3 av de billigste forbrukslånene

De billigste forbrukslånene kan være vanskelige å identifisere. Bruken av veiledende priser og uklare formuleringer kompliserer jobben med å finne de beste tilbudene.

Av den grunn har vi laget en liste over noen av de bankene som kan tilby de billigeste lånene.

Fokuser på den effektive renten

Renten på forbrukslånet er et resultat av kredittvurderingen og lånesøkers privatøkonomi. Her er det mange faktorer som spiller inn, hvor inntekt, gjeld og alder er noen eksempler.

Når du skal sammenligne forbrukslån for å finne det billigste alternativet er det viktig å fokusere på den effektive renten. Da inkluderes både det nominelle rentenivået og bankens gebyrer.

Det effektive rentenivået vil i tillegg justere seg i henhold til lånets nedbetalingstid. Jo lenger nedbetalingstid, jo høyere vil rentenivået bli.

Les også: Hvor mye kan jeg låne?

Illustrasjonsbilde med glass fylt av mynter

Fokuser på det effektive rentenivået når du skal finne det billigeste forbrukslånet.

Sambla

sambla logoSambla er en såkalt lånemegler, det vil selskapet innhenter lånetilbud på vegne av den som søker. Tjenesten er gratis for søkeren, og alle tilbud du mottar er uforpliktende.

Således er ikke Sambla en selvstendig bank, men kun et mellomledd som effektiviserer og forenkler innhentingen av lånetilbudene.

Sambla er blant de bedre meglerne på markedet, og samarbeider for tiden med 16 ulike banker og finansieringsselskap. De laveste effektive rentene som kan oppnås på lån formidlet av Sambla, er for tiden 6,19%.

Lendo

Lendo er en annen aktør som tilbyr konkurransedyktige vilkår på sine forbrukslån.

Selskapet leverer forbrukslån med effektiv rente fra 6,19% i likhet med Sambla. Du kan låne fra 5 000 til 500 000 kroner med inntil 15 års nedbetalingstid.

I likhet med Aconto henter Lendo tilbud fra flere banker samtidig.

Santander Consumer Bank

Santander Bank logo

Santander tilbyr helt gebyrfritt forbrukslån hvis du låner mellom 10 000 og 70 000 kroner.

Santander Consumer Bank tilbyr forbrukslån fra 10 000 til 350.000 kroner. Maks nedbetalingstid er 5 år.

Effektiv rente hos Santander begynner fra 8,60%, som kan sies å være relativt lavt i forhold til andre tilbydere på markedet.

For å oppnå denne renten på et forbrukslån fra Santander må du imidlertid ha god inntekt, lite gjeld fra før og plettfri kreditthistorie.

Santander Consumer Bank tilbyr et gebyrfritt forbrukslån for beløp mellom 10 000 og 70 000 kroner. Ønsker du et mindre forbrukslån, bør du absolutt vurdere Santander.

Ingen andre aktører kan for øyeblikket tilby forbrukslån helt uten gebyrer. Det nærmeste alternativet er lånet som tilbys av Bank Norwegian uten etableringsgebyr.

Å søke om lån gjennom Santander sin hjemmeside er relativt enkelt og du kan forvente svar innen kort tid. Santander stilles krav om at lånesøker har fylt 23 år og har en årsinntekt på minst 200 000 kroner. I tillegg kan lånesøker ikke ha betalingsanmerkninger.

Meny