Zmarta forbrukslån

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Banker
  4. chevron_right
  5. Zmarta forbrukslån

Informasjon om lån fra Zmarta

Zmarta er en låneformidler som tilbyr privatpersoner lån uten sikkerhet i samarbeid med Centum Finans. Zmarta har kontoradresse i Oslo, og driver også sin formidlingsvirksomhet i Sverige, Finland og Tyskland. Selskapets visjon er å bli best på lån, og har vært på markedet siden slutten av 2015.

Centum Finans har imidlertid eksistert siden 2004, og i 2013 ble Centum oppkjøpt av H.I.G Capital.

Zmarta formidler forbrukslån, smålån og lån til refinansiering, og selskapet samarbeider med 10 banker og finansselskaper – bl.a. Collector Bank, DNB, Ekspress Bank, Santander Consumer, Svea Finans, Ikano Bank, BB Finans, Nordax, Monobank og Bank Norwegian.

Renter,gebyrer og lånebeløp

Zmarta videreformidler lånesøknader om forbrukslån til sine samarbeidspartnere, og man har mulighet til å låne helt opp til kr. 500.000,-. Minste lånebeløp er kr. 5.000,-. Maksimum nedbetalingstid på et forbrukslån er 15 år, men man kan også velge kortere løpetid på lånet. Den effektive renten fastsettes av de forskjellige bankene som innvilger lånesøknaden.

Får man innvilget et forbrukslån gjennom Zmarta, vil det tilkomme et etableringsgebyr på kr. 950,- samt månedsgebyr på kr. 45,-. Gjennom Zmarta kan man også tegne utgiftsforsikring, i samarbeid med forsikringsselskapet AXA Partners. Forsikringen dekker utgifter opptil kr. 8000,- pr. måned – dersom man skulle bli sykemeldt eller ufrivillig arbeidsledig. Forsikringen koster 9% pr. måned av det beløpet man velger å forsikre.

Ønsker man å benytte Zmarta når man skal søke om et lån uten sikkerhet, kan man enkelt finne søknadsskjemaet på selskapets nettside. Det er raskt å fylle ut, og man får svar etter kort tid. Man får pengene på konto i løpet av 1 – 5 arbeidsdager, etter at alle lånedokumentene er signert og mottatt av lånegiver.

Fordeler

– Tilbyr høy maksimum lånesum
– Tilbyr lang nedbetalingstid
– Mulighet for å tegne utgiftsforsikring
– Mulighet for å sammenligne lånetilbud
– Rask søknadsprosess
– Lav aldersgrense for å kunne søke

Ulemper

– Høyt etableringsgebyr, spesielt på små lån
– Relativt høyt terminbeløp

Fordeler og ulemper

Det er flere fordeler med å benytte Zmarta når man ønsker et lån uten sikkerhet. For det første kan man låne helt opptil kr. 500.000,- noe som er høyeste mulig lånesum på markedet i dag. For det andre får man lang nedbetalingstid, og kan dermed redusere månedskostnadene på forbrukslånet. For det tredje har man mulighet til å tegne utgiftsforsikring – som gir lånetaker trygghet i hverdagen.

I tillegg er det alltid en fordel å søke lån gjennom en låneformidler. Da kan man sammenligne lånetilbud, og velge akkurat det lånet som har den laveste renten.

Skal man nevne en ulempe med Zmarta, er etableringsgebyret på kr. 950,- relativt høyt, spesielt om man ønsker en mindre lånesum. Termingebyret på kr. 45,- er også noe høyt.

Hvem kan søke?

Det stilles enkelte minstekrav til personer som ønsker å søke om forbrukslån gjennom Zmarta. Lånesøker må ha fylt 18 år, ha minimum kr. 120.000,- i årsinntekt og ikke ha betalingsanmerkninger. I tillegg må lånesøker ha bodd minst 3 år i Norge.

Vurdering

Låneformidleren Zmarta kan anbefales for personer som ønsker å motta flere lånetilbud fra ulike banker –  til tross for at man bare fyller ut en søknad. Da kan man sammenligne tilbudene og velge forbrukslånet som er mest attraktivt. Tjenesten er i tillegg gratis, trygg og enkel.

Søk nå
Annonselenke

Meny