Vurdering av forbrukslån fra Monobank

Søk nå
Annonselenke
65.000 kr. 0/5 år: Eff.rente 17,19%. Kostnad 29.780 kr. Totalt 94.780 kr.

Effektiv rente: 17,19%
Lånebeløp: 10 000 - 500 0000
Løpetid: 15 år
Krav alder: 25 år
Krav inntekt: 250 000

Informasjon om lån fra Monobank

Monobank er en relativt ny nettbank som tilbyr lån uten sikkerhet til privatpersoner. Banken ble etablert i 2015, og har kontoradresse i Bergen. I tillegg til forbrukslån, tilbyr nettbanken høyrentekonto for personer som ønsker å plassere sparepengene sine på et forutsigbart sted.

Renter, gebyrer og lånebeløp

Monobank tilbyr både små og store lånesummer, og man kan søke om et forbrukslån på helt opptil kr. 500.000,-. Større lån har en maksimum nedbetalingstid på 15 år, men man kan velge kortere løpetid på forbrukslånet om det er ønskelig.

Monobank tilbyr sine kunder opptil 5 års avdragsfrihet på forbrukslånet, noe som kan være aktuelt for dem som ønsker en periode med lavere terminbeløp å betale. Nettbanken samarbeider med forsikringsselskapet AXA, og tilbyr sine kunder betalingsforsikring på forbrukslånet.

Den effektive renten på et lån fra Monobank fastsettes individuelt ut fra lånesøkers personlige økonomi. Det foretas en automatisk kredittsjekk av lånesøker når nettbanken får inn søknaden, og man får svar umiddelbart om lånet blir innvilget eller ikke. Monobank opererer med en nominell rente fra 7,90% til 19,90%.

Ønsker man et mindre forbrukslån under kr. 25.000,- vil etableringsgebyret koste 450,-. På større lånebeløp er gebyret kr. 950,-. Uansett lånesum tilkommer det et månedlig gebyr på kr. 40,-.

Fordeler

– Høy maksimum lånesum
– Lang nedbetalingstid
– Opptil 5 års avdragsfrihet
– Mulighet for å tegne betalingsforsikring
– Mulighet for refinansiering
– Lavere etableringsgebyr for små lånesummer
– Umiddelbart svar på lånesøknaden
– Rask utbetaling av forbrukslånet

Ulemper

– Relativt høye krav til lånesøkers alder
– Relativt høye krav til lånesøkers inntekt
– Høyt etableringsgebyr på lån over kr. 25.000,-.

Fordeler og ulemper

En av de største fordelene med et forbrukslån fra Monobank, er muligheten for å få opptil 5 års avdragsfrihet. Det er også en fordel at nettbanken tilbyr høyere lånesummer og opptil 15 års nedbetalingstid. I tillegg får man muligheten til å tegne betalingsforsikring på sitt forbrukslån.

Andre fordeler som kan nevnes med Monobank, er at søknadsprosessen er svært rask. Man får svar med en gang, og dersom nettbanken innvilger forbrukslånet – vil man få utbetalt pengene til sin bankkonto i løpet av et par dager. Man trenger heller ikke oppgi hva pengene skal brukes til.

Monobank stiller strengere krav til lånesøkers alder og inntekt enn det andre banker og finansselskaper opererer med. Dette kan være en ulempe for enkelte.

Hvem kan søke?

Monobank opererer med noen få minimumskrav som må være oppfylt for å i det hele tatt kunne søke om forbrukslån. Lånesøker må ha fylt 25 år, men ikke være eldre enn 70 år. Et annet krav er at lånesøker må ha en årlig inntekt på kr. 250.000,- eller høyere. I tillegg stilles det krav om norsk statsborgerskap, og at lånesøker må ha en folkeregistrert adresse i Norge.

Vurdering

Et forbrukslån fra Monobank kan anbefales for personer som ønsker avdragsfrihet for en periode, slik at månedsutgiftene reduseres. Dette kan være spesielt gunstig ved refinansiering, da man kan oppnå større økonomisk frihet. Har man behov for et raskt lån eller et forbrukslån med betalingsforsikring, er Monobank et godt alternativ.

Søk nå
Annonselenke

Meny