Lån til oppussing

Velg lånebeløp: 123
5 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Utvendige eller innvendige oppussingsprosjekter av egen bolig er svært populært blant nordmenn, og vi bruker over 80 milliarder kroner i året på akkurat dette. I denne summen inngår alt fra tilbygg, rehabilitering og nødvendig vedlikehold for å opprettholde verdien på boligen til mer beskjedne utgiftsposter som maling og tapetsering av vegger.

I denne artikkelen kan du lese mer om ulike finansieringsløsninger som kan benyttes når du ønsker å pusse opp boligen din.

Finansiering av oppussingsprosjekter

Når det gjelder finansiering av oppussingsprosjekter, er det en god del nordmenn som har egne oppsparte midler avsatt til dette formålet. Andre tar opp lån for å kunne få gjennomført sine prosjekter, og de mest vanlige finansieringsformene er forbrukslån og kredittkort. En annen løsning er å øke det eksisterende boliglånet.

Å øke boliglånet for å få finansiert oppussingsprosjekter, kan i første omgang virke som den beste og rimeligste løsningen, men dette er ikke alltid sant. Til tross for at renten på boliglån er lavere enn andre lånetyper, er nedbetalingstiden ofte lang.

Det er ikke uvanlig å ha 25 – 30 års løpetid på et boliglån, og en kan spørre seg om det er gunstig å ha såpass lang nedbetalingstid på den delen av lånebeløpet som går til oppussing av boligen.

Rentekostnadene på lån til oppussing med lang nedbetalingstid vil i de fleste tilfeller bli dyrere totalt sett, enn om du hadde tatt opp et forbrukslån med kort nedbetalingstid.

Velger du å øke boliglånet, må du dessuten betale både tinglysingsgebyr og gebyr til eiendomsmegler for å skaffe deg en ny verdivurdering av boligen. Dette slipper du dersom du i stedet tar opp et forbrukslån til oppussing.

Å pusse opp boligen kan være en lur investering, spesielt med tanke på et fremtidig salg

Forbrukslån til oppussing – er det lurt? 

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, der den effektive renten ligger høyere enn på lån med sikkerhet. Likevel har forbrukslån som regel langt lavere rente enn det du må betale på kredittkort. Det samme gjelder for handlekontoer hos byggevarekjeder.

Ikke alle har tilstrekkelig oppsparte midler til oppussingen, og noen har ikke muligheten til å øke sitt eksisterende boliglån for å kunne gjennomføre sine prosjekter. I slike tilfeller vil et forbrukslån være et godt alternativ.

Det er også slik at en ikke alltid kan vente med nødvendige vedlikeholdsprosjekter på boligen. Kanskje trenger du å få fikset opp i det som må gjøres med boligen raskt. Er det snakk om en taklekkasje eller råteskade, kan en utsettelse av problemet bidra til at skaden blir mye dyrere og mer omfattende å reparere.

Det er ikke alle nødvendige vedlikeholdsprosjekter på boligen man kan vente med.

Det er også viktig å påpeke at lånet bør investeres i tiltak som øker boligens salgsverdi. Oppussing av kjøkken eller installering av peis er to eksempler på tiltak som kan øke verdien på hjemmet ditt. Oppussing bør betraktes som en finansiell investering, som også fører med seg økt trivsel og glede for familien. Så lenge du har økonomi til å betjene forbrukslånet, vil det ikke være noe i veien for å ta opp et forbrukslån til vedlikehold eller oppgradering av boligen.

Betal lånet ned så raskt som mulig

På grunn av de høyere rentene på forbrukslån anbefales det likevel alltid å betale ned lånet raskest mulig. Det er enkelt å foreta ekstra innbetalinger på et forbrukslån, og det påløper ikke noen merkostnader. I tillegg kan du når som helst innfri hele lånet.

Vurder en lånemegler

Har du bestemt deg for å ta opp et forbrukslån til oppussingsprosjektet ditt, kan du benytte en lånemegler.

En lånemegler innhenter personlige tilbud for deg fra flere forskjellige banker.

På denne måten kan du sammenligne renter og andre kostnader på forbrukslån, og deretter velge det gunstigste lånet. Axo Finans, Sambla og Lendo er eksempler på noen av landets ledende lånemeglere, og det er gratis å benytte deres tjeneste.

Nyttige tips før du starter på et oppussingsprosjekt

Å pusse opp boligen kan lønne seg med tanke på et nært forestående boligsalg. En bolig som fremstår som nyoppusset, vil i mange tilfeller øke salgssummen.

Enten du velger å øke boliglånet, eller vil ta opp et forbrukslån til oppussingen, bør du merke deg våre tips som bidrar til å redusere utgiftene:

  • Planlegg oppussingsprosjektet, og lag et realistisk budsjett.
  • Skaff deg oversikt over hvor mye du har behov for å låne.
  • Trenger du håndverker? Hent inn tilbud fra flere forskjellige håndverkere, og sammenlign priser.
  • Forbrukslån til oppussing? Bruk en lånemegler for å oppnå lavest mulig rente.
  • Ikke lån mer enn nødvendig, og betal ned lånet raskest mulig.

Undersøkelser viser at norske hjem og hytter pusses opp for nærmere 70 milliarder kroner hvert år. En solid andel av kostnadene finansieres med lån uten sikkerhet og investeringsnivået vil sannsynligvis fortsette å holde seg høyt i årene som kommer.

Bankene tilbyr i dag forbrukslån til oppussing fra kr 5.000,- til 600.000,-, hvor du kan velge inntil 5 års nedbetaling. Nedenfor tar vi en titt på noen aktører som tilbyr lån til oppussing, samt hvilke fordeler og ulemper som følger med de ulike tilbudene.

Du bør pusse opp de delene av boligen som kan øke salgsverdien.

Pusse opp med Norwegian Bank

Bank Norwegian er en nettbank som tilbyr privatpersoner oppussingslån fra kr. 5.000,- til 600.000,-. Maks nedbetalingstid er 5 år og lånet leveres med en effektiv rente fra 9,49%. To spesielle fordeler skiller denne banken fra andre tilbydere i markedet.

For det første vil etableringsgebyret reduseres for mindre lånebeløp. Låner du f.eks mellom kr. 15.000,- og 25.000,- vil gebyret reduseres med 50% til kr 450,-. I tillegg kan banken tilby markedets mest fleksible låneramme, med lån opptil kr 600.000,-.

Norwegian Bank reduserer etableringsgebyret for mindre lånebeløp og tilbyr markedets mest fleksible låneramme.

Til forskjell fra et ordinært forbrukslån er det litt strengere krav for å få innvilget et lån til oppussing. Du må for det første ha fylt 25 år, til forskjell fra 23 års kravet på ordinære forbrukslån. For det andre må du eie den boligen du skal pusse opp. Norwegian Bank lar deg søke sammen med kausjonist, og tilbyr elektronisk signering av gjeldsbrev med bankid.

Sambla

sambla logoSambla er en av markedets mest effektive og dyktige lånemeglere, og selskapet samarbeider med hele 16 ulike banker og finansieringsselskap. Dette gjør at Sambla har blitt en meget populær formidler av usikrede lån.

Et høyt antall banker øker sjansene dine for at lånet blir innvilget, og for at du kommer til å motta flere konkurransedyktige tilbud. Dette hjelper deg når du skal velge det lånet som har de laveste rentene.

For å søke om et lån via Sambla må du ha fylt 18 år, og du må kunne dokumentere en inntekt på minimum kr. 10.000,- per måned. Laveste effektive rente er for tiden 6,86%, med en låneramme fra kr. 5.000,- til 500.000,-. Lengste nedbetalingstid er 5 år for vanlige nedbetalingslån, og inntil 15 år for refinansieringslån.

Axo Finans

Skal du søke om lån til oppussing kan Axo Finans være et godt alternativ. Selskapet har vokst raskt innen markedet for lån til oppussing, forbruk og refinansiering.

Det er enkelt å søke om et oppussingslån hos Axo Finans og du kan velge en lånesum fra kr. 10.000,- til 500.000,-. Maks nedbetalingstid er satt til 5 år.

Forbrukslån fra Axo Finans leveres med en effektiv rente fra 6,81%.Den endelige rentesatsen blir fastsatt etter at banken har foretatt en kredittsjekk av lånesøker.

Vurderinger av Forbrukslån.no

Gjennomsnitt: 5/5

Meny