Axo Finans forbrukslån

Søk nå
Annonselenke
100.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 13,70%. Kostnad 35.858 kr. Totalt 135.858 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:6,81%
Lånebeløp:10 000 – 500 000
Løpetid:1 - 15 år
Krav alder:23 år
Krav inntekt:N/A

Kontaktinfo:

Adresse: Fridtjof Nansens Plass 7, 0160 Oslo

Nettsted: https://www.axofinans.no/

Telefon: 22 86 74 00

Åpningstider:

Mandag – Torsdag 08.30 – 18.00

Fredag 08.30 – 16.00

Informasjon om lån fra Axo Finans

Axo Finans er en av landets mest kjente og erfarne finansagenter. Selskapet har primært formidlet forbrukslån og refinansiering av gjeld siden de fikk lisens av Finanstilsynet i 2008.

Elleve års erfaring betyr at Axo Finans er en lånemegler mange nordmenn foretrekker å bruke. Selskapet regnes også blant landets største, målt i antall formidlede lån.

I motsetning til stadig flere andre låneformidlere, har AXO Finans et eget kundesenter med profesjonelle rådgivere. Kundesenteret kan nås per telefon eller e-post alle dager i uka, selv på søndager. Kvaliteten på en finansagents tjenester gjenspeiles ofte i både det at de har egen stab med rådgivere, og i antallet banker selskapet samarbeider med.

I Axo sitt tilfelle er tallet på banker de formidler lån for 21 stykk (per 2020). Dette dekker store deler av markedet for usikrede lån. Bankene inkluderer blant annet Re:member, Komplett Bank, Optinbank, Thorn, Bank Norwegian, Easybank, Santander Consumer Bank, Instabank og yA Bank.

I tillegg til forbrukslån, formidler Axo Finans lån til refinansiering med sikkerhet. Dette er et tilbud som primært henvender seg til personer med betalingsanmerkning, og som vil refinansiere dyr gjeld. Kravet for å få lån med betalingsanmerkning er at søkeren må stille med sikkerhet. Som sikkerhet aksepteres enten pant i egen eiendom, eller kausjonist med tilsvarende pantesikring.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Kostnader og lånestørrelser på et forbrukslån formidlet gjennom Axo Finans, avhenger på tilbudene fra de samarbeidende bankene. Den minste lånesummen på et forbrukslån uten sikkerhet er nede i 10 000 kroner. De fleste av de 19 partnerbankene har 500 000 kroner som øverste lånegrense.

Lån til refinansiering med sikkerhet har normalt ingen øvre lånegrense. Her er verdien på pantesikringen, samt belåningsgraden på eiendom, avgjørende for hvor mye søkeren kan få låne. Rentene er naturligvis også avhengig av hva de samarbeidende bankene tilbyr. Per i dag er den laveste effektive renten du kan få fra Axo sine samarbeidspartnere på 6,81%.

De høyeste rentene tilkommer personer med lav kredittscore, og når lånesummen er lav, kombinert med kort nedbetalingstid. I slike tilfeller kan den effektive renten komme opp i maksimalt 24,40%.

Ta utgangspunkt i at etableringsgebyret normalt ligger på omtrent 900 kroner for store lån, og terminomkostningene er et sted rundt 40 kroner per måned.

Fordeler

– Henter inn et høyt antall lånetilbud
– Dekker alle typer lånestørrelser
– Muligheter for lave renter
– Eget kundesenter med profesjonelle rådgivere
– Lett å komme i kontakt med

Ulemper

– Alderskravet er høyt
– Manglende informasjon om etableringsgebyr

Fordeler og ulemper

De to store fordelene ved å bruke Axo Finans er at de innhenter potensielt mange tilbud, og at de har god oppfølging gjennom eget kundesenter.

I tillegg er utvalget av banker heldekkende, det vil si du kan søke om flere typer forbrukslån uten sikkerhet gjennom Axo. Mulighetene for å finne lån med lave og konkurransedyktige renter er også dekket hos denne finansagenten.

På minussiden mener vi at alderskravet er noe høyt. Det er ingen automatikk i at en person på for eksempel 23 år ikke er skikket til å låne penger. Kredittvurderingen er det som burde avgjøre spørsmålet, så lenge søkeren er myndig.

Hvem kan søke?

  • For å få forbrukslån formidlet gjennom Axo Finans kreves det at du er minst 23 år gammel. Du må i tillegg ha en inntekt på minst 200.000 kr i året. Ta utgangspunkt i at inntektene bør være faste, og at betalingsevnen din bestemmer hvor stort lån du kan få.
  • I tillegg kreves det at søkeren ikke har betalingsanmerkninger, eller aktive inkassosaker.
  • Søkeren må ellers være enten norsk statsborger, eller ha vært bosatt og skattepliktig i Norge i minst 3 år.

Vurdering

Axo Finans er i våre øyne en av de fem beste finansagentene i landet. Fordelene med å søke gjennom en agent, er at du slipper å bruke mye tid på søknadsprosessen.

I tillegg vil tilbudene kunne bli bedre gjennom agenten, fordi bankene vet at de konkurrerer med mange andre om å få kundeforholdet. Tjenestene til en finansagent er for øvrig gratis for søkeren (agenten får provisjoner fra bankene de samarbeider med), i samsvar med Finansavtaleloven.

Søk nå
Annonselenke

Meny