Ikano Bank

IKKE SAMARBEID. GÅ TIL VÅR KALKULATOR
Annonselenke
65.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 17,89%. Kostnad 31.030 kr. Totalt 96.030 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:9,66%
Lånebeløp:25 000 - 300 000
Løpetid:12 år
Krav alder:23 år
Krav inntekt:200 000

Kontaktinfo:

Adresse: Postboks 295, 1372 Asker

Nettsted: https://www.ikanobank.no

Telefon: 66 85 86 66 

Åpningstider:

Mandag – Fredag 09.00 – 16.00

Informasjon om lån fra Ikano Bank

Ikano Bank har vært på det norske markedet siden 1991, og har sitt kontor i Asker utenfor Oslo. Hovedkontoret ligger imidlertid i Malmö, Sverige. Familien Kamprad eier Ikano Bank, og Ingvar Kamprad grunnla dessuten den svenske møbelvarehuskjeden IKEA i 1943.

Ikano Bank tilbyr privatpersoner forbrukslån, fritidslån og lån til refinansiering – i tillegg til kredittkort. Banken driver også sin virksomhet i Sverige, Danmark, Finland, England, Tyskland og Polen.

Renter,gebyrer og lånebeløp

Ikano Bank tilbyr lån uten sikkerhet til personer over 23 år, og man kan søke om et lånebeløp mellom kr. 25.000,- og kr. 300.000,-. Løpetiden på et forbrukslån fra Ikano Bank er valgfritt på store lån, og maksimum nedbetalingstid er 12 år.

Ikano Bank opererer med en nominell rente fra 7,91% til 15,90% på sine usikrede lån. Den effektive renten ligger fra 9,66% og opp til 21,73%. Etableringsgebyret er satt til kr. 900,-, og det månedlige termingebyret er på kr. 50,-. Dersom man har behov for en større lånesum, anbefales det å ha med seg en medsøker for å få innvilget forbrukslånet. Dette kan f.eks. være ektefelle eller samboer.

Fordeler

– Tilbyr 2 betalingsfrie måneder pr. år
– Relativt høyt maksimum lånebeløp
– Pengene raskt på konto
– Tilbyr gjeldsforsikring
– Tilbyr refinansiering
– Enkel søknadsprosess
– Mulighet for å signere lånepapirene med Bank-ID

Ulemper

– Noe høyere effektiv rente enn andre aktører på markedet
– Relativt høyt etableringsgebyr
– Høyt termingebyr
– Høyere krav til lånesøkers alder og inntekt enn andre aktører på markedet

Fordeler og ulemper

En stor fordel med Ikano Bank er de tilbyr sine lånekunder 2 betalingsfrie måneder pr. år. Dette kan komme godt med dersom man plutselig skulle få uforutsette utgifter. Et annet pluss er at man kan låne helt opp til kr. 300.000,- hos Ikano Bank, og velge å nedbetale gjelden over 12 år. Dersom man får innvilget sin lånesøknad, er det en fordel at man kan signere dokumentene elektronisk med Bank-ID. Dette bidrar til at man får pengene raskere på konto.

Ulemper med å velge forbrukslån fra Ikano Bank er de relativt høye gebyrene. Både etableringsgebyret og termingebyret ligger noe høyere enn det andre aktører på det norske marked kan tilby. I tillegg er den effektive renten litt høyere enn andre konkurrerende banker og finansinstitusjoner.

Hvem kan søke?

  • For å kunne få lån uten sikkerhet hos Ikano Bank må lånesøker ha fylt 23 år.
  • Søkeren må ha en årlig inntekt på 200.000,- eller mer.
  • Banken krever også at lånesøker må ha bodd minimum 3 år i Norge dersom han/hun ikke er norsk statsborger.
  • Lånesøker kan heller ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker.

Vurdering

Ikano Bank egner seg for personer som ønsker å få raskt svar på lånesøknaden sin. Det er positivt at man kan få 2 betalingsfrie måneder pr. år hos Ikano, noe kun et fåtall andre banker kan tilby sine lånekunder. Til tross for at den effektive renten ligger noe høyere hos Ikano Bank enn hos konkurrentene, vil man uten tvil kunne anbefale privatpersoner om å søke lån her.