Lån til bryllup

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Lån
 4. chevron_right
 5. Lån til bryllup
forbrukslån bryllup

Lån til bryllup kan i mange tilfeller være den rette løsningen. Bransjetall viser at nordmenn i gjennomsnitt bruker mellom kr. 100.000,- og 120.000,- på bryllupet sitt, inklusive bryllupsreisen. Her ser vi nærmere på noen av de tilbudene som finnes, der innholdet kan oppsummeres i tre punkter:

  • Hvilke typer lån du kan velge mellom.
  • Hvilke banker som tilbyr finansiering.
  • Nyttige tips til hvordan du sparer penger.

Hvilke typer lån til bryllup finnes?

Forbrukslån er det som passer best til å finansiere et bryllup. Her krever ikke banken sikkerhet i eiendeler som bil og bolig for å utbetale pengene. Lånet er fleksibelt og lar deg prioritere de kostnadene ved bryllupet du mener er viktigst. Effektiv rente ligger vanligvis mellom 12 til 16 %.

Kredittkort er et annet lån du kan velge, uten krav til sikkerhet. Ulempen med slike kort er først og fremst det høye rentenivået. En rask sjekk hos Finansportalen.no viser at kredittkort i gjennomsnitt har en effektiv rente over 26 %. Det er omtrent 10 % høyere enn forbrukslån.

Lån fra familie er et tredje alternativ, som også mange benytter seg av. Dette er den billigste løsningen og noe som anbefales. Likevel er det ikke alle som har velstående familiemedlemmer som kan åpne lommeboken.

Bilde mann og kvinne danser sammen i bryllupet sitt.

Søk om lån til bryllup sammen og spar penger i form av lavere renter.

Bank Norwegian

Bank Norwegian tilbyr fleksible lån til bryllup, med effektive renter fra og med 9,49 %.

Fordelen med å låne penger til bryllup via Bank Norwegian kan oppsummeres på følgende måte:

 • Ingen etableringsgebyr på lån mellom kr. 5.000,- og kr. 15.000,-.
 • Effektiv behandling av søknaden med svar samme virkedag.
 • Medsøker på lånet er tillatt.

Aldersgrensen for å søke om lån er 23 år. Du må i tillegg kunne dokumentere en registrert likning, som viser at du er i fast arbeid.

Slik sparer du penger

Det finnes flere måter å spare penger når dere tar opp et lån til bryllup. Her har vi listet opp de viktigste punktene, med en kort tilhørende forklaring.

Medsøker på lån til bryllup er den enkleste måten å redusere kostnadene. Her står dere begge ansvarlig for nedbetalingen av lånet. Sett gjennom bankens øyne betyr det lavere risiko for mislighold, som vil premieres med lavere renter.*

Søk flere steder for å finne det beste tilbudet. Du kan spare tusenvis av kroner hvis du tar deg tid til å sammenligne priser hos flere banker. Prisene bankene oppgir er kun veiledende, og av den grunn er du nødt til å sende inn en søknad for å motta et endelig tilbud.

Kombiner lånet med oppsparte midler for å spare mest mulig penger. Det lønner seg alltid å betale mest mulig av egen lomme. Spør familien hvorvidt det er mulig å få forskudd på gave, og legg dette inn i budsjettet.

*Forutsetter at dere begge oppfyller bankens krav til inntekt, likningshistorikk osv.

Easybank

Logo EasybankEasybank tilbyr lån til bryllup med enkle vilkår og en effektiv rente fra kun 9,62 %. Banken er kjent for å behandle søknader effektivt.

Du kan søke om lån fra kr. 10.000, uten at det stilles noe minstekrav til inntekten din. Easybank gjør heller en totalvurdering av privatøkonomien din. Her har vi listet opp noen øvrige fordeler:

 • Avdragsfrihet på inntil 5 år ved lån til bryllup.
 • God kunderservice med fokus på brukervennlige nettløsninger.
 • Medsøker er tillatt, med muligheten til å oppnå lavere rente.

Aldersgrensen for å søke om lån hos Easybank er 23 år. Du må i tillegg være norsk statsborger og ha liknet til landet i minst 3 år.

Kilder:

Det koster å si ja – Aftenposten.no

Meny