Lån til gravemaskin

Når man trenger å investere i maskiner og utstyr, krever det mye kapital. Her ser vi på muligheter for å finansiere kjøp av gravemaskiner, og hvordan du går frem for å finne det lånet som blir billigst for deg.

Lån til gravemaskin når du trenger det

Når man trenger å finansiere en gravemaskin, er det sjelden anledning til å vente med kjøpet til man har spart opp nok kapital. Hvis maskinen trengs for å utføre arbeid i en bedrift, kan det ikke vente lenge. Dersom man har tilstrekkelig med oppspart kapital, er det ikke noe problem. I motsatt fall har man gjerne to valg:

  1. Lån
  2. Leasing

1. Lån

Ved behov for nytt utstyr trenger man kanskje å finne et lån som kan utbetales raskt. Som regel vil det si et forbrukslån. Da stiller man ikke noe som sikkerhet, og det bidrar ofte til rask saksbehandling.

Alle banker er pålagt å utføre en individuell vurdering av hver enkelt søker. Dersom man har en bra kredittscore, vil likevel det meste bli utført automatisk og raskt. Noen krav stilles imidlertid for å kunne søke om forbrukslån til gravemaskin. De fleste banker stiller krav til:

  • Aldersgrense, ofte minimum 25 år
  • At man ikke har betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker
  • At man har fast inntekt, ofte på minimum 200 000 kr i året
  • At man er bosatt i Norge, og har vært det de siste tre årene

Det er ikke et krav til hva man bruker pengene til. Man må da selv finne ut hvor mye man trenger å låne, og har råd til å betale tilbake. Man må også selv sørge for å bruke pengene på det de er ment til, og slik holde kontroll på økonomien.

Lesetips: Se vår artikkel om hvordan låne penger.

2. Leasing

En del finansinstitusjoner tilbyr også leasingavtaler, til utstyr for bedrifter. Det gjelder blant annet Ikano Bank.

På den måten kan man finansiere anskaffelse av blant annet gravemaskiner, andre anleggsmaskiner, transportutstyr og rengjøringsutstyr. Du kan også lese mer om leasing hos DNB.

Det finnes ulike leasingavtaler, med ulik lengde. Derfor er det nøye å se på avtalen man blir tilbudt, og totalkostnaden av den. Dette bør sammenlignes med kostnadene for et lån.

Et lån kan være noe mer fleksibelt i lengden. Det er blant annet fordi man med et lån har anledning til å betale inn mer dersom man får bedre råd, uten ekstra gebyrer. På den måten kan man få ned totalkostnaden av finansieringen, fordi man da minimerer den rentebærende tiden.

Det er et godt intensiv for å jobbe hardt med tilbakebetalingen.

Når man trenger nytt utstyr, som gravemaskin, til bedriften, kan lån være en god løsning. Det er da fornuftig å gjøre en nøye vurdering av hvor mye man trenger å låne og hvor lang tid man kommer til å bruke på å betale tilbake lånet.

Planlegg nedbetalingstiden

Når man søker om lån, skal man samtidig sette opp en nedbetalingsplan. Det er viktig å sette opp en realistisk tid, slik at man ikke får økonomiske problemer.

Se også vår lånekalkulator forbrukslån, som kan vise hva et lån vil koste i måneden, og hva som er totalkostnaden.

Finn det billigste lånet

Det er viktig å søke om lån til mange banker, slik at man er sikker på finne den som tilbyr lavest mulig rente. Da må det søkes om samme beløp, med samme nedbetalingstid.

Husk å sammenligne den effektive renten, siden den viser totalkostnaden inkludert gebyrer.

For å forenkle prosessen kan det lønne seg å benytte lånemeglere til å sende søknaden til flere banker. Da trenger man kun å fylle ut en søknad, og så sender lånemegleren den til alle bankene de har avtale med.

Et lån til gravemaskin kan være relativt stort, og det er da viktig å få lavest mulig rente. For å sikre at man finner den banken som tilbyr best rente, er det viktig å søke til mange banker samtidig. Husk å sammenligne den effektive renten!

Oppsummert

Hvis man skal finansiere kjøp av gravemaskiner, vil et lån uten sikkerhet være en rask og enkel måte å gjøre det på. Da er det noen enkle trinn man bør følge:

  1. Søk til mange banker samtidig
  2. Søk om samme beløp, og samme nedbetalingstid
  3. Velg tilbudet med lavest effektiv rente

Det er også viktig å huske på at man i etterkant kan betale ned lånet raskere enn først planlagt, dersom man klarer det.