Resurs Bank Forbrukslån


Annonselenke

100.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 13,70%. Kostnad 35.858 kr. Totalt 135.858 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:5,00%
Lånebeløp:10 000 – 500 000
Løpetid:1 - 15 år
Krav alder:23 år
Krav inntekt:N/A

Kontaktinfo:

Adresse: Resurs, Postboks 979, Sentrum, 0104 Oslo

Nettsted: https://www.resursbank.no/

Telefon: 22 56 37 33

Åpningstider:

Mandag – Torsdag 08.30 – 18.00

Fredag 08.30 – 16.00

Resurs Bank har over 5,7 millioner kunder i hele Norden, og er en betydelig aktør på lånemarkedet også i Norge.

Resurs Bank tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, i tillegg til lån til refinansiering. Hos Resurs Bank kan man låne opptil 500 000 kroner uten sikkerhet. Ifølge Resurs Bank tilbyr de en god rente innen forbrukslån. De er også raske i sin behandling av lånesøknader. Som regel betales pengene ut innen tre dager dersom man får innvilget et lån, noen ganger enda raskere.

Et forbrukslån hos Resurs Bank er et lån som tas opp uten at det stilles sikkerhet i for eksempel fast eiendom, som en bolig.

Noen grunner til å søke om slike lån er for eksempel til oppussing eller til en ny bil. Et slikt lån må betales tilbake i løpet av 12 måneder. Derfor er det viktig å regne nøye på hvor mye man ha råd til å betale. Det kan man gjøre ved å benytte bankens lånekalkulator.

Dersom du skal søke om lån til refinansiering av eksisterende forbruksgjeld kan du søke om lengre nedbetalingstid. Generelt gjelder det litt andre regler for lån til refinansiering. Blant annet er slike lån knyttet opp til kun bruk til refinansiering, mens forbrukslån generelt kan brukes til hva som helst.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Resurs Bank har en tilgjengelig kredittramme fra kr. 10 000,- til kr. 500 000,-. Nedbetalingstiden er fra 1 – 12 år. En nedbetalingstid på mer enn 5 år forutsetter at det søkes om et lån for refinansiering.

Den nominelle renten hos Resurs Bank er fra 8,39 % til 19,39 %. Det inkluderer imidlertid ikke øvrige utgifter. Den endelige renten hver enkelt kunde tilbys fastsettes først etter at søknad er sendt, og baserer seg på en individuell behandling av hver kunde.

Den effektive renten vil for eksempel være 11,02 % for et lån på kr. 200 000,- over 5 år med en nominell rente på 9,99 %. Den totale kostnaden for et slikt lån vil være kr. 58 021,-.

Dersom du mottar et lånetilbud fra Resurs Bank kan du enkelt logge deg på og signere lånekontrakten elektronisk med BankID.

Fordeler

  • Rask behandlingstid
  • Høyt lånebeløp, opptil 500 000 kroner
  • Relativt god rente innen segmentet

Ulemper

  • Et etableringsgebyr og månedlige administrasjonsgebyrer
  • Man må ha fylt 25 år for å søke om refinansieringslån hos Resurs Bank. Man må også ha en fast inntekt på minst 280 000 kroner i året.
  • Dersom man er langtidssykemeldt eller har en betalingsanmerkning kan man ikke få lån hos Resurs Bank.

Fordeler og ulemper

En fordel med forbrukslån fra Resurs Bank er at de tilbyr relativt lav rente innen sitt segment. Imidlertid fastsettes renten individuelt, så det vil kunne variere noe.

Det er en fordel at Resurs Bank også har relativt lavt administrasjonsgebyr hver måned, på kr. 25,-. Derimot er det en ulempe at man må betale et etableringsgebyr på kr. 995,- når man tar opp lånet.

Det kan også være en fordel at Resurs Bank lar deg ha en medsøker på et lån. Hvis to personer søker sammen er den ene hovedsøker, mens den andre blir medsøker. Begge står ansvarlige for gjelden.

På den måten anser banken det som sikrere at pengene blir betalt tilbake. Det øker dermed sjansene for at et lån blir innvilget, og det kan også føre til litt lavere rente.

Dersom man for eksempel søker om et lån til å pusse opp felles bolig, kan det være fornuftig å stå sammen om lånet.

Hvem kan søke?

  • For å søke om forbrukslån hos Resurs Bank må man ha fylt 25 år.
  • Det er dessuten et krav at man har fast inntekt på minst kr. 280 000 i året.
  • Dersom man er langtidssykemeldt kan man ikke søke om forbrukslån hos Resurs Bank. Det samme gjelder dersom man har en betalingsanmerkning.
  • Når man søker om lån hos Resurs Bank vil de først foreta en kredittsjekk av søkeren, i forbindelse med en individuell vurdering av søknaden.

Vurdering

Forbrukslån fra Resurs Bank passer for de som har god oversikt over økonomien, men som trenger penger raskt til for eksempel oppussing eller en ny bil. Siden medsøker tillates passer deg godt for par som har kjøpt bolig sammen, men som trenger litt ekstra lån for å sette den i stand.

Resurs Bank har ingen ordning for å tilby lån til dem med betalingsanmerkning, eller andre som har problemer med å få lån.


Annonselenke