Viiga Lån


Annonselenke
Effektiv rente 28,85%, kostnad 15 612, totalt 35 612.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente: Fra 12 %
Lånebeløp:10 000–40 000 kroner
Løpetid:2–5 år
Krav alder:21 år
Krav inntekt:Ingen

Kontaktinfo:

Adresse: Innspurten 13A, 0663 Oslo

Nettsted: https://viigalan.no/forside/

Telefon: 21 61 00 11

Åpningstider:

Mandag–fredag: 09–15

Lørdag og søndag: Stengt

Lånetilbyder Viiga Lån er en tilbyder av lån uten sikkerhet som ligger under Thorn Privat Finans AS. Thorn har tilbudt finansielle løsninger til det private markedet siden 1970-tallet, og har i dag flere merker under sitt navn. I tillegg til Viiga Lån drifter Thorn også L’EASEY og Paymark Finans.

Viiga Lån har sitt hovedkontor i Oslo, og deler kontorer med Thorn Privat Finans AS. De tilbyr kun ett privat lån uten sikkerhet, og har et lavere lånebeløp. Kunder som ønsker andre lån med høyere beløp eller andre tjenester finner disse hos Thorn. Her kan man søke om for eksempel TryggLån og PrivatLån Pluss.

Siden finansieringen av lånet gjøres av Thorn Privat Finans AS, er det disse lånekunder får et forhold til. Prisen på gebyrer følger deres retningslinjer, og som lånekunde hos Thorn kan man søke om andre tjenester i tillegg. Dette inkluderer blant annet forsikring, refinansiering og kjøp av elektronikk og hvitevarer med nedbetalingsavtale.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Viiga Lån tilbyr usikret lån finansiert av Thorn Finans Norge AS. Lånekunder kan låne fra 10 000 til 40 000 kroner. Den nominelle renten ligger mellom 12 % og 26,4 %, og den effektive renten er noen prosentpoeng høyere. Nøyaktig hvor mye lånekunder må betale i effektive renter fastsettes først etter at søknaden er sendt, og banken har gjennomført en kredittsjekk.

Viiga Lån har to gebyrer på sine lånetilbud, etableringsgebyr og termingebyr. Etableringsgebyret avhenger av hvilket lånebeløp kunder søker om. Lånebeløp under 15 000 kroner har et gebyr på 595 kroner, lånebeløp mellom 15 0001 og 35 000 kroner har et gebyr på 995 kroner, mens lånebeløp over 35 000 kroner her et gebyr på 2,8 % av lånegebyret.

Termingebyret avgjøres basert på hvilken faktureringsmetode lånekunden velger. Papirfaktura har et termingebyr på 69 kroner, e-faktura 49 kroner og AvtaleGiro 29 kroner. Ved forsinket betaling sendes det er purregebyr på 35 kroner.

Låneforsikring

En låneforsikring vil dekke lånekunders kostnader til nedbetaling av gjeld om inntekten skulle reduseres eller utebli i en periode. Skulle kunden bli sykemeldt over lenger tid eller oppleve å bli ufrivillig arbeidsledig på grunn av permisjon eller oppsigelse, vil forsikringen dekke det månedlige terminbeløpet i inntil 12 måneder. Det er også mulig å kjøpe en forsikring som dekker lånet i tilfelle uføre eller dødsfall. I slike tilfeller vil forsikringen nedbetale den resterende gjelden.

For å kvalifisere til forsikring, må låntaker være ansatt og jobbe minst 16 timer i uka. Forsikringspremien utgjør en prosentsats av lånebeløpet, og påvirkes av resterende beløp og valgt dekning.

Fordeler

– Lave etableringsgebyr
– Ingen krav til årlig inntekt
– Lav aldersgrense
– Termingebyr følger fakturametode

Ulemper

– Lavt lånebeløp
– Høye nominelle og effektive renter
– Må være norsk statsborger
– Lang minste nedbetalingstid

Hvem kan søke?

  • Har fylt 21 år
  • Ingen aktive betalingsanmerkninger
  • Norsk statsborgerskap
  • Fast folkeregistrert adresse i Norge
  • Norsk bankkonto
  • Fast lignet inntekt

Annonselenke