Nordea

65.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 17,67%. Kostnad 30.357 kr. Totalt 95.357 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:17,67%
Lånebeløp:10 000 - 200 0000
Løpetid:5 år
Krav alder:18 år
Krav inntekt:150 000

Kontaktinfo:

Adresse: Postboks 1166 Sentrum, 0107 Oslo

Nettsted: https://www.nordea.no

Telefon: 23 20 60 70

Åpningstider:

Mandag – Fredag 08.00 – 18.00

Informasjon om lån fra Nordea

Nordea er det største finanskonsern i Norden og Østersjøområdet, og driver dessuten bankvirksomhet i 16 land over hele verden. Nordea ble stiftet i år 2000 da 4 nordiske banker slo seg sammen. Hovedkontoret ligger i Stockholm.

Nordea Bank Norge ASA har sitt kontor i Oslo sentrum, og tilbyr privatpersoner nettbank, kredittkort, boliglån billån, båtlån, pensjonssparing, forsikringer og fobrukslån. I Norge er Nordea landets nest største bankselskap – etter DNB.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Nordea tilbyr sine kunder lån uten sikkerhet mellom kr. 10.000,- og kr. 200.000,-. Maksimum nedbetalingstid er 5 år. For å få innvilget et forbrukslån hos Nordea kreves det at man er kunde i banken, og benytter denne som hovedbankforbindelse. Er man ikke kunde fra før, kan man enkelt logge seg inn på Nordeas nettside med Bank-ID, og opprette et kundeforhold. Da får man konto, bankkort og tilgang på nettbank.

Forbrukslån fra Nordea har en nominell rente fra 14,51% og oppover, og den effektive renten ligger fra 17,67%. Etableringsgebyret er satt til kr. 600,-, og månedsgebyret er kr. 50,-.

Fordeler

– Raskt svar på lånesøknaden
– Tilbyr gjeldsforsikring
– Lavere etableringsgebyr enn andre banker
– Tilbyr avdragsfrihet i opp til 1 år

Ulemper

– Krever at man må være kunde i banken
– Relativ høy effektiv rente
– Tilbyr kun kort nedbetalingstid på forbrukslånet
– Relativt høyt månedsgebyr

Fordeler og ulemper

En fordel med å ta opp et lån uten sikkerhet hos Nordea er det relativt lave etableringsgebyret som tilkommer. I tillegg stiller Nordea lavere krav til alder og minimum årsinntekt enn det andre finansieringsselskaper gjør. En annen fordel med forbrukslån i Nordea, er at man kan få innvilget avdragsfrihet i opptil 1 år.

Dersom man ikke er kunde hos Nordea fra før, må man rett og slett bytte bank for å kunne få godkjent sine lånesøknad. Dette er en ulempe hvis lånesøker er godt fornøyd med sin hovedbankforbindelse. I tillegg er den effektive renten relativt høy, og termingebyret er også høyere enn det andre banker opererer med. Nordea tilbyr lavere maksimum lånesum enn sine konkurrenter, og det er dessuten en ulempe at nedbetalingstiden på lånet er kort.

Hvem kan søke?

  • Nordea krever at lånesøker er fylt 18 år og er kunde i banken.
  • I tillegg må lånesøker ha en årsinntekt på kr. 150.000,- eller mer.
  • Lånesøker kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Vurdering

Et forbrukslån hos Nordea egner seg best for dem som allerede er kunde fra før i banken. Selv om man enkelt kan opprette et kundeforhold, vil man ikke få innvilget lånesøknaden før man bruker Nordea som sin hovedbankforbindelse. I tillegg forutsettes det at man kan vise til et ryddig kundeforhold over tid.