Søk lån gjennom lånemeglere

Velg lånebeløp: 123
5 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere lånemeglere
lånemegler kundeservice

Mange lånemeglere gir deg personlig oppfølging og guider deg gjennom prosessen.

Lånemeglere opptrer på vegne av banken og mottar kommisjon for de lånesøknadene som innvilges. Lånemeglere i Norge må ha konsesjon for å drive virksomhet og er underlagt Finanstilsynets regelverk. Antallet samarbeidende banker varierer i henhold til hvilken lånemegler det er snakk om, men det er vanligvis snakk om mellom 5-15 stykk.

Det er viktig å påpeke at lånemeglere i Norge ikke har noe å gjøre med selve utlånet av penger. De er ikke en bank og tilbyr ikke finansiering av egen lomme. Kredittvurdering, utbetaling og vedlikehold av gjeldsavtaler skjer utelukkende hos bankene.

Likevel er det et høyt antall lånesøknader som formidles via meglere. Her ser vi nærmere på de fordelene og ulempene som følger med løsningen.

Kostnadsfri tjeneste uten forpliktelser

lån norske kroner

Du kan søke om lån til forbruk og refinansiering fra 5.000 til 500.000 kroner.

Både banker og lånemeglere er underlagt de samme reglene når det gjelder søknadsbehandling. For det første har de ikke lov til å ta seg betalt for den tjenesten de tilbyr. For det andre står lånesøker fritt til å velge og vrake mellom eventuelle tilbud.

Disse fordelene er en viktig årsak til at såpass mange velger å søke via lånemegler. Du slipper å fylle ut flere individuelle søknader samtidig, som igjen sparer deg for ressurser og tid.

Søker du for eksempel om et lån uten sikkerhet hos lånemegleren Aconto, vil du kunne motta rundt 15 tilbud om lån. Skulle du akseptere et av tilbudene vil Aconto deretter motta provisjon fra den respektive banken.

Provisjonssatsene til lånemegleren har ingen innvirkning på tilbudene de videreformidler, så lenge banken er en eksisterende partner. Du vil også selv vanligvis se alle tilbudene, og dermed har du full oversikt over hvilken bank som har de mest gunstige betingelsene.

Bedre rentetilbud

glass med mynter

Søk hos flere banker og spar penger med lavere rente.

Når en søknad formidles til et større antall banker, kan det sammenlignes med at lånet sendes ut på auksjon. Bankene konkurrerer om å gi deg en god rente, og du kan ende opp med å spare penger. Prisforskjellen mellom bankene kan være stor, med rentedifferanser på alt fra 5-15%.

Å søke via lånemegler gir deg ingen garanti for å motta et bedre tilbud, men det øker sjansen betraktelig.

Andre fordeler

Lånemeglere har som oftest lang erfaring med hvordan bankene vurderer søknader om lån. Megleren kan også gi nyttig rådgivning om du skulle få betalingsproblemer og eventuelt ha behov for refinansiering. Selve lånet er imidlertid en sak mellom deg og banken. Alle henvendelser som har med avtaleforholdet å gjøre skal derfor rettes direkte til banken. Lånemeglerens rolle strekker seg kun til det tidspunktet lånet utbetales.

Selve søkeprosessen er omtrent identisk hos lånemeglere som hos bankene. Du oppgir kun den informasjonen som bankene krever. Dette gjelder også om du søker sammen med en kausjonist. I noen tilfeller vil banken be deg om ekstra informasjon før de betaler ut pengene.

Et stort marked

finansagent svar

Du får svar på søknaden din innen 0-2 virkedager.

Det finnes over 30 forskjellige selskaper som driver med denne typen virksomhet i Norge. Flere av disse stammer egentlig fra noen av de samme selskapene og det vil derfor være en viss overlapping mellom bankene de representerer.

En god lånemegler bør samarbeide med høyest mulig antall banker. Megleren bør i tillegg ha god kundeservice og helst kunne skaffe tilbudene omtrent like raskt som om du hadde søkt direkte hos bankene. Det kan være noe vanskelig å sammenligne vilkår hos lånemeglere ettersom de tilbyr finansiering fra flere banker.

Noen anbefalte meglere

aconto logoVår erfaring tilsier at Aconto er blant de bedre alternativene man kan velge mellom i Norge. De samarbeider med en lang rekke banker og tilbyr rask oppfølging av lånesøknaden. En av fordelene med å velge Aconto er det fleksible lånebeløpet som lar deg søke om finansiering fra 10.000,- til 500.000,-, med opptil 15 års nedbetaling for refinansieringslån og 5 år for forbrukslån.

lendo logoLendo er et annet godt alternativ hvis du leter etter en megler med bred dekning og lang erfaring. De kan vise til et samarbeid med 16 ulike banker og finanstjenester. Lendo formidler lån uten sikkerhet til refinansiering og forbruk med en konkurransedyktig rente som begynner fra 6,86%. Du kan forvente personlig oppfølging av søknaden, kombinert med effektiv behandlingstid.

Sambla logoSambla er et tredje alternativ for de som ønsker rask oppfølging og en fleksibel kredittramme. Til forskjell fra Lendo og Aconto har Samla et noe lavere antall samarbeidspartnere. For øyeblikket formidler Sambla søknaden din til 11 ulike banker, med en kredittramme fra kr 5.000,- til kr 500.000,-. Lånerammen hos Sambla er derfor mer fleksibel enn de to ovenstående alternativene. Hos Sambla kan du få innvilget et lån med rente fra 6,19%.

Meny