for eksempel hvitevarer, møbler eller datautstyr på avbetaling betaler du sannsynligvis effektive renter på minst 35%. Dette er gjeld du definitivt bør kvitte deg med.

Hvem samler gjelden sin?

Flere banker melder at nesten 40% av alle låntakere bruker pengene til å refinansiere annen gjeld.

Bankene fører oversikt over hvilke formål folk bruker lånene til. I de siste årene har det vært en merkbar økning i de som velger å låne for å samle dyr gjeld. Dette har naturligvis sammenheng med at mange har vært for ivrige med å låne til forbruk, og som nå ønsker å få kontroll på økonomien.

Dette viser også statistikkene som kommer fra kredittopplysningsbyråene. Folk med flere smålån og gjeld til kredittkortselskap er gjengangere blant de med registrerte anmerkninger.

Slik blir rentebetingelsene på et samlelån

Hvis du bruker et lån uten krav til pant så blir rentene en del høyere enn for eksempel på et boliglån. Variasjonen mellom de billigste og de dyreste rentene er også større enn på pantesikrede lån.

De to viktigste faktorene som bestemmer rentebetingelsene er:

 • Din kredittscore – Har du høy score får du lavere renter.
 • Lånesummen – En lav lånesum har normalt høyere renter enn en høy lånesum.

Bankenes nominelle renter ligger omtrent på dette nivået:

 • Laveste nominelle rente – 6% til 7%
 • Høyeste nominelle rente – 18% til 20%

Hvis vi da tar med de to faktorene som bestemmer hvordan rentetilbudet beregnes, vil bildet kunne se omtrent slik ut:

 • Samlelån på 50 000 kroner – nominelle renter mellom 12% og 16%.
 • Samlelån på 100 000 kroner – nominelle renter mellom 10% og 14%.
 • Samlelån på 300 000 kroner – nominelle renter mellom 7% og 12%.

Du kan få et visst inntrykk også ved å se på gjennomsnittsrenten som bankene oppgir i sine låneeksempel.

Konklusjonen er at i de aller fleste tilfeller så vil det å samle smålån og kredittgjeld lønne seg. I prosenter blir besparelsen større jo høyere gjeld det er snakk om. Besparelsen blir også større dersom kredittscoren din er høy.

Husk å sammenligne totalkostnadene på ulike lån. Da er alle gebyrer medregnet. Lave nominelle renter gir ikke alltid et reelt inntrykk av om lånet er billig eller ikke.

Gebyrkostnadene må medregnes

Du vil vanligvis måtte betale et etableringsgebyr når du tar opp samlelånet. Dette gebyret betales kun én gang og trekkes fra på lånesummen du får tildelt. Størrelsen kan variere noe, men hos de fleste banker er etableringsgebyret på omtrent 900 kroner.

Noen banker differensierer gebyrstørrelsen slik at små lånesummer har lavere etableringsgebyr enn større lånesummer. Det finnes også et par banker som ikke krever dette gebyret når lånet brukes til refinansiering.

Kostnaden på etableringsgebyret er uansett såpass lavt at du sparer inn de 900-kronene raskt på grunn av renteforskjellene. I tillegg sparer du på antallet månedlige terminomkostninger. Har du fem lån eller kreditter du betjener, betaler du fem termingebyr.

Medlåner kan gi lavere renter på et samlelån

Selv gode vennskap kan ødelegges av en pengekrangel. Tenk nøye igjennom før du låner sammen med en venn. Vurder også å inngå en skriftlig avtale om hvordan låneforholdet skal håndteres.

De fleste lån vil få bedre rentebetingelser dersom banken har økt sikkerhet. Når det gjelder lån som ikke krever pant vil det å ha en medlåner være den eneste ekstra sikkerheten du kan tilby. Når to låner sammen vil begge stå ansvarlige for tilbakebetalingen, og dermed reduseres risikoen for mislighold. Dette premierer bankene som regel i form av at de tilbyr noe lavere renter.

Mange banker krever at medlåneren er din ektefelle, men ikke alle. Dette skyldes at det er større risiko for uenighet og pengekrangel mellom venner som låner sammen. I alle tilfeller bør både du og den du låner sammen med sette dere godt inn i ansvar og betingelser før dere søker.

Det er ikke vanlig at banker som tilbyr lån uten sikkerhet aksepterer kausjonister som stiler med realkausjon. Ordningen med medlåner erstatter dette.

Nedbetalingstiden på lån til refinansiering

I utgangspunktet må et lån uten sikkerhet nedbetales innen maksimalt fem år. Dette er nedfelt i retningslinjene fra Finanstilsynet som bankene plikter å rette seg etter. Tidligere var den tilsvarende grensen satt til 15 år.

Dersom lånet skal brukes til å samle annen gjeld kan det gjøres unntak på dette punktet. Teoretisk sett kan refinansieringslånene ha en nedbetalingstid på inntil 15 år. I så fall må lånet være slik:

 • Samlelånet må gi deg lavere lånekostnader enn det du hadde fra før. Dette kravet vil så godt som alle oppfylle, ellers ville det ikke vært noe poeng å refinansiere.
 • Samlelånet må utelukkende brukes til refinansiering. Du kan med andre ord ikke låne samtidig til forbruk.
 • Nedbetalingstiden kan være like lang som den gjenstående nedbetalingstiden på gjelden du skal refinansiere.

Dette med nedbetalingstiden kan vi eksemplifisere slik:

Du har 3 lån og gjeld fra et kredittkort.

 • Lån1 – Gjenstående nedbetalingstid 3 år.
 • Lån2 – Gjenstående nedbetalingstid 6 år.
 • Lån3 – Gjenstående nedbetalingstid 11 år.
 • Kredittkort – Ingen bestemt nedbetalingstid.

Fordi Lån3 har en gjenstående nedbetalingstid på 11 år (den lengste av alle lånene dine) vil du kunne få 11 år nedbetalingstid også på et samlelån.

Kredittkortgjeld skal omgjøres til nedbetalingslån dersom kredittrammen er oppbrukt. Det vil da si at det som nå er et lån har maksimalt fem års nedbetalingstid. Er kredittgjelden høy vil bankene foreta skjønnsmessig vurdering i denne typen problemstilling.

Etter at du har samlet smålån og dyr gjeld

Når du begynner på nedbetalingen av det nye lånet ditt vil du naturligvis ha mer penger til overs enn før. Dersom du klarer utgiftene anbefaler vi på det sterkeste at du betaler ekstra avdrag når du kan. Om du ikke har det i utgangspunktet, men får bedre råd i fremtiden, sørg for å øke avdragene. Jo mer avdrag du betaler desto raskere blir du kvitt all gjelden.

Du kan betale større avdrag når som helst på alle lån som har flytende renter. Du bør likevel kontakte banken på forhånd for å informere de. Da bør du samtidig be banken redusere nedbetalingstiden i forhold til det ekstra avdraget du betalte.

Et samlelån kan innfris i sin helhet førtids uten at det tilkommer ekstra kostnader. Gi beskjed til banken slik at de kan beregne det nøyaktige beløpet du må betale.

Sjansene for å få lånet innvilget

Myndighetenes retningslinjer er ment å både beskytte deg som lånetaker mot gjeldsproblemer, og bremse den generelle gjeldsgraden i norske husholdninger. Det gis unntak når lånet resulterer i lavere kostnader.

Det er faktisk noe større sjanser for å få innvilget et lån som skal samle dyr gjeld sammenlignet med å låne til forbruk. Dette har med retningslinjene til Finanstilsynet å gjøre.

I utgangspunktet heter det i retningslinjene at:

 • Et usikret lån skal ikke gis dersom låntakerens totale gjeld overstiger fem ganger årsinntektene.
 • Det skal heller ikke gis lån som gjør at låntakeren risikerer å få betalingsproblemer.

Det er flere retningslinjer som også gjelder i denne sammenhengen, blant annet kravene til nedbetalingstid. Disse to er imidlertid avgjørende for det vi diskuterer her.

Bankene kan nemlig fravike fra begge kravene i punktlisten dersom lånet skal gå til å refinansiere dyrere gjeld. Årsaken er at myndighetene ønsker å gjøre det enklere for folk å kvitte seg med dyr gjeld som mange sliter med å betale tilbake.

Betalingsanmerkning og samlelån

En inkassosak trenger ikke stoppe deg fra å få et usikret lån til refinansiering. Det stiller seg imidlertid annerledes dersom saken allerede har endt med en betalingsanmerkning. Har du dette vil så godt som alle vanlige banker avslå søknaden din.

Løsningen er å først kvitte deg med den gjelden som anmerkningen er tilknyttet. Så snart dette er gjort plikter den aktuelle kreditoren å melde fra til kredittopplysningsbyråene, slik at anmerkningen slettes. Deretter vil du kunne søke om lån for å refinansiere den gjelden som gjenstår.

Samlelån med pant

Det finnes også et lite knippe banker som yter lån til refinansiering til de som har betalingsanmerkninger. Dette er blant annet Bank2, MyBank og Svea Finans. Felles for disse lånene er at du må stille med pant. Det betyr i praksis at du må eie en bolig eller en lettomsettelig fritidseiendom. Pantet kan ikke ha høyere belåningsgrad enn henholdsvis 85% for bolig, og 75% for fritidseiendom.

De anbefalte låneagentene representerer flere av nisjebankene som yter samlelån til søkere med betalingsanmerkninger.

Merk deg at selv om disse lånene er billigere enn et usikret lån er de også noe dyrere enn vanlige boliglån. Går du for denne løsningen anbefaler vi deg å flytte lånet tilbake til en vanlig sparebank så snart du anses som kredittverdig igjen.

Ikke stikk hodet i sanden!

Å ignorere rettmessige krav fra kreditorer er snarveien til gjeldsproblemer. Uttrykket “tid er penger” gjelder så absolutt i denne sammenhengen, men med motsatt fortegn. Samle lånene dine før du får betalingsproblemer.

Det er neppe noen som liker å motta krav fra banker og kredittselskap, og spesielt ikke når det er mange av de. Heri ligger en av de kanskje undervurderte fordelene med en refinansiering.

Størrelsen på gjelden er riktignok den samme, men du reduserer raskt kostnadene, og i tillegg får du kun én kreditor å forholde deg til. Det igjen reduserer sjansene for at du glemmer eller må utsette avdragsbetalingen. Risikoen for purringer og inkassosaker reduseres merkbart.

Orden i økonomien gir deg mer sinnsro og mindre stress. Om du sliter med utgiftene bør du gå i gang med å få samlet gjelden.

Slik søker du om lån til refinansiering

Å søke om lån er i dag enkelt og greit, og alt kan gjøres med enten en smarttelefon eller en datamaskin så lenge du har tilgang til internett. Gangen i dette vil være omtrent den samme enten du søker direkte til bankene eller via en låneagent.

 • Du velger ønsket lånesum.
 • Du velger ønsket nedbetalingstid.
 • Du oppgir personopplysninger (navn, personnummer, kontaktdata).

Når du oppgir at lånet skal brukes til refinansiering bruker det som regel å komme opp egne felt som skal fylles ut. Opplysningen du skal fylle inn her bør du ha klart.

 • Navn på kreditor (bank, kredittkortselskap, finansieringsselskap).
 • Størrelsen på gjelden som skal innfris.

Dette bruker den nye banken din til å innfri gjelden på dine vegne. Du vil med andre ord ikke få utbetalt et samlelån til din egen konto.

Påkrevd dokumentasjon

Når du mottar lånetilbud får du instruks om hvordan avtalen skal signeres, og hvordan du laster opp dokumentasjon på inntekt. Alt dette foregår enkelt og greit i nettbankløsningen til finansieringsselskapet du valgte.

Selv om banken du søker hos innhenter det meste av tilgjengelige og relevante opplysninger, bes du vanligvis om å dokumentere inntektene dine.

Samtidig som du akseptere låneavtalen i nettbanken ved å signere med BankID, skal du laste opp kopi av lønnslipp og din siste skattemelding. Noen banker ber om kopi av de siste tre måneders lønnsslipp. Er du selvstendig næringsdrivende vil banken kreve kopi av regnskap for de siste tre årene.

Hvor raskt kan gjelden innfris?

Teknisk sett er det mulig å både søke om og få utbetalt et lån på dagen. Dette skjer imidlertid sjelden av flere grunner. Det kan ta tid å få verifisert dokumentasjonen på inntekt, og bankene foretar ofte en ekstra manuell vurdering dersom lånesummen er stor. I tillegg er det en begrensende faktor at bankene skal overføre pengene seg i mellom.

Når du refinansierer har ikke dette så stor betydning. Pengene skal tross alt gå fra din nye bank og til de kreditorene du vil kvitte deg med. I alle tilfeller vil det hele skje i løpet av noen få dager.

Svaret på søknadene dine og en eventuell aksept vil du uansett kunne motta innen et døgn.

Fant du ikke svar på det du lurte på? Ta en titt på bloggen vår! Der finner du en rekke nyttige artikler om alt som har med lån og finansiering å gjøre.

Oppsummering

Når du samler smålån og dyr gjeld fra kredittkort og avbetalingskjøp vil du normalt få langt lavere rentekostnader. Du vil også spare på å redusere antallet av månedlige terminomkostninger.

Uansett hvilket formål lånet har lønner det seg å innhente mange tilbud før du bestemmer deg. Du bør se på totalkostnadene for hvert enkelt tilbud når du sammenligner. De beste låneagentene innhenter rundt 15 lånetilbud av gangen, uten at dette medfører noen kostnad for deg som søker.

I utgangspunktet bør all gjeld som har høyere effektive renter enn samlelånet refinansieres. Dersom du ikke får låne nok penger bør du prioritere den gjelden som er dyrest. Du bør også prioritere gjeld som har gått til inkasso.

Selv om du kan få inntil 15 år nedbetalingstid på et lån som brukes til refinansiering, bør du gjøre opp lånet raskest mulig. Betale ekstra avdrag, eller kort ned nedbetalingstiden dersom du får råd til det.

Meny