Tips når du skal sammenligne lån uten sikkerhet

Å sammenligne lån uten sikkerhet kan by på en del utfordringer. Hovedårsaken er at lånets rentenivå vil avgjøres av kredittverdigheten din. Med andre ord er du nødt til å søke om lånet før du mottar et definitivt pristilbud.

Her har vi listet opp noen triks som gjør det enklere å sammenligne forbrukslån.

Tips 1: Bruk en låneportal

Låneportaler er nettsider som har spesialisert seg innen sammenligning av ulike typer lån. Forbrukslån.no sin oversikt over lån uten sikkerhet er et godt eksempel.

Låneportalene gjør det enklere å danne seg et bilde over vilkår og priser tilknyttet hvert lån. Du finner blant annet utdypende informasjon om disse punktene:

  • Tilgjengelig nedbetalingstid.
  • Kredittrammen som tilbys av hver bank.
  • Hvorvidt banken tilbyr betalingsutsettelse og gjeldsforsikring.
  • Ekstra kostnader (f.eks etableringsgebyr og termingebyr).

Benytt i tillegg en lånekalkulator for å danne deg et klarere bilde av størrelsen på terminbeløpet. Da har du også en klar formening om lånets kostnader før du søker.

Les også: Disse forbrukslåntabbene bør du unngå.

Lånte penger og valuta

Når du skal sammenligne lån uten sikkerhet er det viktig å fokusere på det effektive rentenivået.

Tips 2: Fokuser på lånets effektive rentenivå

Lånets effektive rentenivå gjenspeiler den reelle kostnaden med å låne penger. Det inkluderer både lånets nominelle renter, såvel som gebyrer og øvrige omkostninger.

Det er viktig at du kun forholder deg til de effektive rentene når du søker om et lån uten sikkerhet. Nominelle renter kan være noe misvisende, ettersom det ikke inkluderer flere av de viktigste kostnadene.

Tips 3: Bruk en finansagent

Finansagenter er selskaper som videreformidler søknader om lån til bankene på vegne av deg som privatperson. Fordelen er at du sparer tid og at sjansen for å motta et godt rentetilbud øker.

Lendo er en av landets beste finansagenter for forbrukslån uten sikkerhet. De henter inn lånetilbud fra 17 forskjellige banker og finansieringsselskap.

Her er noen viktige nøkkeltall:

  • Søk om lån fra 5 000 til 500 000 kroner.
  • Velg en nedbetalingstid inntil 5 år for vanlig lån
  • Søk om nebetalingstid inntil 15 år for lån til refinansiering
  • Aldersgrensen for å søke er 18 år.

Tips 4: Søk om lånet

Som vi nevnte innledningsvis kan det være utfordrende å sammenligne prisene på et forbrukslån. Bankene reklamerer kun med veiledende priser hvor spennet kan være på flere titalls prosent.

Det er f.eks vanskelig å sammenligne priser på et lån når banken opererer med renter mellom 10-35%. Derfor lønner det seg å sende inn en søknad om lån, for å motta et endelig pristilbud.

Det er gratis å søke om kreditt i Norge, og banken har ingen rett til å kreve betaling. For å vite akkurat hvilke renter banken kan tilby deg bør du derfor søke om lånet. Du er heller ikke forpliktet til å godta et eventuelt tilbud.

Meny