Zensum


Annonselenke
Effektiv rente 7,23%, 150.000 o/5 år. Kostnad: 28.200. Totalt: 178.200.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:5,25%
Lånebeløp:20 000 - 600 000
Løpetid:1 - 15 år
Krav alder:25 år
Krav inntekt:200 000

Kontaktinfo:

Adresse: Arbins gate 2, 0253 Oslo

Nettsted: https://www.zensum.no

Telefon: 23 96 52 00

Åpningstider:

Mandag 09.00 – 19.00

Tirsdag 09.00 – 19.00

Onsdag 09.00 – 19.00

Torsdag 09.00 – 19.00

Fredag 09.00 – 17.00

Lørdag / søndag: Stengt

Zensum er en lånemegler som har vært på markedet siden 2013, og har sine kontorlokaler i Oslo. Zensum har i tillegg en avdeling i Sverige, og har siden oppstart hjulpet over 700.000 svenske og norske privatpersoner med å oppnå bedre rente på sine lån.

Selskapet tilbyr en rekke låneprodukter for privatpersoner, deriblant forbrukslån, lån til refinansiering, omstartslån, boliglån og lån til refinansiering med sikkerhet for lånet i egen bolig.

En lånemegler kalles også for låneagent, og videreformidler din søknad til en rekke banker som de samarbeider med. Zensum har på det nåværende tidspunkt avtale med 15 anerkjente banker, deriblant Nordea, Bank Norwegian, Santander, Nordax Bank, Instabank, Lea Bank og Avida.

Zensum har en ansvarlig utlånspolicy der det ikke skal tilbys forbrukslån til personer som kan få betalingsproblemer i løpet av nedbetalingsperioden. Dette er i tråd med den norske utlånsforskriften som trådte i kraft i januar 2021. Formålet med forskriften er nettopp å forebygge finansiell sårbarhet i husholdninger.

Zensum tilbyr sine lånekunder å tegne trygghetsforsikring på forbrukslån. Forsikringen gir rett til erstatning ved ufrivillig arbeidsledighet eller ved langvarig sykdom.

Får du innvilget et forbrukslån gjennom låneagenten Zensum, kan du signere lånedokumentene elektronisk med Bank-ID. Du vil deretter få lånebeløpet innsatt på din konto i løpet av 1 – 3 dager.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Lånerammen som tilbys via Zensum, er fra kr. 20.000,- til kr. 600.000,-. Lavest mulig effektiv rente på et forbrukslån er satt til 5,25%.

Det er imidlertid viktig å være klar over at din betjeningsevne avgjør hvor stort lån uten sikkerhet du kan få innvilget og hvilken endelig rente du får tildelt. Siden renten fastsettes individuelt, vil din privatøkonomi være en viktig faktor når bankene skal vurdere din lånesøknad.

Når det gjelder gebyrer på et forbrukslån fra Zensum, vil denne kostnaden variere ut fra hvilken bank som har innvilget din lånesøknad. Vanligvis er det snakk om etableringsgebyr og termingebyr. Etableringsgebyret ligger ofte mellom kr. 900,- og kr. 1500,-, og termingebyret mellom kr. 40,- og 75,-.

Det kan derfor være lurt å sammenligne både gebyrenes størrelse og lånets totalkostnader når du mottar flere lånetilbud fra Zensum.

Fordeler

-Mulighet for å låne helt opp til kr. 600.000,-
-Mulighet for å velge lang nedbetalingstid ved refinansiering
-Enkel søknadsprosess
-Flere lånetilbud gjør det mulig å velge det beste forbrukslånet
-Tilbyr også omstartslån med sikkerhet i bolig
-Tilbyr trygghetsforsikring på forbrukslån

Ulemper

-Relativt høyt inntekts- og alderskrav for å kunne søke lån
-Tilbyr ikke betalingsfri måned
-Samarbeider med et middels antall banker

Fordeler og ulemper

Den største fordelen med å benytte Zensum er at du får mulighet til å sammenligne opptil 15 lånetilbud fra forskjellige banker. På denne måten kan du velge et forbrukslån med lavest mulig kostnader.

Det er også en stor fordel at Zensum formidler større lånesummer, særlig dersom du trenger et lån til mer kostbare prosjekter. Ønsker du å refinansiere dyre smålån og kreditter til ett større lån uten sikkerhet, kan du dessuten søke om dette gjennom Zensum. Nedbetalingstiden kan økes til opptil 15 år når det er snakk om denne lånetypen, noe som også er et pluss.

Det er ikke mange ulemper med å benytte Zensum, men lånemegleren har noe strenge minimumskrav til lånesøkers alder og inntekt. I tillegg formidler de ikke forbrukslån der du kan få betalingsfri måned.

Hvem kan søke? 

  • Må ha fylt 25 år
  • Ha en årlig inntekt på kr. 200.000,-
  • Være norsk statsborger eller ha bodd minst ett år i Norge
  • Det kreves at du ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker

Vurdering

Zensum er et godt valg for personer som ønsker å sammenligne lånetilbud før de bestemmer seg. Det bidrar til at du kan oppnå lavere rente på forbrukslånet enn om du søker lån i en tilfeldig bank.

Å benytte en låneformidler er dessuten gratis og uforpliktende, og du har inntil 30 dager på å avgjøre om du ønsker å takke ja til et av lånetilbudene eller ikke.


Annonselenke