DNB forbrukslån

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Banker
  4. chevron_right
  5. DNB forbrukslån

Søk nå
65.000 kr. o/5 år: Effektiv rente 19,04%. Kostnad 33.088 kr. Totalt 98.088 kr.

Effektiv rente: 17,87%
Lånebeløp: 10 000 - 200 000
Løpetid: 12 år
Krav alder: 23 år
Krav inntekt: 150 000

Informajson om lån fra DNB

DNB er Norges største finanskonsern og Nordens nest største (etter Nordea). DNB ble grunnlagt i 2003 etter at Dnb (Den norske bank) og Gjensidige NOR fusjonerte. DNB har sitt hovedkontor i Oslo, og staten eier 34% av selskapet.

DNB tilbyr privatpersoner nettbank, boliglån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkort, forsikringer samt sparekonto.

Renter,gebyrer og lånebeløp

DNB tilbyr privatpersoner forbrukslån mellom kr. 10.000,- og kr. 250.000,-. Lånet fungerer som en rammekreditt, der man får fleksibel nedbetalingstid. Det eneste som kreves er at man betaler ned 3% av utestående saldo hver måned – minimum kr. 200,-. Ellers er det opp til hver lånetaker hvor mye man vil betale i avdrag på rammekreditten.

Den nominelle renten på et forbrukslån fra DNB ligger fra 16,20%, og den effektive rentesatsen er fra 17,87% og opp til 38,29%.

Man får raskt svar på sin lånesøknad hos DNB. Er man kunde i banken vil man oppleve å motta pengene raskt på konto. Lånesøkere som ikke er kunde, må imidlertid vente opp til 2 uker før pengene er tilgjengelig på konto.

Fordeler

– Raskt svar på søknaden
– Rask utbetaling om man allerede er kunde i DNB
– Fleksibel nedbetaling
– Tilbyr gjeldsforsikring

Ulemper

– Relativ høy effektiv rente
– Lavt maksimum lånebeløp
– Høy aldersgrense for å kunne søke

Fordeler og ulemper

Et forbrukslån hos DNB gis i form av en rammekreditt, og det er en fordel at man får fleksibel nedbetalingstid. Dette gjør at man kan betale så lite eller så mye man ønsker i månedlige avdrag. Det er også en stor fordel at man ikke behøver å bytte bank fra sin hovedbankforbindelse for å kunne søke om forbrukslån hos DNB.

Ulemper med et forbrukslån hos DNB er den relative høye renten som tilbys, og maksimum lånebeløp er lavere enn hos andre banker og finansieringsselskaper. En annen ulempe er at banken krever at lånesøker har fylt 23 år, noe som er høyere aldersgrense enn det andre banker tilbyr.

Hvem kan søke?

For at man skal kunne ha mulighet til å få innvilget et forbrukslån hos DNB, må enkelte grunnkrav først være oppfylt. Lånesøker må være 23 år eller eldre og samtidig ha en årsinntekt på kr. 150.000,- eller mer. Det kreves også at lånesøker ikke har betalingsanmerkninger.

Vurdering

Siden et forbrukslån fra DNB gis i form av en rammekreditt, anbefales dette lånet først og fremst for personer med god og stabil økonomi. Den fleksible nedbetalingstiden kan for enkelte føre til at man utsetter å betale avdrag, og kredittkostnadene kan dermed øke betraktelig. Det anbefales derfor å ikke strekke nedbetalingstiden over lang tid.

Søk nå

Meny