Collector Bank

IKKE SAMARBEID
GÅ TIL FORSIDEN
Annonselenke
65.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 16,98%. Kostnad 30.510 kr. Totalt 95.510 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:16,00%
Lånebeløp:20 000 - 250 000
Løpetid:15 år
Krav alder:20 år
Krav inntekt:200 000

Kontaktinfo:

Adresse: Drammensveien 123, 0277 Oslo

Nettsted: https://www.collector.no

Telefon: 22 42 42 74

Åpningstider:

Mandag – Fredag 10.00 – 16.00

Informasjon om lån fra Collector Bank

Collector er en nordisk nisjebank som tilbyr lån uten sikkerhet til både privatpersoner og bedriftskunder. Collector Bank ble grunnlagt i 1999, og driver sin virksomhet i Norge, Sverige og Finland. Bankens hovedkontor ligger i Gøteborg, og i Norge har Collector kontoradresse i Oslo.

I tillegg til forbrukslån kan man også gjennom Collector søke om handlekonto hos Byggmax.

Renter,gebyrer og lånebeløp

Collector tilbyr lån fra kr. 20.000,- og helt opp til kr. 250.000,-. Maksimum nedbetalingstid er 15 år på større lånesummer. Et forbrukslån opp til kr. 40.000,- har en maksimum nedbetalingstid på 10 år. Forbrukslånets effektive rente ligger fra 16,0% og oppover.

Det blir foretatt en kredittsjekk av lånesøker, og den endelige effektive renten blir fastsatt ut fra kredittvurderingens opplysninger.

Dersom man får innvilget sin lånesøknad, kan man signere lånepapirene med Bank-ID. Pengene vil bli deretter bli overført til lånesøkers bankkonto i løpet av 5 virkedager.

Etableringsgebyret på et forbrukslån hos Collector er kr. 750,-, og det tilkommer et månedsgebyr på kr. 50,-. Det er mulig å tegne gjeldsforsikring på lånet, og de første 3 månedene er gratis. Deretter betaler man en prosentsats av utestående lånebeløp. Gjeldsforsikringen gis i samarbeid med selskapet BNP Paribas Cardif.

Fordeler

– Relativt høyt maksimum lånebeløp
– Lang nedbetalingstid
– Gratis gjeldsforsikring på lånet de 3 første månedene
– Mulighet for å signere lånedokumentene med Bank-ID

Ulemper

– Tilbyr ikke avdragsfrihet
– Relativ høy effektiv rente
– Noe høyt termingebyr

Fordeler og ulemper

Collector Bank har den siste tiden foretatt noen positive endringer i forhold til maksimum lånesum og nedbetalingstid. Tidligere kunne man kun låne opp til kr. 100.000,- med en nedbetalingstid på opp til 10 år. Derfor er det svært positivt at banken nå tilbyr et maksimumbeløp på kr. 250.000,-, med en nedbetalingstid på opp til 15 år.

Det er også en fordel at man som lånekunde får tre måneders gratis gjeldsforsikring på sitt forbrukslån. Deretter kan man velge om man vil fortsette å ha forsikring på lånet.

En ulempe med et forbrukslån fra Collector Bank er den relativt høye effektive renten. Termingebyret på kr. 50,- er også noe høyere enn det andre låneinstanser opererer med.

Hvem kan søke?

  • Lånesøker må være fylt 20 år.
  • Søkeren må ha en årsinntekt på kr. 200.000,- eller mer.
  • Søkeren kan ikke ha betalingsanmerkninger.
  • I tillegg må lånesøker ha bodd minst 2 år i Norge dersom hun/han ikke er norsk statsborger.

Vurdering

Collector Bank kan anbefales for personer som ønsker et middels stort lån med lang nedbetalingstid. Dette er gunstig da man reduserer månedskostnadene på lånet. Er man på jakt etter et forbrukslån med gjeldsforsikring, så kan det være lurt å velge Collector Bank. Da får man de første 3 månedene gratis, og det er enkelt å fornye forsikringen på sitt lån.