Lån til ferie og reise

Velg lånebeløp: 123
5 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Lån til ferie kan være et godt alternativ for mange, gitt at det benyttes på riktig måte. Det innebærer at du velger et lån med lave renter og gebyrer, samt rask nedbetaling.

Her kan du lese mer om markedet for lån til ferie, og hvilke fallgruver du bør passe deg for. Innholdet kan oppsummeres i form av tre punkter:

  • Hvilke lån til ferie du kan velge mellom.
  • Tips til hvordan du kan spare penger på lånet.
  • Hvilke banker som tilbyr denne typen finansiering.

Alternativ 1: Forbrukslån

Forbrukslån er det alternativet flest nordmenn velger når de skal finansiere ferien. Banken blander seg ikke inn i hvordan du disponerer midlene og tar heller ikke pantesikkerhet i dine personlige eiendeler.

Effektiv rente ligger vanligvis et sted mellom 12 – 16 %, avhengig av kredittverdigheten din. Det er lavere enn andre typer usikret kreditt. Det lønner seg å søke om lån til ferie flere steder samtidig, for å finne det billigste tilbudet.

Forbrukslån er mer fleksibelt når det gjelder både kredittramme og nedbetalingstid. Medsøker tillates også av mange banker, hvor ektefeller og samboere kan søke sammen. Det lar dere oftest spare penger i form av et lavere rentenivå.

Illustrasjon av to personer på stranden, etter å ha tatt opp lån til ferie.

Forbrukslån er det billigste alternativet når du skal velge et lån til ferie.

Alternativ 2: Kredittkort

Kredittkort er et annet lån uten sikkerhet som mange benytter seg av. Denne betalingsformen har et par viktige fordeler og ulemper som er viktige å kjenne til.

Effektiv rente er relativt høy, og regnes som den største ulempen. Kortenes effektive rente ligger vanligvis minst 10 – 15 % høyere enn forbrukslån, men det kan fort være snakk om mer.

Medsøker er ikke tillatt på kredittkort, ettersom det knyttes til én person i husholdningen. Kortene har riktignok rentefri nedbetalingstid, som oftest utgjør 50 dager.

Reiseforsikring er inkludert med noen kredittkort, gitt at minst 50 % av reisen belastes kortet. Husk å sjekke vilkårene i avtalen nøye før du velger et kort.

Hvilke banker tilbyr ferielån?

Axo Finans

Axo Finans har en fleksibel kredittramme og gunstige vilkår for de som ønsker lån til ferie og reise. Her er det særlig 3 fordeler som utmerker seg:

  • Fleksibel kredittramme fra kr. 10.000,- og oppover.
  • Lav rente på 6,81%

Den effektive renten på et forbrukslån starter fra 6,81% prosent, og du mottar tilbud fra opptil 19 banker samtidig.

Når du søker om et forbrukslån til drømmeferien hos Axo Finans kan du forvente svar innen kort tid.

Bank Norwegian tilbyr lån til ferie med lave gebyrer og en effektiv rente fra og med 9,62 %.

Særlig er det 4 ting som skiller se ut i positiv retning når du søker om et ferielån hos banken:

  • Ingen etableringsgebyr på lån til ferie mellom kr. 5.000,- og kr. 15.000,-.
  • Kun kr. 450,- i etableringsgebyr på lån til ferie mellom kr. 15.000,- og kr. 25.000,-.
  • Effektiv behandling av søknaden med svar samme virkedag.
  • Medsøker på lån til ferie er tillatt.

Lån til ferie overstiger som regel ikke kr. 25.000, enda det avhenger av typen reisemål det er snakk om. De lave etableringsgebyrene hos Bank Norwegian gjør banken til et gunstig alternativ for denne typen finansieringsbehov.

Hos de fleste banker utgjør etableringsgebyret minst kr. 1.000,-, uavhengig av størrelsen på lånet. Det straffer de som søker om lavere beløp.

Vurderinger av Forbrukslån.no

Gjennomsnitt: 5/5

Meny