Zen Banking forbrukslån

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Banker
  4. chevron_right
  5. Zen Banking forbrukslån

Informasjon om lån fra Zen Banking

Zen Banking er en låneformidler som har kontoradresse i Bergen, og eies av Prefer Finance. Selskapet står også bak Online 24. Zen Banking har vært på markedet i rundt ett år, og tilbyr lån uten sikkerhet til privatpersoner.

Lånesøknader til Zen Banking blir videreformidlet til 6 ulike banker – bl.a. Collector, DNB, yA Bank, forbrukslånet fra Bank Norwegian, Svea Finans og Bluestep. | tillegg til forbrukslån tilbyr Zen Banking lån til refinansiering, billån samt refinansiering av inkassosaker. Sistnevnte forutsetter at lånetaker eier egen bolig som kan pantsettes.

Renter,gebyrer og lånebeløp

På nettsiden til Zen Banking kan man søke om lån uten sikkerhet online, og her har man mulighet for å få et forbrukslån helt opp til kr. 500.000,-. Minste tilgjengelige lånesum er kr. 25.000,-. Man fyller ut et enkelt søknadsskjema, og Zen Banking tar deretter kontakt med sine samarbeidspartnere. Den nominelle renten på forbrukslån ligger fra 7,9% og oppover. Den effektive renten blir fastsatt individuelt av de ulike bankene.

Gjennom Zen Banking kan man også velge å tegne gjeldsforsikring på forbrukslånet, noe som er en trygghet for lånesøker dersom vedkommende skulle oppleve å bli syk eller arbeidsledig. Forbrukslånet har et etableringsgebyr på kr. 950,- og i tillegg må man betale et termingebyr på kr. 45,-.

Fordeler

– Enkel søknadsprosess
– Kan sammenligne lånetilbud fra flere banker
– Høy maksimum lånegrense
– Lang nedbetalingstid
– Tilbyr gjeldsforsikring

Ulemper

– Relativ høyt etableringsgebyr
– Høy aldersgrense for å kunne søke

Fordeler og ulemper

En stor fordel med Zen Banking er at de formidler alle lånesøknader videre, slik at man i beste fall kan få lånetilbud fra 6 ulike banker. Man sparer mye tid på selve søknadsprosessen, og kan dessuten sammenligne lånetilbudene man mottar. Dette gjør at man kan velge forbrukslånet fra den banken som tilbyr den laveste renten.

Andre fordeler er at  Zen Banking tilbyr forbrukslån med høyt maksimum lånebeløp og lang nedbetalingstid.

En ulempe med Zen Banking er det relativt høye etableringsgebyret som tilkommer alle forbrukslån. En annen ulempe er at formidlingsselskapet krever at man må ha fylt 25 år for å kunne søke om lån.

Hvem kan søke?

For å kunne søke om lån uten sikkerhet gjennom Zen Banking, må følgende minstekrav være oppfylt: Lånesøker må ha en fast inntekt, være 25 år eller eldre samt ikke har inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Vurdering

Zen Banking kan absolutt anbefales, uansett om man ønsker et lite eller et stort forbrukslån. Høy maksimum lånegrense og lang nedbetalingstid er en stor fordel, og i tillegg kan man sammenligne lånetilbudene ved kun å sende inn en enkel søknad. Formidlingstjenesten til Zen Banking er dessuten gratis å benytte seg av.

Søk nå
Annonselenke

Meny