Uno Finans forbrukslån


Annonselenke
150.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 11,31%. Kostnad 43.467 kr. Totalt 193.467 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:5,00%
Lånebeløp:10 000 – 500 000
Løpetid:1 - 15 år
Krav alder:20 år
Krav inntekt:N/A

Kontaktinfo:

Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Nettsted: https://www.unofinans.no

Telefon: 40 00 51 60

Åpningstider:

Mandag – Torsdag 08.30 – 19.30

Fredag 08.30 – 17.30

Lørdag – Søndag 12.00 – 15.00

Informasjon om lån fra Uno Finans

Uno Finans er et nyetablert selskap (stiftet i 2018) som formidler ulike typer lån.

På fagspråket kalles slike bedrifter for finansagenter, låneagenter, låneformidlere, eller lignende. Finansieringen det her er snakk om er primært forbrukslån uten sikkerhet, lån til refinansiering uten sikkerhet, og lån til refinansiering med pant i bolig.

Selv om selskapet er ungt, er det ingenting i veien for å benytte seg av Uno Finans. Tar du opp et lån formidlet gjennom en agent, er låneforholdet utelukkende mellom deg og banken. Finansagentens rolle er å gjøre søknadsprosessen enklere og raskere. Denne tjenesten koster ingenting, noe som reguleres av Finansavtaleloven (agenten kan ikke kreve vederlag fra søkeren).

Valg av finansagent bør foretas på basis av hvilke banker de samarbeider med, antallet banker, og hvorvidt agenten er effektiv eller ikke. I Uno sitt tilfelle er antallet 21 banker. Bankene inkluderer kjente aktører som Bank Norwegian, yA Bank, Komplett Bank, Bank2, og MyBank. 21 banker betyr potensielt 21 tilbud, basert på kun den ene søknaden du sender via Uno Finans.

Finansagenten har også et eget kundesenter, med rådgivere som er tilgjengelige per telefon mellom 08.30 og 16.00 på hverdager, eller epost. Selskapet holder til i Oslo, og har for tiden 6 ansatte på fulltid.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Den minste lånesummen på et forbrukslån formidlet av Uno Finans er på 10 000 kroner, mens det største er på 600 000 kroner. Noen av bankene kan ha lavere lånegrenser enn dette. I praksis vil det si at du kun vil få lånetilbud fra de bankene som tilbyr den lånestørrelsen du søker om.

Hvilke renter du får kommer an på lånesummen, nedbetalingstiden, samt kredittscoren og betalingsevnen din. Alle banker fastsetter tilbudene sine etter at de har foretatt en kredittvurdering.

Har du høy kredittscore og god betalingsevne, vil du normalt få lavere renter enn en person med lav kredittscore og dårlig betalingsevne.

De laveste nominelle rentene du kan oppnå fra bankene Uno samarbeider med, er for tiden på 5,99%, og de høyeste på 38,86%.

Søker du om lån uten sikkerhet for å bruke til refinansiering, gjelder de samme lånegrensene og betingelsene. Merk deg at et lån som brukes til forbruk må nedbetales innen 5 år, mens lån til refinansiering kan ha maksimalt 15 års nedbetalingstid.

Det opplyses ikke om gebyrkostnader på Uno sine nettsider. Det normale er at du betaler et etableringsgebyr (engangskostnad) ved inngåelse av en låneavtale, samt termingebyr ved hvert månedlige forfall.

Det vanligste summen for etableringsgebyr er omtrent 900 kroner (kan være lavere dersom lånesummen også er lav), mens termingebyret normalt ligger rundt 50 kroner.

For de som søker om lån til refinansiering med sikkerhet i bolig, er betingelsene ganske annerledes. Lånesummene kan være betydelig høyere (inntil 10 millioner), i og med at det tas pant i eiendom. Her vil belåningsgraden på boligen, samt søkerens betalingsevne være avgjørende. Et lån med pantesikring får også lavere renter. De beste betingelsene per i dag er nominelle renter på 4,4%.

Fordeler

– Muligheter for lave renter
– Alle lånestørrelser
– Eget kundesenter med rådgivere
– Greie minstekrav
– Formidler også refinansieringslån med sikkerhet

Ulemper

– Medium antall banker

Fordeler og ulemper

Fordelene med å bruke en finansagent har med besparelsen av tid å gjøre (én søknad kan gi mange tilbud på forbrukslån), og det at bankene vil sannsynligvis skjerpe tilbudene sine.

På disse punktene kommer Uno Finans godt ut av det, da dekningen av banker er ganske bra. Det er også svært positivt at selskapet satser, og har eget kundesenter med rådgivere. Den biten betyr mye for effektiviteten i innhentingen av tilbudene.

Den primære ulempen er at antallet banker ikke er like god som hos de beste konkurrentene. 10 banker er ikke verst, og bankene er blant de bedre, men det finnes finansagenter som samarbeider med nesten dobbelt så mange.

Hvem kan søke?

  • Alderskravet hos Uno Finans er at du er 18 år.
  • Det stilles ikke noe spesifikt krav til inntekt, men du kan regne med at du vil få avslag dersom inntekten ikke er fast.
  • Inntektene og betalingsevnen vil innvirke på lånestørrelsen du kan få innvilget.
  • Videre må søkeren må ha norsk fødselsnummer eller D-nummer, telefonnummer, og epostadresse.

Vurdering

  • Hvis du vil korte ned på tidsbruken når du skal innhente tilbud på et usikret lån, bør du vurdere å bruke en finansagent.
  • Rentebetingelsene blir ofte også lavere når søknaden går via en formidler som Uno Finans. Vi mener at dette selskapet fortjener en sjanse, både fordi de har et profesjonelt kundesenter, og fordi bankene de samarbeider med er blant markedets mest kjente.
  • Det er også gode grunner til å anta at antallet banker Uno samarbeider med vil øke ganske raskt.
  • At de har 21 banker i porteføljen er meget bra, tatt i betraktning at selskapet er nylig stiftet.

Annonselenke