Motty Forbrukslån


Annonselenke
100.000,-. o/6 år: Effektiv rente 14,15%. Kostnad 37.120,-. Totalt 137.120,-.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:6,86%
Lånebeløp:25 000 - 500 0000
Løpetid:15 år
Krav alder:23 år
Krav inntekt:230 000

Kontaktinfo:

Adresse: Nygaardsgata 36-38, 1607 Fredrikstad

Nettsted: https://www.motty.no

Telefon: 69 36 06 66

Åpningstider:

Mandag – Torsdag 08.00 – 20.00

Fredag 08.00 – 16.00

Lørdag 10.00 – 14.00

Informasjon om lån fra Motty

Selv om du kanskje ikke har hørt navnet Motty før, er dette faktisk en av landets eldste låneagenter. Selskapet driftes fra Fredrikstad og var tidligere kjent som Telefinans.

Agenten er blant de mest erfarne i landet, i tillegg til at de samarbeider med et svært høyt antall banker. For deg som skal søke om forbrukslån betyr dette at du vil kunne motta mange lånetilbud om du søker via Motty.

For tiden er selskapet tilknyttet 18 partnerbanker. Disse inkluderer Santander Consumer Bank, Komplett Bank, Ikano Bank, Easybank, Svea Finans, Thorn, og mange andre kjente finansselskap.

I motsetning til en del småselskap i samme bransje, har Motty et eget kundesenter med 15 rådgivere. Kundesenteret holder åpent relativt lenge på hverdager, og er i tillegg åpent noen timer på lørdager. Erfaringsmessig vet vi at det er enkelt å komme i kontakt med Mottys rådgivere, og servicen er gjennomgående god.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Størrelsen på lånet du kan få via Motty er begrenset til hva de 18 samarbeidende bankene kan tilby. Det minste lånet du kan søke om er på 25.000 kroner, mens det største er på 500.000 kroner.

Antallet banker som kun tilbyr små forbrukslån er lavt. Derfor vil det være en sunn konkurransesituasjon mellom bankene når søknaden sendes via Motty, og lånesummen er fra 50 000 kroner, og opp til en halv million.

Det er ikke bare vanlige forbrukslån som formidles av Motty, men også fleksible lån. Dette fordi både Komplett Bank og Instabank inngår i agentens portefølje. Disse to bankene er foreløpig de eneste som tilbyr fleksible lån.

Du kan også søke om lån til refinansiering via Motty, selv om du har betalingsanmerkning. Merk deg at dette tilbudet gjelder kun dersom du kan stille med sikkerhet for lånet. Som sikkerhet aksepteres pant i eiendom du selv eier (bolig, hytte, eller tilsvarende eiendom som kan lett omsettes), eller kausjonist.

Lånerammen på et lån med sikkerhet til refinansiering er betydelig høyere enn på usikrede forbrukslån, og avgrenses av verdien på pantet.

Den laveste effektive renten du kan få på et usikret forbrukslån formidlet av denne agenten er for tiden på 6,86%. De nominelle rentene varierer mellom 6% og 23%. Alle søknader blir individuelt behandlet, der personer med god betalingsevne og kredittscore belønnes med de beste tilbudene. Lånestørrelsen har også mye å si for hvilke renter du får (store lån har lavere renter enn små lån).

Gebyrene du må betale er som regel etableringsgebyr og termingebyr. Størrelsen på disse oppgis ikke på Mottys nettside, fordi dette varierer i forhold til hvilken banks tilbud du aksepterer. Det vanlige er omtrent 900 kroner for etableringen, og omtrent 40 kroner per termin.

Fordeler

– Innhenter svært høyt antall lånetilbud
– Bredt spekter av banker og lånetilbud
– Formidler lån til refinansiering for de med betalingsanmerkning
– Selskapet har lang erfaring med låneformidling
– Eget kundesenter med hjelp og rådgivning

Ulemper

– Relativt strenge krav til alder og inntekt

Fordeler og ulemper

Fordelene er klart flere enn ulempene med finansagenten Motty. Selskapet utmerker seg spesielt på det høye antallet banker de samarbeider med, og dermed det potensielt høye antallet lånetilbud de kan innhente. Bankene er også heldekkende, det vil si du kan få fleksible lån og lån med pant (refinansiering med betalingsanmerkning) gjennom denne agenten, i tillegg til vanlige forbrukslån på alle størrelser.

Det teller også positivt at Motty har eget kundesenter med 15 rådgivere, lang erfaring i markedet, og er enkle å komme i kontakt med. I tillegg er informasjonen du finner på nettsiden til Motty oversiktlig og enkel å finne frem i.

Det eneste vi kan sette fingeren på er at minstekravene er noe høye. Samtidig vet vi at det brukes skjønn i denne sammenhengen. Du vil neppe bli avvist dersom du er en sikker betaler, men ikke oppfyller for eksempel alderskravet.

Hvem kan søke?

  • Minstekravet til alder når du søker om forbrukslån via Motty er 23 år.
  • Søkeren må også ha en årsinntekt på minimum 230 000 kroner før skatt.
  • Hvis du ikke er norsk statsborger må du ha bodd og skattet i Norge i minst 3 år før du søker. Er du av utenlandsk opprinnelse må du ha et såkalt D-nummer.
  • Alle søkere blir kredittvurdert av hver enkelt bank som mottar søknaden. Har du aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger, vil søknaden bli avslått (med mindre du kan stille sikkerhet).

Vurdering

Motty kan utvilsomt fremheves som blant de 5 beste finansagentene i det norske markedet. Fordelen du får ved å bruke en agent blir godt ivaretatt i dette selskapet.

Du kan potensielt motta mange tilbud, spekteret av typer lån er dekkende, og du taper ikke tid på å bruke denne agenten. Tjenestene til en låneformidler er alltid gratis. Alle tilbud du mottar er uforpliktende, og det er enkelt for deg som søker å se hvilket lån som har de beste betingelsene.


Annonselenke