Sbanken forbrukslån


Annonselenke
Eff. Rente 10,19 %. 80 000 kr o/5 år. Kostnad 21 380 kr. Totalt 101 380 kr

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:8,35%
Lånebeløp:25 000 – 500 000
Løpetid:5 år
Krav alder:23 år
Krav inntekt:250 000

Kontaktinfo:

Adresse: Postboks 7077, 5020 Bergen

Nettsted: https://www.sbanken.no

Telefon: 55 26 00 00

Åpningstider:

Mandag – Fredag 07.00 – 22.00

Lørdag – Søndag 10.00 – 18.00

Informasjon om lån fra Sbanken

Sbanken har hovedkontor i Bergen og var inntil nylig kjent som Skandiabanken. I dag er banken helnorsk, men opprinnelig var dette et datterselskap i det svenske Skandia-konsernet. Da Skandiabanken ble etablert i Norge i år 2000, var den landets første rene nettbank.

Frem til 2018 har Sbanken fokusert kun på privatmarkedet, men åpnet nylig opp også for små og mellomstore bedrifter, samt enkeltpersonforetak. Totalt er antallet kunder omtrent 400 000.

Selskapet har vunnet en rekke priser siden etableringen, spesielt for omdømme og kundetilfredshet. I følge Norsk kundebarometer har de hatt de mest fornøyde bankkundene hele 17 år på rad. Sbanken er notert på Oslo Børs med tickeren SBANK.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Sbanken er en tradisjonell sparebank og tilbyr dermed typiske bankprodukter som billån, boliglån, investeringsprodukter og alle slags spareprodukter. Nylig utvidet de produktporteføljen med både forbrukslån og kontokreditt (fleksibelt forbrukslån).

Forbrukslånet fra Sbanken er fra 25 000 kroner og inntil 500 000 kroner. Den maksimale nedbetalingstiden kunden kan velge avhenger av flere ting. Er det snakk om et vanlig lån direkte fra Sbanken er nedbetalingstiden begrenset til maksimum 5 år.

Er lånet ment å gå til refinansiering av gjeld fra andre banker og kredittselskap, kan lånetiden utvides slik at den tilsvarer den eksisterende nedbetalingstiden som er avtalt med den andre banken. Grensen er da inntil 15 år.

Rentebetingelsene ser ut til å være blant markedets beste. Som hos andre banker avhenger rentene av søkerens kredittscore. Sbanken kommer likevel godt ut i flere sammenligninger som er foretatt av blant andre Finansportalen, Dagens Næringsliv og Dine Penger. Den laveste effektive renten er 8,35% mens høyeste rentenivå er 18,33%.

Det som gjør at banken kommer godt ut i sammenligninger er at gjennomsnittsrenten er kun 11,02%, noe som ligger godt under de fleste lån uten sikkerhet fra andre banker. Det teller også svært positivt at Sbankens forbrukslån ikke har verken etableringsgebyr eller termingebyr. Dette er naturligvis med på å dra ned nivået på gjennomsnittsrenten.

Kontokreditten fra Sbanken har fast rente, og beregnes ikke på individuelt grunnlag slik forbrukslån gjør det.

Den effektive renten er per i dag på 15,95%. Ved overtrekk på kreditten belastes summen av overtrekket med 18%. Kontokreditten får du også uten etableringsgebyr.

Fordeler

– Lave renter
– Null etableringsgebyr
– Ingen termingebyr
– Mulighet for store lån
– Topp alternativ for refinansiering
– Flere fleksible låneløsninger
– Meget god kundeservice

Ulemper

– Kort nedbetalingstid
– Krever at du oppretter konto i banken
– Ikke mulighet for medlåner

Fordeler og ulemper

Det kan oppleves som litt tvangsaktig at når du låner fra Sbanken blir du automatisk kunde, og pengene overføres til din nye konto i banken. Det trekker også litt i negativ retning at Sbanken er blant de få bankene som ikke åpner for såkalt medlånstaker. Kredittrammen på minst 25 000 kroner utelukker i tillegg en del potensielle låntakere.

På plussiden er det mye som kan nevnes. De lave gjennomsnittsrentene gjør at Sbanken er blant de aller beste alternativene for forbrukslån. Det samme gjelder for det faktum at her er det rett og slett ingen gebyrer. Banken er derfor ikke til å komme utenom både for de som skal låne til forbruk, og for de som har behov for å refinansiere dyrere gjeld. Det er i tillegg veldig enkelt å tilbakebetale raskere om du vil, og banken krever ingen gebyrer for ekstra innbetaling.

Krav til søker

  • For å bli lånekunde i Sbanken må du være over 23 år.
  • Banken oppgir ingen krav til minsteinntekt. Du likevel må ha fast inntekt, og inntekten vil innvirke på hvor stort lån du kan få.
  • Søkeren må være enten norsk statsborger, eller bosatt og skattepliktig her.
  • Personer som har betalingsanmerkninger vil få automatisk avslag.

Vurdering

Vår vurdering er at Sbanken bør absolutt være blant bankene du søker hos når du innhenter tilbud på forbrukslån. Det er gode sjanser for at du vil få et svært konkurransedyktig tilbud herfra. Sbanken har også et konkurransedyktig tilbud innen refinansiering gjeld fra andre lån eller kreditter.


Annonselenke