Okida lån


Annonselenke

2 millioner kr. o/25 år: Effektiv rente 5,95%. Månedsbeløp: 12.878 kr. Totalt 3.668.446 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:Fra 3,21%
Lånebeløp:300 000 - 20 mill.
Løpetid:25 - 30 år
Krav alder:23 år
Krav inntekt:250 000

Kontaktinfo:

Adresse: Sandakerveien 138, 0484 Oslo
Nettsted: https://www.okida.no
Telefon: 404 56 333

Åpningstider:
Mandag 08.00 – 20.00
Tirsdag 08.00 – 20.00
Onsdag 08.00 – 20.00
Torsdag 08.00 – 20.00
Fredag 08.00 – 20.00
Lørdag 10.00 – 16.00
Søndag 14.00 – 18.00

Informasjon om lån fra Okida

Okida er en nettbasert lånemegler som ble etablert i 2018. Selskapet holder til i Oslo og har 15 ansatte. Okida formidler lån til privatpersoner fra 10 ulike banker i Norge, og har spesialisert seg på lån med sikkerhet i bolig. 

Noen av bankene som Okida samarbeider med er Bank 2, Svea Finans, Bluestep, Balansebank, Nordax, Kraft Bank og BN Bank.

Okida ønsker å hjelpe personer med å flytte boliglånet for å oppnå lavere rente. Lånemegleren har også god erfaring med lån til refinansiering av dyre kreditter og smålån.

Okida tilbyr dessuten refinansiering av boliglån dersom du har behov for penger til uforutsette utgifter.

I tillegg jobber Okida for å kunne hjelpe personer som har problemer med å komme seg inn på boligmarkedet. Ofte gir ordinære banker avslag på en lånesøknad om boliglån dersom du er selvstendig næringsdrivende eller ikke har fast inntekt.

I slike tilfeller vil det være smart å søke om et boliglån gjennom Okida, da bankene vil vurdere ditt tilfelle og forsøke å komme frem til en mulig løsning.

Okida formidler dessuten lån med sikkerhet i bolig til personer som har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. På denne måten kan personer som har gjeldsproblemer få en ny økonomisk start med bedre oversikt over privatøkonomien. Ved å samle all misligholdt gjeld inn i et nytt boliglån, vil betalingsanmerkningene slettes.

Selskapet jobber etter FNs bærekraftsmål, og særlig med hensyn til å bekjempe fattigdom og ulikheter.

Ved å sende inn en lånesøknad til Okida vil du motta lånetilbud fra flere banker. Dette gjelder uansett hvilken lånetype du ønsker å søke om.

Okida gir deg muligheten til å sammenligne renter på lån, slik at du kan velge tilbudet med lavest mulig kostnader.

Ønsker du å takke ja til et av lånetilbudene, kan du signere lånedokumentene elektronisk med Bank-ID.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Den effektive renten på lån med sikkerhet i bolig beregnes individuelt, med bakgrunn i din økonomiske situasjon. I tillegg vil renten variere mellom de ulike bankene som Okida samarbeider med. Derfor vil det ikke være mulig å si hvilken rente akkurat du får tildelt før du har sendt inn en søknad.

Den nominelle renten på lån med sikkerhet i bolig vil likevel ligge et sted mellom 3,5% til 8,0%. Dette er før eventuelle gebyrer er lagt til.

Okida oppgir et låneeksempel der renten på refinansiering av boliglån er satt til 5,95%. Dette er et lån på 2 millioner med 25 års nedbetalingstid. Renten på et tradisjonelt boliglån gjennom Okida vil vanligvis ligge et par prosentpoeng lavere.

Også når det gjelder gebyrer, vil denne kostnaden kunne variere mellom de forskjellige bankene. Du vil få informasjon om eventuelle gebyrer når du mottar dine lånetilbud. Du må imidlertid regne med å betale tinglysingsgebyr. I tillegg vil det ofte tilkomme etableringsgebyr og termingebyr på mange lånetyper.

Dersom du ønsker å refinansiere med eller uten betalingsanmerkninger, har du mulighet til å låne fra 300.000 og helt opp til 20 millioner kroner. Samme låneramme gjelder ved søknad om et tradisjonelt boliglån.

Det er viktig å huske på at maks belåningsgrad på et boliglån er 85% av boligverdien. Ønsker du å søke om et lån med sikkerhet i egen fritidseiendom, er maksimal belåningsgrad 75%.

Fordeler

– Mulighet for å låne helt opp til 20 millioner kroner
– Lang nedbetalingstid på inntil 30 år
– Enkel og rask søknadsprosess
– Tilbyr refinansiering for personer som har betalingsanmerkninger
– Flere lånetilbud bidrar til at du kan oppnå lavere lånekostnader
– Kan tilby boliglån for personer som har fått avslag i sin ordinære bank
– Tjenesten er gratis og uforpliktende

Ulemper

– Relativt høye krav til alder og inntekt
– Ved refinansiering må boligen ha tilstrekkelig ledig panteverdi

Fordeler og ulemper 

Den største fordelen med å benytte Okida er muligheten for å sammenligne lånetilbud fra flere banker på markedet. Det bidrar til at du kan velge et rimelig lån fremfor et dyrt.

Det er også positivt at personer med betalingsanmerkninger og inkassosaker får muligheten til å søke om lån til refinansiering. I tillegg kan personer uten fast ansettelse søke om boliglån gjennom Okida. Det gjør at boligdrømmen likevel kan oppnås selv om ordinære banker har gitt avslag på lånesøknaden.

Det er få ulemper ved å benytte Okida. Lånemegleren har imidlertid litt strengere minimumskrav til alder og inntekt enn andre aktører på markedet.

Når det gjelder refinansiering med sikkerhet i bolig, vil det imidlertid kunne være en ulempe for enkelte at boligens belåningsgrad ikke kan overstige 85% av boligverdien.

Er boliglånet ditt relativt nytt, og du ønsker å refinansiere større summer av misligholdt gjeld, er sjansen stor for at du ikke har nok ledig verdi. Da vil du risikere å få avslag på søknaden, med mindre boligverdien har steget mye løpet av tiden du har bodd der.

Hvem kan søke? 

  • Du må ha fylt 23 år
  • Ha en årlig inntekt på kr. 250.000,- eller høyere
  • Være folkeregistrert i Norge

Vurdering

Det er alltid fordelaktig å benytte en lånemegler når du har behov for å ta opp et nytt lån. Det er fordi du sannsynligvis vil oppnå lavere rente på lånet når du sender søknaden til flere banker samtidig. Du sammenligner lånetilbudene, og velger lånet med lavest kostnader.

Okida kan særlig anbefales ved behov for refinansiering med sikkerhet i bolig. Lånemegleren er dessuten en av få aktører på markedet som også tilbyr refinansiering til tross for at du har betalingsanmerkninger eller inkassokrav. Dette gir personer som har havnet i et økonomisk uføre, en mulighet til å få friskmeldt sin økonomi.


Annonselenke