Forbrukslån til oppussing

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Lån
  4. chevron_right
  5. Forbrukslån til oppussing
lån til oppussing

Undersøkelser viser at norske hjem og hytter pusses opp for nærmere 70 milliarder kroner hvert år. En solid andel av kostnadene finansieres med lån uten sikkerhet og investeringsnivået vil sannsynligvis fortsette å holde seg høyt i årene som kommer.

Bankene tilbyr i dag forbrukslån til oppussing fra kr 5.000,- til 600.000,-, hvor du kan velge inntil 5 års nedbetaling. Nedenfor tar vi en titt på noen aktører som tilbyr lån til oppussing, samt hvilke fordeler og ulemper som følger med de ulike tilbudene.

Du bør pusse opp de delene av boligen som kan øke salgsverdien.

Noen fordeler & ulemper

Forbrukslån byr på fleksibilitet når det kommer til nedbetalingstid og tilgjengelig kredittramme. Du disponerer pengene slik du selv ønsker, og uten at banken blander seg inn i avgjørelsen. Mange velger å kombinere oppussingslånet med oppsparte midler.

Samtidig er det viktig å påpeke at lånet bør investeres i tiltak som øker boligens salgsverdi. Oppussing av kjøkken eller installering av peis er to eksempler på tiltak som kan øke verdien på hjemmet ditt. Oppussing bør betraktes som en finansiell investering, som også fører med seg økt trivsel og glede for familien.

Ettersom lån uten sikkerhet leveres med et relativt høyt rentenivå er det viktig å nedbetale gjelden så raskt som mulig. Vurder i tillegg å søke sammen med ektefelle eller samboer, ettersom bruken av kausjonist kan senke rentenivået. I neste avsnitt tar vi en titt på noen banker og lånemeglere som formidler denne typen lån.

Å pusse opp boligen kan være en lur investering, spesielt med tanke på et fremtidig salg

Pusse opp med Norwegian Bank

Bank Norwegian er en nettbank som tilbyr privatpersoner oppussingslån fra kr. 5.000,- til 600.000,-. Maks nedbetalingstid er 5 år og lånet leveres med en effektiv rente fra 9,49%. To spesielle fordeler skiller denne banken fra andre tilbydere i markedet.

For det første vil etableringsgebyret reduseres for mindre lånebeløp. Låner du f.eks mellom kr. 15.000,- og 25.000,- vil gebyret reduseres med 50% til kr 450,-. I tillegg kan banken tilby markedets mest fleksible låneramme, med lån opptil kr 600.000,-.

Til forskjell fra et ordinært forbrukslån er det litt strengere krav for å få innvilget et lån til oppussing. Du må for det første ha fylt 25 år, til forskjell fra 23 års kravet på ordinære forbrukslån. For det andre må du eie den boligen du skal pusse opp. Norwegian Bank lar deg søke sammen med kausjonist, og tilbyr elektronisk signering av gjeldsbrev med bankid.

Sambla

sambla logoSambla er en av markedets mest effektive og dyktige lånemeglere, og selskapet samarbeider med hele 16 ulike banker og finansieringsselskap. Dette gjør at Sambla har blitt en meget populær formidler av usikrede lån.

Et høyt antall banker øker sjansene dine for at lånet blir innvilget, og for at du kommer til å motta flere konkurransedyktige tilbud. Dette hjelper deg når du skal velge det lånet som har de laveste rentene.

For å søke om et lån via Sambla må du ha fylt 18 år, og du må kunne dokumentere en inntekt på minimum kr. 10.000,- per måned. Laveste effektive rente er for tiden 6,19%, med en låneramme fra kr. 5.000,- til 500.000,-. Lengste nedbetalingstid er 5 år for vanlige nedbetalingslån, og inntil 15 år for refinansieringslån.

Instabank

Skal du søke om lån til oppussing kan Instabank være et godt alternativ. Selskapet ble stiftet i 2015 og har siden den gang vokst raskt innen markedet for lån til oppussing, forbruk og refinansiering.

Det er enkelt å søke om et oppussingslån hos Instabank og du kan velge en lånesum fra kr. 5.000,- til 500.000,-. Maks nedbetalingstid er satt til 5 år.

Forbrukslån fra Instabank leveres med en nominell rente fra 7,99 prosent, og du har samtidig muligheten til å stifte betalingsforsikring. Den endelige rentesatsen blir fastsatt etter at banken har foretatt en kredittsjekk av lånesøker.

Hos Instabank kan du også velge et såkalt fleksibelt lån, som lar deg tilpasse størrelsen på terminbeløpet etter eget ønske. Dette kan f.eks. være aktuelt dersom du skulle motta uforutsette regninger en måned.

Meny