Lån 100 000 kr

Her kan du lese om hva du bør tenker over hvis du ønsker å ta opp et lån på 100 000 kr, og hvordan du skal gå frem for å få best mulig betingelser. Slike lån benyttes ofte til uforutsette utgifter, eller til å oppgradere bolig eller bil.

Mange tilbyr lån på 100 000 kr

Det er etter hvert mange banker og finansinstitusjoner som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet på 100 000 kr. Det regnes som et mellomstort lån.

Forbrukslån uten sikkerhet opptil 50 000 kroner omtales gjerne som mindre lån. På den andre siden er det også banker som tilbyr forbrukslån på 200 000 kr, og noen opptil 500 000 kr.

Hvorfor låne 100 000 kr

Det er flere grunner til å søke om lån på 100 000 kr, blant annet:

 • Uforutsette utgifter
 • Oppussing av bolig
 • Innkjøp av ny bil eller MC
 • 100 000 kr er en rund sum

Hvor mye man låner kommer selvfølgelig an på hva man skal bruke pengene til. Samtidig kan 100 000 kr for noen være en grense man setter seg. For eksempel hvis man trenger penger til å pusse opp badet eller kjøkkenet. Da kan man bestemme seg for å kun låne 100 000 kr, og så spare opp resten.

Det har en dobbel positiv effekt. For det første unngår man å låne hele beløpet man skal bruke, for det andre får man trening i å spare litt hver måned slik at man kan føle seg sikker på hvor mye man har til overs hver måned – og dermed kan bruke på nedbetaling av lånet man tar opp.

En enkel grunn til at mange søker om 100 000 kr er rett og slett at det er en rund sum. Særlig hvis man ikke er helt sikker på akkurat hvor mye man kommer til å trenge, så er det lett å føre opp en rund sum.

Deretter kan man velge å betale tilbake de pengene som «blir igjen» når man har kjøpt det man trengte. For det er alltid mulig å betale inn litt ekstra på lånet. Det kan man gjøre i starten av nedbetalingstiden, eller også når som helst senere.

Lesetips: Se også lån 200 000.

Et forbrukslån på 100 000 kr har mange bruksområder. Mange trenger det for å dekke uforutsette utgifter, mens andre tar opp slike lån for å pusse opp boligen eller hytta.

Hva kreves for å låne 100 000 kr

Alle som søker om lån, blir behandlet individuelt. I tillegg stilles det noen generelle krav til kundene, for at de skal kunne søke om et forbrukslån på 100 000 kr. Disse kravene varierer litt fra bank til bank, så du bør sjekke rundt for å finne den som passer deg best.

Imidlertid er det noen krav som går igjen:

 • Aldersgrense, den er gjerne mellom 18 og 25 år
 • Man bør ikke ha betalingsanmerkninger. Hos noen er det et krav at man ikke har det, men ikke hos alle
 • Man må ha en fast inntekt, hos mange er det et krav om minimum 200 000 i årsinntekt
 • Man må ha bodd i Norge de siste årene. Kravet varierer gjerne mellom fra ett til tre år.

For eksempel krever Ikano Bank at de som søker om forbrukslån uten sikkerhet der, har fylt 25 år.

Derimot trenger man kun å ha fylt 18 år for å søke et slik lån gjennom Sambla. Sambla er dessuten en av de som ikke stiller det som et absolutt krav at man ikke har en betalingsanmerkning.

Minimumskravene til de som søker om lån på 100 000 kr varierer en del fra bank til bank. Blant annet tilbyr noen slike lån til kunder helt ned til 18 år, mens andre har aldersgrense på 25 år.

Realistisk nedbetalingsplan for lån

Uansett hvor stort eller lite beløp du ønsker å låne, så bør du vurdere nedbetalingstiden nøye.

Det lønner seg alltid å betale tilbake så raskt du kan, for å unngå at renten løper lenger enn nødvendig.

Samtidig er det viktig å unngå å få betalingsproblemer.

Derfor bør man sette opp et nøye budsjett før man søker om lån. Når du går gjennom alle inntekter og utgifter, ser du hvor mye du klarer å ha til overs hver måned. Dette er det du kan klare å betale hver måned.

Du bør sette opp et slikt budsjett før du starter prosessen med å søke om lån. Det er fordi du blir bedt om å velge nedbetalingstid samtidig som du søker om lån.

Oppsummert

Et mellomstort forbrukslån på 100 000 kr tilbys av mange banker. For å kunne søke om slike lån må man komme innenfor følgende kriterier:

 • Alder, minimumsalder som kreves varierer fra 18 år til 25 år.
 • Inntekt, minimumskravet er fra 10 000 kr i md til 200 000 kr i året.
 • Man bør helst ikke ha betalingsanmerkning, mange stiller det som et absolutt krav.