Zmarta


Annonselenke
75.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 15,52%. Kostnad 30509 kr. Totalt 105.509 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:6,87%
Lånebeløp:5 000 - 500 0000
Løpetid:15 år
Krav alder:20 år
Krav inntekt:120 000

Kontaktinfo:

Adresse: Postboks 1433 Vika, 0115 Oslo

Nettsted: https://www.zmarta.no

Telefon: 23 96 70 10

Åpningstider:

Mandag – Fredag 09.00 – 17.00

Zmarta er et relativt stort selskap innen formidling av blant annet forbrukslån. Per i dag har konsernet over 300 ansatte i Norge, Sverige og Finland. I Norge har Zmarta holdt på siden 1999, og kan derfor regnes som et av de eldste i denne bransjen.

I tillegg til formidling av ulike lån uten sikkerhet, tilbyr Zmarta sammenligningstjenester og formidling av kredittkort, forsikring, strøm, samt rådgivning og økonomihjelp.

Låneformidlerens kontor her til lands er i Oslo. Der finner du et eget kundesenter som er åpent alle hverdager frem til klokka 17.00. Du får hjelp med å finne lånet ditt via chat, telefon eller på e-post.

Antallet banker som formidleren samarbeider med er for tiden 17. Det betyr at du kan potensielt motta det tilsvarende antallet lånetilbud. Dette vil avhenge av størrelsen på lånet, og kravene som de ulike bankene stiller til søkeren.

Lånemuligheter

Gjennom Zmarta er det mulig å få forbrukslån på mellom 10 000 og 500 000 kroner. Disse lånene kan brukes til alle slags lovlige formål, også til refinansiering av annen gjeld. Den lengste nedbetalingstiden du kan få på vanlig lån til forbruk er 5 år. Låner du til refinansiering av annen gjeld, er grensen 15 år.

Et par av de 17 partnerbankene tilbyr fleksible lån. Dette er en kreditt på inntil 500 000 kroner, der du selv styrer både uttak og tilbakebetaling (innenfor visse grenser), på samme vis som kreditten du har i et kredittkort. Fleksible lån har ellers mange av de samme fordelene og ulempene som vanlige forbrukslån.

Zmarta formidler også lån for søkere med betalingsanmerkning, via samarbeid med selskap som Svea Finans. Disse lånene kan bli på flere millioner, men du må stille med bolig (eller annen lett omsettelig eiendom) som pantesikring.

Rentebetingelser og andre kostnader med lånet

Rentene på et vanlig forbrukslån fastsettes hos de fleste banker basert på en individuell vurdering. Mener banken at du er en sikker betaler, får du bedre rentetilbud enn om du har lav kredittverdighet.

De laveste nominelle rentene ligger på rundt 6%, og de høyeste på rundt 20%. Lånesummen vil innvirke på dette. Generelt er det slik at større lån får lavere renter enn små lån.

De eneste gebyrene på forbrukslån du må forholde deg til i et vanlig kundeforhold er etableringsgebyret (som regel rundt 900 kroner) og termingebyrene (som regel rundt 40 kroner per termin). Noen banker setter etableringsgebyret i forhold til lånestørrelsen, for eksempel 450 kroner for små lån, og 900 kroner for store lån.

Tar du opp et fleksibelt lån vil det kun beregnes renter av den delen av kreditten du til enhver tid bruker. Ubenyttet kreditt er rentefritt, slik det er i et kredittkort. Nominelle og effektive renter på disse lånene er som regel ganske like de du får på vanlige nedbetalingslån uten sikkerhet.

Fordeler

– Høyt antall banker
– Innhenter potensielt 17 tilbud på forbrukslån
– Variasjon i bankene, og dermed også lånestørrelsene
– Eget kundesenter med rådgivere som hjelper deg
– Enkel og grei søknadsprosess
– Relativt lave minstekrav

Ulemper

– Vi ser ingen nevneverdige ulemper med Zmarta

Fordeler

Zmarta er et av de bedre selskapene innen denne bransjen, fortrinnsvis fordi de innhenter potensielt mange lånetilbud. Det er få av konkurrentene som kan skilte med flere partnerbanker, men det finnes omtrent 5-6 som samarbeider med omtrent like mange.

En annen faktor som teller positivt er at Zmarta tar kunderådgivningen og formidlingen seriøst nok til at de har eget kundesenter med mange ansatte.

Vi kan også fremheve de ganske snille minstekravene, selv om dette ikke gjelder majoriteten av de som er på jakt etter konkurransedyktige forbrukslån.

Ulemper

Det er ikke noe spesielt negativt å utsette på denne låneformidleren. Zmarta er en gjennomgående profesjonell aktør som tåler sammenligningen med blant annet Lendo, Axo Finans, Motty og Sambla.

Krav til søker

  • Minstekravene til alder for å få forbrukslån gjennom Zmarta er at du må være over 20 år.
  • Du må også tjene minst 120 000 kroner brutto per i året.
  • Dersom du ikke har norsk statsborgerskap må du ha hatt lignet inntekt i Norge i minst 3 år.
  • Søkeren kan ikke ha inkassosaker som er aktive. Har du betalingsanmerkning vil lånesøknaden alltid bli avslått.

Husk at minstekravene varierer mellom bankene, og hos noen av de er for eksempel aldersgrensen høyere enn 20 år. De fleste banker utviser skjønn på disse punktene. Den viktigste faktoren, ved siden av det at du ikke kan ha betalingsanmerkning, er om du er kredittverdig eller ikke.

Annet

Låneformidlere som Zmarta har ikke ansvar for selve lånet du tar opp. Har du spørsmål som angår lånet, etter at du har inngått en låneavtale, er det banken du lånte fra du må kontakte.

Tjenestene til en låneformidler er gratis for deg, og alle tilbud om låne er uforpliktende. Som regel står et tilbud i inntil 30 dager etter at du har mottatt det.


Annonselenke