Sambla forbrukslån

sambla logo


Annonselenke

65.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 09,92%. Kostnad 16.903 kr. Totalt 81.902 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:5,17%
Lånebeløp:5 000 – 500 000
Løpetid:15 år
Krav alder:18 år
Krav inntekt:10 000 kroner per måned

Kontaktinfo:

Adresse: Arbins gate 2, 0253 Oslo

Nettsted: https://www.sambla.no

Telefon: 33 22 29 70

Åpningstider:

Mandag 09.00 – 20.30

Tirsdag 09.00 – 20.30

Onsdag 13.00 – 20.30

Torsdag 09.00 – 20.30

Fredag 09.00 – 17.00

Informasjon om lån fra Sambla

Sambla er en av de største låneformidlerne i Skandinavia innenfor forbrukerfinansiering. Til tross for sin unge alder (stiftet i 2014), har selskapet allerede rukket å formidle lån til over 140 000 kunder.

Låneformidleren har kontorer i Stockholm, Lund og Oslo, med omtrent 140 ansatte totalt.

Sambla samarbeider i dag med 15 banker, og listen vil sannsynligvis utvide seg i tiden som kommer.

Samarbeidspartnerne inkluderer Collector Bank, Brabank, Komplett Bank, Ikano Bank, Santander Consumer Bank, yA Bank, Instabank, BB Bank, Gjensidige Bank og Avida.

Formidling skjer ved at du sender søknaden til Sambla, som deretter kontakter alle bankene de samarbeider med. Hver enkelt bank vurderer så søknaden, og returnerer eventuelle tilbud via Sambla.

Tjenesten til låneformidleren er helt gratis og uforpliktende for den som søker.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Lånene du kan få gjennom Sambla tilsvarer tilbudene fra hver enkelt bank de samarbeider med.

Derfor er minste størrelse på forbrukslån helt nede i 5 000 kroner, mens største lån er på 500 000 kroner.

Lånegrensene i bankene er imidlertid forskjellige. Noen har for eksempel minste lånesum satt til 25 000 kroner mens andre kan ha høyeste lånesum satt til 100 000 kroner.

Derfor vil du kun få tilbud fra de bankene med en lånegrense som passer innenfor den summen du søker om. I praksis har dette kun betydning om du søker om de aller høyeste eller aller laveste summene.

Den maksimale nedbetalingstiden er 15 år, igjen avhengig av banken du låner fra, samt størrelsen på lånet. Du vil for eksempel ikke få 15 år på deg til å nedbetale et lån på noen få tusenlapper.

Rentebetingelsene er også varierende fra bank til bank. De laveste nominelle rentene du kan oppnå er per i dag på 5,17%, mens gjennomsnittlig effektiv rente er 9,92%. Dette er avhengig av din egen kredittscore. For personer med lav kredittscore kan rentene bli betydelig høyere.

Alle forbrukslån som formidles av Sambla kan brukes til refinansiering av annen gjeld. Dette er spesielt aktuelt om du har dyr kredittgjeld, eller andre lån med høy rente. Samler du flere gjeldsposter vil du ikke bare spare på rentene, men også på et færre antall gebyrer.

Sambla formidler også fleksible forbrukslån (ofte kalt brukskreditt, kontokreditt eller lignende) fra enkelte av bankene de samarbeider med.

Rentebetingelsene her beregnes også på individuelt basis, men ligger gjennomgående høyere enn på tradisjonelle forbrukslån.

Fleksible lån er imidlertid skrudd sammen slik at du ikke betaler renter for hele lånesummen (kredittrammen), men kun for den delen som du bruker.

Fordeler

– Innhenter mange tilbud
– God bankportefølje
– Mulighet for både store og små lån
– Konkurransedyktige renter
– God oppfølging

Ulemper

– Ingenting spesielt å bemerke

Fordeler og ulemper

Den primære fordelen med å bruke låneformidlere som Sambla er at du får innhentet mange lånetilbud på én gang. I dette tilfellet betyr det at du kan potensielt motta 15 tilbud basert på den ene søknaden du sender inn. Flere av bankene Sambla samarbeider med er også blant de med de beste tilbudene.

Det er ingen åpenbare ulemper ved å bruke Sambla. Låneformidlere som opererer i Norge er underlagt Finanstilsynets retningslinjer og søknaden din er uforpliktende.

På lik linje med ordinære banker kan heller ikke lånemeglere kreve deg for betaling for tjenesten de utfører. Det er derfor gratis å søke om lån.

Hvem kan søke?

  • Kravet til alder for å få forbrukslån gjennom Sambla er 18 år.
  • Du må også ha en fast inntekt på minimum 10 000 kroner før skatt per måned.
  • Alle søkere må være registrert i Folkeregisteret, det vil si enten norsk statsborger eller utenlandsk person som er bostedsregistrert og skattepliktig i Norge.
  • I utgangspunktet kan ikke søkeren ha betalingsanmerkning, men det gjøres unntak i noen tilfeller dersom søkeren skal refinansiere gjelden som er tilknyttet inkassosaken/betalingsanmerkningen.

Vurdering

  • Vi mener at det å søke gjennom låneformidlere er i utgangspunktet en smart løsning.
  • Både antallet banker Sambla samarbeider med, og hvilke banker det er snakk om, tilsier at de fleste vil kunne få dekket behovet sitt her.
  • Selv om det ikke er noen risiko eller ulempe ved å bruke en formidler, taler det til Samblas fordel at de tilbyr god kundeservice og har tjenestetelefon som er åpnet lenge på hverdager.

Annonselenke