Centum Forbrukslån


Annonselenke
75.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 15,52%. Kostnad 30.509 kr. Totalt 105.509 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:6,87%
Lånebeløp:5 000 – 500 000
Løpetid:1 - 15 år
Krav alder:20 år
Krav inntekt:120 000 kr

Kontaktinfo:

Adresse: Postboks 1433 Vika, 0115 Oslo

Nettsted: https://www.centum.no

Telefon: 23 96 70 00

Åpningstider: 

Mandag – Fredag 08.00 – 17.00

Informasjon om lån fra Centum

Centum Finans er et låneagent som har vært i formidlingsbransjen i mange år, og som i dag inngår i samme konsern som blant annet Zmarta. Låneagenter samarbeider med ulike banker, og innhenter tilbud på vegne av privatpersoner. I dette markedet er Centum en av de største aktørene.

Antallet partnerbanker i Centums portefølje er for tiden 17. De fleste av disse tilbyr utelukkende vanlige forbrukslån uten sikkerhet fra 5 000 og opp til 500 000 kroner. Dette gjelder kjente banker som Santander Consumer Bank, Ikano Bank, Brabank og Re:member.

Disse lånene brukes også til å refinansiere dyr gjeld, som regel fra kredittkort, kjøp på avbetaling, og smålån.

Centum samarbeider også med to av et fåtall banker som tilbyr såkalte fleksible lån, Komplett Bank og Instabank. Dette er en form for forbrukslån som virker på lik linje med kassakreditten som mange firma har, men som er ment for privatpersoner.

I tillegg formidler agenten lån til personer som har betalingsanmerkning, og som kan stille med pant. Disse lånene brukes først og fremst til refinansiering av gjeld, der personen ikke får låne av andre banker.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Hva kostnadene blir på et forbrukslån er avhengig av flere ting.

For det første er det naturligvis variasjon mellom hva hver enkelt bank er villige til å tilby. For det andre fastsettes rentene som regel etter en individuell vurdering. Viser kredittvurderingen at du er en sikker betaler, får du bedre renter enn om det motsatte er tilfelle. I tillegg vil lånesummen innvirke på rentene du får. I grove trekk får lån på små summer høyere renter, enn store lån.

De beste effektive rentene du kan få tilbudt er for tiden på omtrent 7%.

De dyreste ligger opp mot 20% på store lån, mens begrensede lånesummer kan ha renter over dette. Gjennomsnittsrentene ligger på cirka 13% hos de fleste av bankene, når lånesummen er omtrent 70 000 kroner.

De aller fleste banker har et etableringsgebyr på rundt 900 kroner. I tillegg betaler du et termingebyr på rundt 40 til 50 kroner. Disse gebyrene er medregnet i de effektive rentene som fremgår i lånetilbudene du mottar.

Den lengste nedbetalingstiden du får på et usikret forbrukslån er 5 år. Antallet terminer avhenger her også av lånesummen. Bruker du lånet til å refinansierte gjeld som har høyere kostnader, kan du få inntil 15 år nedbetalingstid.

Fordeler

– Henter inn et høyt antall lånetilbud
– Dekker alle typer lånestørrelser
– Muligheter for lave renter
– Eget kundesenter med profesjonelle rådgivere
– Lett å komme i kontakt med

Ulemper

– Alderskravet er for høyt
– Manglende informasjon om etableringsgebyr

Fordeler og ulemper

Den største fordelen med å bruke en låneagent er at du innhenter mange tilbud basert på kun den ene søknaden du sender inn.

Gjør du dette via Centum får du inntil 17 lånetilbud. Dette gjør det enklere å sammenligne, uten at du taper verken tid eller penger (agentens tjenester er gratis for søkeren). På dette punktet er Centum en av de kanskje 5-6 beste låneformidlerne i landet.

Variasjonene i typer lån og lånestørrelser som kan fremskaffes er og bra når du søker via dette selskapet.

Det er i tillegg en fordel at Centum har en ganske stor stab med rådgivere som sørger for at tilbudene hentes inn effektivt. Rådgiverne er også tilgjengelige dersom du har spørsmål, eller trenger hjelp med søknaden.

Det er egentlig ingen direkte ulemper med å sende søknaden via Centum. Det eneste er at det mangler noen viktige banker i porteføljen, men dette vil gjelde alle låneagenter som driver i samme bransje. Dette løses enkelt ved at du søker direkte til aktuelle banker du mener mangler, parallelt med søknaden du sender via agenten. Du vil i alle tilfeller spare tid, og ofte hender det at de beste tilbudene kommer via en formidler.

Hvem kan søke?

  • For å få forbrukslån gjennom Centum må du være over 20 år, og ha en årsinntekt på minimum 120 000 kroner før skatt.
  • Er du av utenlandsk opprinnelse må du ha såkalt D-nummer, og du må ha bodd og betalt skatt i Norge i minimum 3 år.
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker for å få lån uten sikkerhet.
  • Er du selvstendig næringsdrivende må selskapet ha vært registrert i Brønnøysundregistrene i minst 3 år, og du må vanligvis dokumentere inntekter også får de siste 3 årene.

Vurdering

Om du skal søke om lån via en finansagent, er Centum et av de første selskapene du bør vurdere å bruke. Agenten er blant de beste på antallet banker og tilbud, og har effektive ansatte som yter god service.

Husk at du bør unngå å søke om lån via flere agenter på samme tid. Dette vil i så fall forårsake uklarheter om hvilken formidler enkelte banker skal forholde seg til, dersom begge agenter representerer samme bank.


Annonselenke